ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Πιέσεις σε υπουργούς μέχρι την τελευταία στιγμή από Παπανδρέου για να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες ...- Σε λίγο θα ανακοινωθούν 60 υποψηφιότητες

 





Ακόμα και την Δευτέρα, μια ημέρα δηλαδή μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειαρχών, θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Το απόγευμα ανακοινώνονται περίπου 60 υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για ισάριθμους δήμους και έως το Σάββατο θα έχουν γίνει 90 ανακοινώσεις,.. ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες- σε 140 δήμους το ΠΑΣΟΚ δε θα προτείνει υποψήφιους.
Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλη τομή για την αυτοδιοίκηση» τον «Καλλικράτη», ενώ αναφερόμενος στους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες είπε πως είναι ένδειξη αλληλεγγύης.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο και για τον τρόπο της επιλογής των υποψηφίων κυρίως στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες με την επισήμανση ότι το κόμμα έχει και διατηρεί τον επιτελικό του ρόλο σε σχέση με τις αποφάσεις και τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Νωρίτερα στην Ιπποκράτους έφτασαν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, η υφυπουργός Παιδείας και ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης.
Ολοι τους είχαν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει αν θα δεχτούν να υπηρετήσουν το κόμμα τους ως υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Η κα Μπατζελή προαλείφεται για Στερεά Ελλάδα, ο κ. Μαγκριωτης στην κεντρική Μακεδονία, αντίπαλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην δυτική Ελλάδα ο κ. Κατσιφάρας και ο κ. Τιμοσίδης στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δηλαδή την Κυριακή το πρωί, ο πρωθυπουργός θα κάνει τηλεφωνήματα σε υπουργούς της κυβέρνησής του προσπαθώντας να τους πείσει να εγκαταλείψουν τον θώκο τους και να κατέβουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ενδεικτική της αποφασιστικότητάς του είναι η φράση που είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου όταν σηκώθηκε από την θέση του για να δεί έναν από τους υπουργούς που προορίζει για περιφερειάρχες. Είπε χαρακτηριστικά: "Θα σας αφήσω για λίγο. Εχω να δω έναν στρατεύσιμο...".
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για τον Δήμο της Αθήνας και του Γιάννη Μίχα για τον Πειραιά. Στην Θεσσαλονίκη παλι υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει ακόμα για την περιφέρεια Αττικής.

'Οσο για τον ανασχηματισμό, είναι συγκεχυμένο ακόμα για το τι είδους ανασχηματισμός θα είναι. Δύο είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου:

1 Συμπληρώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου από τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας,

2 Ευρύτερες αλλαγές με τη δημιουργία υπουργείου Προεδρίας, στο οποίο θα ανατεθούν συντονιστικά καθήκοντα (προαλείφεται πάντα για υπουργός ο Γιάννης Ραγκούσης), αλλά και μερικές μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, που μπορεί να δημιουργήσουν αλυσίδα μετακινήσεων υπουργών από καραμπόλες.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου