ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τύχη βουνό για 81 επιβαίνοντες σε ένα Tupolev.








Τύχη βουνό φαίνεται πως είχαν οι 81 επιβαίνοντες σε ένα αεροσκάφος, τύπου Tupolev.... το οποίο έκανε την Τρίτη μια εξωπραγματική προσγείωση σε εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση στο σιβηρικό δάσος Τάιγκα, στο μεγάλο ρωσικό βορρά.
Το επιβατικό αεροπλάνο, ένα Tupolev 154,
απογειώθηκε από την ανατολική Σιβηρία, την Ιακουτία, με προορισμό την Μόσχα...
Όταν το αεριωθούμενο της εταιρείας "Arosa Morny Air Enterpise" έφτασε στο "ύψος κρουαζιέρας", ενώ πετούσε πάνω από τη Δημοκρατία του Κόμι, περίπου 1.500 χλμ. βορειο-ανατολικά της Μόσχας, κοντά στην 'πολική ζώνη', τότε, ακριβώς, "παρέλυσαν" όλα ανεξαιρέτως τα ηλεκτρονικά συστήματα στο πιλοτήριο!
Ο πιλότος κατέβασε το αεριωθούμενο στα τρεις χιλιάδες μέτρα.
Στη συνέχεια, εντόπισε τον μόλις 1.200 μέτρων διάδρομο μιάς εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βάσης - το 'Τουπόλεφ' χρειάζεται διπλάσιο μήκος διαδρόμου για την προσγείωσή του.
Εκεί και προσγειώθηκε, πάντως, με απόλυτη επιτυχία, χωρίς την βοήθεια οδηγιών από πύργο ελέγχου, με "πτήση εξ όψεως" χωρίς, βέβαια, 'αυτόματο πιλότο'.
Επειδή και τα πτερύγια ανάσχεσης δεν λειτούργησαν, όπως είναι εύλογο, το αεροπλάνο βγήκε από τον μικρό διάδρομο και τελείωσε τη διαδρομή του 200 μέτρα μέσα στο σιβηρικό δάσος.
Μερικά δέντρα μείωσαν τη μεγάλη ταχύτητα του 'Τουπόλεφ', που ακινητοποιήθηκε χωρίς να πάθει τίποτε κάποιος από τους 81 επιβαίνοντες.
Και οι 72 επιβάτες επιβάτες χρησιμοποίησαν τις "τσουλήθρες" για να κατέλθουν κι ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ελικόπτερα τους μετέφεραν όλους στο πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο, με απ' ευθείας τηλεοπτική "κάλυψη" από την "Τάϊγκα".
Από εκεί, σχεδόν όλοι τους πέταξαν για τη Μόσχα με ένα "Τουπόλεφ" που... δεν είχε τίποτε το επιλήψιμο. Όμως, ένα ζευγάρι διαχώρισε τη θέση του μετά την αναπάντεχη σωτηρία του και τελικά πήρε το τρένο για τη Μόσχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου