ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις στον οικισμό Βάρης...

 








Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου πρόεδρος του Εκπολιτιστικού συλλόγου Εξάρχου και Γραμματέας του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ”...

Η προβολή
Το περιοδικό “ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ” του Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού συλλόγου Εξάρχου πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στο καφενείο του οικισμού Βάρης προβολή video με την οικιστική κατάσταση του καταστρεπτικού σεισμού 6,6 R της 13ης Μαΐου του 1993. Ακολούθησε παρουσίαση 260 διαφανειών με φωτογραφίες και ιστορικά κείμενα του χωριού. Η προβολή έκλεισε με χορευτικά video και παιδικής ταινίας. Ήταν μία εκδήλωση που άφησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους. Παρέστησαν στην εκδήλωση η αντινομάρχης κ. Κατερίνα Πέτρου και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ.Δημήτριος Παλέγκας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑΡΗΣ

Τα θυρανοίξια
Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 η εκκλησιαστική επιτροπή του οικισμού με μέλη τους Αθανάσιο, Βάιο, Βασίλειο Ταγάρα και Κώστα Παπαγιάννη προέβη στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου. Ο ιερός ναός όπως και οι άλλοι δύο ναοί του Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου υπέστησαν καταστροφικές ζημιές με το σεισμό του 1995. Κάτοικοι και έλκοντες την καταγωγή τους από τον οικισμό Βάρης και πιστοί από τα πλησιόχωρα χωριά ασφυκτικά κατέκλυσαν την εκκλησία. Ιερούργησε ο παπα-Βασίλης από τον Πόρο. Παραβρέθηκαν ο νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπσίδης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Τιμολέων Κοψαχείλης και Μπασδέκης Αστέριος. Από το Δήμο Βεντζίου ο δήμαρχος κ.Δημήτριος Αγνάντος, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Νασιόπουλος οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Λιάκος και Ματθαίος Καφετζής.

Οι γυναίκες
Εκείνο που εντυπωσίασε ευχάριστα ήταν τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι καλοσυνάτες γυναίκες του χωριού. Εντυπωσιακές οι πίτες, τα σαρμαδάκια, τα πλούσια κρεατικά προσφορά του κτηνοτρόφου Θωμά Νάνου, τα μανιτάρια, η ποικιλία φαγητών, γλυκά, όλα σε ποσότητα μεγάλη και ποιότητα αρίστη. Αξίζει ένα εύγε στις γυναίκες του χωριού.

Το χορευτικό του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης

Τα χορευτικά
Μετά το πέρας των εγκαινίων στην πλατεία του χωριού έδωσε για το 2010 την 8η χορευτική παράσταση ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “ο Αιμιλιανός”. Οι προηγούμενες παραστάσεις στα Γρεβενά (8/2), Λαμία, την Αναρράχη (22/4), στο Δασύλλιο (25/7), Αλατόπετρα (26/7), Γαλατινή (6/8), Άγιο Κοσμά (23/8). Ακολούθησε παράσταση από το Χορευτικό Όμιλο Κοζάνης. Ακολούθησε χορός με τους χορευταράδες του χωριού με Γρεβενιώτικα τραγούδια με την ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα που αφιλοκερδώς κάλυψε μουσικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου