ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα τα φορτηγά...

 




Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως, καθώς 850 και πλέον οχήματα βρίσκονται παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.Το μεγαλύτερο μπλόκο έως αργά το απόγευμα της Κυριακής ήταν στην... εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, κοντά στον Ισθμό, όπου παρέμεναν ακινητοποιημένα 400 φορτηγά, με αποτέλεσμα τα Ι.Χ να σχηματίζουν ουρά 4 χιλιομέτρων.
Παρατεταγμένα φορτηγά υπάρχουν ακόμη στην Ελευσίνα, τη Μεταμόρφωση επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, τη λεωφόρο Χασιάς και Σχιστού, την Πέτρου Ράλλη, τη Βουλιαγμένης, τη Λαυρίου καθώς και στο Μαρκόπουλο, επί της Αθηνών - Σουνίου. Μία λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό κοντά στη Θεσσαλονίκη έχει καταληφθεί επίσης από φορτηγά και βυτιοφόρα.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ζητούν συνάντηση, το πρωί της Δευτέρας, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιώκα, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτηματά τους. Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
Πιθανό ωστόσο είναι το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά, καθώς πολλά κοντέινερς που μεταφέρουν τρόφιμα έχουν ακινητοποιηθεί στα μπλόκα. «Από τη Δευτέρα ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κιούσης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιριών, μιλώντας στην τηλεόραση του ALTER.
Στο μεταξύ, άνδρες της τροχαίας βρίσκονται στα σημεία όπου παραμένουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά προκειμένου να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Η αστυνομία όμως έγινε αποδέκτης καταγγελιών για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εθνικές οδούς.
«Τα όργανα ξέρουν να επιβάλουν τους κανόνες» σημείωσε ο κ. Τσιώκας, μιλώντας στο MEGA. «Από τη Δευτέρα θα παρασχεθεί μεγαλύτερη προστασία στους μεταφορείς» πρόσθεσε.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος, κατά τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναθέσει το μεταφορικό έργο σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου