Μόνο 15 λεπτά χρειάζονται για να στεγνώσει το σπρέι που έχει ψεκαστεί στο σώμα και να μετατραπεί σε στερεή ύλη, δημιουργώντας ένα νέο κολλητό μπλουζάκι. Τη νέα ενδυματολογική τεχνολογία δοκιμάζουν ειδικοί του Imperial College και θα παρουσιαστεί στην επίδειξη μόδας «Επιστήμη με Στιλ»... Το πειραματικό ρούχο σε σπρέι παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον ισπανό σχεδιαστή Μανουέλ Τόρες στο Λονδίνο.
Πρόκειται για ένα μονοκόμματο, «κάλτσα» όπως το ονομάζουν οι μοδίστρες, μπλουζάκι, το οποίο πλένεται και ξαναχρησιμοποιείται.
Ο Τόρες πρόκειται να παρουσιάσει την κολεξιόν άνοιξη καλοκαίρι 2011 στο πλαίσιο της έκθεσης μόδας «Επιστήμη με Στιλ», που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.
Πώς το σπρέι μετατρέπεται σε ύφασμα
Το σπρέι περιέχει μικροΐνες και κάποιο διαλύτη, με αποτέλεσμα να μπορεί να ψεκαστεί πάνω στο δέρμα, δημιουργώντας ένα ύφασμα ακριβώς στα μέτρα μας.
Οι ίνες είναι περιέχουν πολυμερή που έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν ύφασμα, η σύσταση του οποίου ποικίλει, από μάλλινο και λινό έως ακρυλικό.
«Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα φουτουριστικό, χωρίς ραφές, γρήγορο και άνετο υλικό», δήλωσε ο Τόρες, ο οποίος συνεργάστηκε με τον χημικό μηχανικό Πολ Λάκαμ του Imperial College και δημιούργησαν από κοινού την εταιρεία Fabrican Ltd.
Η επιχείρηση θα αναζητήσει και άλλες εφαρμογές του νέου υλικού, για παράδειγμα στην ιατρική (δημιουργία επιδέσμων με ψεκασμό), στα αυτοκίνητα, τα έπιπλα, τη χημική βιομηχανία κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου