ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος κοντράρει ποιον στις εκλογές - Ο χάρτης της μεγάλης μάχης για τις περιφέρειες...

 





Με την ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του παζλ για τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου και αρχίζουν σιγά – σιγά οι εκτιμήσεις για την έκβαση των αναμετρήσεων. Μέχρι τώρα ανακοινώθηκαν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ... (λείπει η Δυτική Ελλάδα), του ΠΑΣΟΚ (λείπει μόνο ο υποψήφιος στα Ιόνια νησιά) και του ΚΚΕ. Για να έχουν ουσιαστική βάση οι όποιες εκτιμήσεις βέβαια πρέπει να ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, να εκδηλωθούν τυχόν αντάρτικα ψηφοδέλτια και επίσης να διαφανούν οι τάσεις και οι προθέσεις των συνδυασμών και των κομμάτων για τη στρατηγική τους κατά το δεύτερο γύρο, αφού σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις εκεί θα κριθούν.

Φυσικά μένει να φανεί και κατά πόσο θα μετρήσει το γενικότερο πολιτικό κλίμα και εάν η τοπική αναμέτρηση θα λάβει πολιτικές διαστάσεις.

Έχουμε και λέμε:

1. Στην Αττική θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Σγουρός από το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ και ο Κώστας Διάκος από τους Οικολόγους Πράσινους. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτή θα είναι πασοκογενής (π.χ. ο Αλέξης Μητρόπουλος) ή άλλος (π.χ. ο Αλέκος Αλαβάνος). Επίσης η επιλογή του ΛΑΟΣ κι αν αυτή θα είναι κάποιο προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, όπως ο Μάκης Βορίδης. Ενδιαφέρον έχει εάν η Δημοκρατική Αριστερά θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο (έχει ενδιαφερθεί ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός) ή θα στηρίξει τον κ. Σγουρό. Η μάχη θα πολιτικοποιηθεί και αναμένεται να λάβει χαρακτήρα ψήφου υπέρ ή κατά του μνημονίου. Σε επίπεδο προσώπων ο κ. Σγουρός προηγείται, όμως η δυναμική των πραγμάτων δεν μπορεί να εκτιμηθεί τώρα.

2. Στην Πελοπόννησο ανακοινώθηκαν ο Πέτρος Τατούλης ως ανεξάρτητος, στηριζόμενος όμως από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, ο Δημήτρης Δράκος από τη ΝΔ και ο Νίκος Γόντικας από το ΚΚΕ. Έχει ενδιαφέρον να καταγραφεί πρώτα η υποδοχή του κ. Τατούλη στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και μετά να εξαχθούν συμπεράσματα. Η μάχη θα είναι αμφίρροπη, αλλά ίσως τον πρώτο λόγο να έχει ο κ. Δράκος.

3. Στη Στερεά Ελλάδα ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ο Κλέαρχος Περγαντάς, από τη ΝΔ ο Θανάσης Χειμάρας και από το ΚΚΕ ο Γιώργος Μαρίνος. Η υποψηφιότητα του κ. Περγαντά θεωρείται αδύναμη, αλλά και ο κ. Χειμάρας αμφισβητείται από το εσωτερικό της ΝΔ. Αμφίρροπα τα πράγματα την πρώτη Κυριακή, με μικρό προβάδισμα ο κ. Χειμάρας στο δεύτερο γύρο, εκτός εάν προκύψει αντάρτικη υποψηφιότητα στη ΝΔ (Θ. Γιαννόπουλος), που θα αμφισβητήσει μέχρι τέλους τον επίσημο υποψήφιο.

4. Στη Δυτική Ελλάδα υποψήφιοι είναι από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Κατσιφάρας και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. Από τη ΝΔ θα είναι ή ο Νίκος Νικολόπουλος ή ο Σπήλιος Λιβανός. Τυχόν ήττα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλη έκπληξη στις 7 ή στις 14 Νοεμβρίου.

5. Στην Ήπειρο ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Αργύρης, από τη ΝΔ ο Αλέκος Καχριμάνης και από το ΚΚΕ ο Κώστας Κωτσαντής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κ. Αργύρης έχει ελαφρύ προβάδισμα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από τις άλλες υποψηφιότητες.

6. Στη Θεσσαλία υποψήφιοι είναι ο Απόστολος Παπατόλιας από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Αγοραστός από τη ΝΔ και ο Βαγγέλης Μπούτας από το ΚΚΕ. Ο κ. Παπατόλιας δύσκολα θα γίνει αποδεκτός στη Λάρισα και την Καρδίτσα, αλλά και ο κ. Αγοραστός δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση – τουλάχιστον όχι ακόμη. Ικανός για καλή εμφάνιση είναι ο κ. Μπούτας. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

7. Στην Κεντρική Μακεδονία το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τον Μάρκο Μπόλαρη, η ΝΔ τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, το ΚΚΕ τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη και η Δημοκρατική Αριστερά την Ασημίνα Ξηροτύρη. Ο ΛΑΟΣ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Κυριάκο Βελόπουλο και Κώστα Κιλτίδη, ενώ έχει μεγάλη σημασία τι θα πράξει στο δεύτερο γύρο. Πάντως φαβορί τώρα είναι ο κ. Ψωμιάδης και δύσκολα θα χάσει την περιφέρεια.

8. Στη Δυτική Μακεδονία ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παπαϊορδάνης, από τη ΝΔ ο Γιώργος Δακής και από το ΚΚΕ ο Αντώνης Τσάκωνας. Η υποψηφιότητα του κ. Δακή θεωρείται αδύναμη, όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει την ισορροπία, που θα διαμορφωθεί με τον άγνωστο κ. Παπαϊορδάνη. Όλα τα ενδεχόμενα για την έκβαση της μάχης είναι ανοιχτά πλέον.

9. Την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα διεκδικήσουν ο Άρης Γιαννακίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παυλίδης, που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, αλλά και το χρίσμα της ΝΔ και ο Χρήστος Τρέλλης από το ΚΚΕ. Τα άλλα κόμματα δεν ανακοίνωσαν ακόμη τις επιλογές τους. Η μάχη αναμένεται αμφίρροπη.

10. Στο Βόρειο Αιγαίο θα αναμετρηθούν ο Σάκης Γιακαλής από το ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Βογιατζής από τη ΝΔ και ο Στρατής Κόρακας από το ΚΚΕ – αυτοί είναι προς το παρόν οι επίσημοι υποψήφιοι. Το γεγονός ότι ο κ. Γιακαλής ανακοίνωσε αρχικά μόνος του την υποψηφιότητά του φέρνοντας προ απροόπτου το ΠΑΣΟΚ ίσως λειτουργήσει διχαστικά στη βάση του Κινήματος. Ο κ. Κόρακας φαίνεται ικανός να κάνει την έκπληξη, σε βάρος είτε του ενός, είτε του άλλου υποψηφίου από τα δύο μεγάλα κόμματα.

11. Στο νότιο Αιγαίο έχουν ανακοινωθεί από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μαχαιρίδης, από τη ΝΔ ο Μπάμπης Κόκκινος, από το ΚΚΕ η Λίλα Καφαντάρη, από τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Χρυσόγελος. Αμφίρροπη μάχη, που όμως στη δεύτερη Κυριακή δεν ευνοεί καθόλου τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

12. Στην Κρήτη υποψήφιοι είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης από τη ΝΔ και αναμένεται η στάση των άλλων κομμάτων, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει δικό της υποψήφιοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι φυσικά το ακλόνητο φαβορί για νίκη στο νησί.

13. Στα Ιόνια νησιά η ΝΔ ανακοίνωσε τον Σπύρο Σπύρου και το ΚΚΕ τον Θεόδωρο Γουλή. Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στον Ηλία Μπεριάτο. Με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την περιφέρεια αυτή.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου