VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«Συνθήκες υγιεινής στο κτίριο συστεγαζομένων Υπηρεσιών Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας ΓΡΕΒΕΝΩΝ»

 






Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στέλνει το παρακάτω κείμενο στον Νέο υπουργό:
- Κύριε Υπουργέ,...
- Δυστυχώς πέραν των ειλικρινών συγχαρητηρίων μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας στον δύσκολο τομέα της προστασίας όλων των Πολιτών, είμαστε αναγκασμένοι λόγω των περιστάσεων να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο θέμα του σοβαρού στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

- Εδώ και χρόνια το Σωματείο μας έχει επισημάνει προς την Ηγεσία με επαναλαμβανόμενα έγγραφα και παρεμβάσεις, την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες Έδρας, αφού αυτό δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια σύγχρονη Αστυνομική Υπηρεσία, η οποία να μπορεί στοιχειωδώς να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των πολιτών που την επισκέπτονται, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων.

- Πέραν αυτών, η παλαιότητα των εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την συνεχόμενη πολυήμερη κράτηση άκρως επικίνδυνων αποφυλακισθέντων αλλοδαπών από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών προκειμένου αυτοί απελαθούν από τη Χώρα, επιβάρυνε σημαντικά τις συνθήκες υγιεινής, κράτησης και λειτουργίας των Υπηρεσιών.

- Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να ζούμε και να εργαζόμαστε τους τελευταίους μήνες σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε «λιμνάζοντα ακάθαρτα ύδατα, δυσοσμία, αποπνιχτική ατμόσφαιρα και μούχλα στους τοίχους» σε «οίκημα που δεν προσφέρεται για τις ανάγκες στέγασης της Υπηρεσίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ν.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ στο σχετικό έγγραφο της (επισυνάπτεται), την αυτοψία της οποίας προκαλέσαμε και την ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, μήπως και γίνουμε επιτέλους πιστευτοί από τους ιθύνοντες, μιας και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι απευθυνόμασταν σε ώτα μη ακουόντων.
- Κύριε Υπουργέ,

- Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ καιρού, η υγεία μας κινδυνεύει άμεσα, αφού οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις του άρθρου 9 Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας» είναι σχεδόν ανύπαρκτες, η υποχρέωση μας να κρατάμε συνανθρώπους μας σε εξευτελιστικές συνθήκες καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους προσβάλλοντας συνάμα και την δική μας αξιοπρέπεια, ενώ οι όποιες προσπάθειες από πλευράς της Διοίκησης για εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα καθίστανται εκ των περιστάσεων προσωρινές και ατελέσφορες.

- Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως προσωπικά χειριστείτε το θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, δίνοντας επιτέλους πολιτική λύση στο πρόβλημα που θα παρακάμψει τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους (ΣΔΙΤ κλπ), ικανοποιώντας ταυτόχρονα ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα όλων των αστυνομικών, της τοπικής κοινωνίας που έχει ανάγκη από σύγχρονες δομές και έργα ανάπτυξης, θέτοντας παράλληλα γερές βάσεις δημιουργίας ενός σύγχρονου Κράτους που σέβεται όλους ανεξαιρέτως τους Πολίτες του.

- Κλείνοντας, είμαστε βέβαιοι ότι η αποδεδειγμένη ευαισθησία σας σε κοινωνικά θέματα, θα επιφέρει σύντομα τα αιτούμενα αποτελέσματα, χωρίς να χρειαστεί από πλευράς μας να εκδηλώσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η συνδικαλιστική νομοθεσία, όπως έχουμε ήδη εξουσιοδοτηθεί ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση των μελών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου