ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Καλές προθέσεις, αλλά χωρίς δεσμεύσεις για τη διατήρηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων ακούστηκαν από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδο, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την ΟΤΟΕ...

 





Η ΟΤΟΕ κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας τις απόψεις της για την ανάγκη διατήρησης του θεσμού των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την υποχρεωτικότητα εφαρμογής τους, επισημαίνοντας ότι αυτές αποτελούν προϋπόθεση ουσιαστικής... προστασίας των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και βασικό όρο υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ΟΤΟΕ τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, ότι ο θεσμός των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού στις τράπεζες, που συμβάλλει στη διατήρηση της ομαλότητας στην λειτουργία του Πιστωτικού Συστήματος.
Ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη θετική του βούληση, απέφυγε όμως να δεσμευθεί για τον τρόπο και τις διαδικασίες διατήρησης του θεσμού.
Τόνισε, ότι το θέμα αυτό απασχολεί τόσο τον ίδιο, όσο και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο θα αναζητήσουν από κοινού λύσεις, τις οποίες θα συζητήσουν με την ΟΤΟΕ σε επόμενη συνάντηση, μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και με την παρουσία και των δύο Υπουργών, Εργασίας και Οικονομικών.
Η ΟΤΟΕ δήλωσε στον Υπουργό Εργασίας, ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του, δεδομένου ότι θεωρεί πως οι καλές προθέσεις πρέπει να συνοδεύονται και από συγκεκριμένες ενέργειες, που θα εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, τις οποίες – όπως τόνισε στον Υπουργό – περιμένει να ακούσει στην επόμενη συνάντηση, που θα έχει και με τους δύο Υπουργούς, ενώ επεσήμανε ότι οι αναφορές στις δεσμεύσεις του μνημονίου δεν μπορεί να αποτελούν διαρκές άλλοθι για την Κυβέρνηση, απαξιώνοντας ουσιαστικά η ίδια το ρόλο της.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΟΤΟΕ δεν έχει άλλη επιλογή από την προετοιμασία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα πλαίσια του συντονισμού με την ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πλήττονται άμεσα από το χτύπημα των Κλαδικών Συμβάσεων, την κλιμάκωση των αγώνων σε όλα τα επίπεδα.
Η συμμετοχή της ΟΤΟΕ στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης, θα είναι το μήνυμα της αποφασιστικότητας των εργαζόμενων στις Τράπεζες, να αντισταθούν στις επιθέσεις και ταυτόχρονα το ξεκίνημα των αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και στο «παραπέντε» των μαζικών αντιδράσεων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, να αναλογισθεί το μέγεθος των ευθυνών της και να αλλάξει πολιτική.
Η υπεράσπιση με όλες τις δυνάμεις των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων που πλήττονται μονομερώς και αποκλειστικά από την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας, είναι μονόδρομος για το συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς επιστροφή.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου