ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλείται με νέο λουκέτο μονάδα εντατικής θεραπειας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας...

 





Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ξανά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς απειλείται με άμεση αναστολή της λειτουργίας της διότι έχει απομείνει με δύο μονάχα γιατρούς, διότι έληξε η σύμβαση των επικουρικών και δεν έρχεται ο αποσπασμένος γιατρός από το... Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης που θα έκανε τις εφημερίες, μια και οι δύο γιατροί της ΜΕΘ έχουν καλύψει ήδη το πλαφόν των εφημεριών τους.
Από τον Απρίλιο του 2008 που επαναλειτούργησε η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου, κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και τη συγκέντρωση 26.000 υπογραφών πολιτών, λειτουργούσε με δύο μόνιμους γιατρούς και 2-3 επικουρικούς. Οι συμβάσεις όμως των επικουρικών γιατρών έληξαν και έφυγαν, μάλιστα οι δύο επικουρικοί διορίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία, ενώ στο μεταξύ έχει καταργηθεί ο θεσμός των επικουρικών γιατρών με αποτέλεσμα ενώ σε λίγο διάστημα, 1,5 μήνα περίπου επίκειται η έλευση του τρίτου μόνιμου εντατικολόγου που θα καλύψει την τρίτη οργανική θέση της ΜΕΘ, να δημιουργείται ένα σοβαρό κενό και να απειλείται η ΜΕΘ με λουκέτο και εκκένωση από τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Διότι, ενώ η 3η Υγειονομική Περιφέρεια μπορεί να ικανοποίησε μεν το αίτημα της διοικητού του Μποδοσάκειου Τάσας Μπούρτζου για κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε, με την απόσπαση ενός από τους τρεις εντατικολόγους που προσλήφθηκαν για την ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, που ως γνωστόν όμως δεν λειτουργεί, ωστόσο ο επικουρικός δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε την Δευτέρα στο Μποδοσάκειο, με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει η ΜΕΘ με δύο μονάχα γιατρούς.
Κι ενώ σε λίγο διάστημα πρόκειται να προσληφθούν άλλοι δύο μόνιμοι γιατροί στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για «Καλλικράτη» και στο ΕΣΥ απειλεί με συρρίκνωση τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και κάποιοι προβληματίζονται μήπως η όλη ιστορία δεν αποτελεί παρά μια μεθόδευση για κλείσιμο της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου για να λειτουργήσει μία μόνο ΜΕΘ στο νομό Κοζάνης, αυτή του Μαμάτσειου νοσοκομείου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου