ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, που έγινε σήμερα για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων...

 





Η ΟΤΟΕ επανέλαβε για μια ακόμα φορά την ανάγκη της διασφάλισης των θέσεων εργασίας στις Τράπεζες, καθώς και την προστασία του εισοδήματος των εργαζόμενων, που αποτελεί όρο επιβίωσης στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Επεσήμανε ιδιαίτερα,.. ότι είναι υπόθεση και των δύο πλευρών να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα που τους αφορούν, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.
Ειδικότερα για το θέμα της προστασίας των θέσεων εργασίας, η ΟΤΟΕ πρότεινε ένα πλαίσιο κοινωνικού σχεδίου, που θα συνδέεται με τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και θα προστατεύει την εργασία.
Δυστυχώς, οι απαντήσεις της πλευράς των τραπεζών περιείχαν πολύ «κατανόηση!!», αλλά δεν είχαν τίποτα ουσιαστικό που να αφορά στο περιεχόμενο των αιτημάτων της ΟΤΟΕ.
Αντίθετα, επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση και μίλησαν για την ανάγκη περιστολής του λειτουργικού κόστους των Τραπεζών, προτείνοντας στην αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ να εξετάσει και το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της προστασίας των θέσεων εργασίας επεσήμαναν, ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε απολύσεις, εξαιτίας των επικείμενων αναδιαρθρώσεων στις τράπεζες, χωρίς όμως να δεσμευτούν και δήλωσαν ότι θα μελετήσουν την πρόταση της ΟΤΟΕ για την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικού σχεδίου.
Επίσης, πρότειναν στην ΟΤΟΕ η διάρκεια της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης να είναι τριετής.
Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ αντέδρασε έντονα και τόνισε, ότι οι εξελίξεις στο χώρο των Τραπεζών θα γίνουν εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες, αν οι τράπεζες τολμήσουν να προχωρήσουν σε περικοπές αποδοχών ή προβούν σε απολύσεις.
Η ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα, με επιχειρήματα, ότι το κόστος εργασίας των Τραπεζών τα τρία τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 9,5%.
Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες και ταυτόχρονα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις επιδιώκοντας να πείσει την εργοδοτική πλευρά να κάνει ωριμότερες σκέψεις, που θα έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα για τις ανάγκες των εργαζόμενων στις τράπεζες, προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις στον κλάδο που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου