ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή Ανακοίνωση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και των υποψήφιων Δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης, για τα Σχολεία..- Κάλεσμα του ΚΚΕ...











Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί,
Αυτές τις μέρες που ανοίγουν τα σχολεία γίνεται από την κυβέρνηση μια συστηματική προσπάθεια «πλύσης εγκεφάλου» για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το λεγόμενο «νέο σχολείο»...
Πράγματι, το σχολείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μιας οικογένειας εργαζομένων.
Κι αν ειδικά φέτος , στον αστερισμό του αντιλαϊκού μνημονίου, τα χρόνια προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις (τμήματα χωρίς εκπαιδευτικούς, πολυπληθή τμήματα των 30 μαθητών, ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, πενιχρή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κ.α.)τα χειρότερα έρχονται!
Αυτοί που παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, τις εισφορές τόσων χρόνων, την ασφάλιση, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, είναι αυτοί που τώρα προωθούν ένα σχολείο που τη λειτουργία του θα την πληρώσουν ξανά οι λαϊκές οικογένειες. Ένα σχολείο που δε θα είναι ίδιο για όλα τα παιδιά, που το τι θα μαθαίνουν και το πώς θα μαθαίνουν τα παιδιά θα το καθορίζουν οι επιχειρήσεις.
Φτιάχνουν ένα σχολείο που τα παιδιά από μικρά θα διδάσκονται ότι «ένα δίκιο υπάρχει», αυτό των πλουσίων και «μια κοινωνία, ο καπιταλισμός». Αυτό το σχολείο παραπλανητικά το ονομάζουν «νέο», «καινοτόμο», «ανοιχτό στην κοινωνία», «πράσινο σχολείο», κτλ. Για να «το περάσουν», προωθούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τα 800-πιλοτικά ολοήμερα Δημοτικά.

Τα πράγματα είναι απλά:
Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια λαϊκή παιδεία, ενιαία δημόσια και δωρεάν, που θα ικανοποιεί το σύνολο των μορφωτικών αναγκών όλων των νέων.
• Οι παιδικοί σταθμοί να είναι σύγχρονοι κρατικοί και δωρεάν. Σήμερα με την ευθύνη των δήμων οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες και τα προβλήματα με τα κτίρια και τις υποδομές επίσης. Απορρίπτονται παιδιά εργαζομένων, μεταναστών και εξωθούνται στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
• Ένα ενιαίο βασικό 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, που όλα θα μαθαίνουν τα ίδια γράμματα. Τι θα πει κάθε σχολείο ή δήμος καθορίζει το περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας; Τι θα πει ο σύλλογος διδασκόντων να καθορίζει μαζί με τους γονείς το περιεχόμενο και τα μαθήματα; Είναι σαν να λένε ότι για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα θα δίνεται υποβαθμισμένη μόρφωση!
• Ένα σχολείο που τα παιδιά θα παίρνουν τη γενική μόρφωση, θα μαθαίνουν τα βασικά για την κάθε επιστήμη και την εξέλιξη της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη είναι επιζήμιο ένα σχολείο που θα δίνει λίγη γενική μόρφωση και πολλές πληροφορίες και δεξιότητες και μάλιστα ληξιπρόθεσμες. Αντίθετα, ο μαθητής απ’ την αρχή θα οικοδομεί τη σκέψη του, την αφομοίωση της μητρικής του γλώσσας, για να μπορέσει στη συνέχεια να αποκτήσει τις βάσεις σε όλα τα μαθήματα
• Ένα σχολείο όπου οι νέες τεχνολογίες, οι υπολογιστές θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα το πιάνει στα χέρια του ο μαθητής, όταν θα έχει αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, για να το χρησιμοποιήσει, όπως πρέπει. Τι νόημα έχει να το βάλουνε κι αυτό από την Α’ δημοτικού; Δεν μπορεί ο υπολογιστής να υποκαταστήσει το βιβλίο. Πρέπει απ’ την πρώτη δημοτικού οι μαθητές να ξεροσταλιάζουν μπροστά σε μια οθόνη; Εμείς θέλουμε οι μαθητές να μπορούν να διαβάζουν, να τρέχουν και να παίζουν, για να αναπτύσσονται κανονικά ψυχικά και σωματικά.
• Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που η λειτουργία του θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Τι θα πει οι εκπαιδευτικές μονάδες να πάνε στους δήμους; Μήπως όταν πέρασαν τους παιδικούς σταθμούς στους δήμους είδαμε χαΐρι; Πληρώνουμε υπέρογκα τροφεία, οι εργαζόμενοι «σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι», οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών των δήμων.
• Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Τι θα πει «εναλ-λακτικές πηγές χρηματοδότησης»; Τι θα πει ο Σύλλογος γονέων μαζί με το σύλλογο δασκάλων θα εξασφαλίζουν τα έσοδα για τη λειτουργία του σχολείου;
• Η ανώτατη εκπαίδευση να είναι ενιαία δημόσια και δωρεάν. Χωρίς κατηγοριο-ποιήσεις, πολυδιάσπαση και πιστωτικές μονάδες, ούτε και αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων. Ανώτατη εκπαίδευση, που θα παρέχει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και πτυχία, που θα αποτελούν το αποκλειστικό εφόδιο για την εργασία.
• Μεταλυκειακό σύστημα δημόσιων διετών σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Που θα αντικαταστήσει τα ΙΕΚ και την κατάρτιση, που δίνει μιας χρήσης γνώσεις και δεξιότητες, τις οποίες οι νέοι καλούνται να ακριβοπληρώνουν.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης μπαίνουν επί τάπητος και στις τοπικέs εκλογές. Κι αυτό γιατί ο «Καλλικράτης» προβλέπει να αναλάβουν την ευθύνη των σχολείων οι δήμοι και οι περιφέρειες. Πρακτικά, δηλαδή, θα επιταχυνθεί η πορεία εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Αυτά που σήμερα βλέπουμε στους παιδικούς σταθμούς, θα επεκταθούν σε όλες τις βαθμίδες.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν στο επίκεντρο το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση, το δικαίωμα των οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σύγχρονα, σωστά και χωρίς να πληρώνουν δυο και τρεις φορές. Στο κέντρο της προσοχής βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία με μισθούς που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προσβλέπουν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δε χωρά μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομίας και κοινωνίας, η οποία στόχο έχει να διασφαλίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Προσβλέπουμε σε μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ούτε μια ώρα χαμένη!
Από την πρώτη μέρα καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και τις μαθητικές κοινότητες, τους συλλόγους γονέων. Να οργανώσουν από την πρώτη μέρα την απάντηση, τον αγώνα τους, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Να απαιτήσουν να μην περάσει το «νέο» σχολείο της εμπορευματοποίησης και να διεκδικήσουν μια πραγματική λαϊκή παιδεία, δημόσια και δωρεάν, που να παρέχει υψηλού επιπέδου σύγχρονη μόρφωση.
Αντίσταση-Απειθαρχία-ανυπακοή για να μην περάσει το σχολείο της αγοράς. Τώρα! Κίνημα, αγώνας, Ενιαίο Μέτωπο Εργατικών Συνδικάτων-Γονέων-Εκπαιδευτικών-Μαθητών, για να μην περάσουν τα 30αρια τμήματα, η αυταξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τα 800-πιλοτικά ολοήμερα Δημοτικά.

Τώρα αγώνας για τη Δημόσια Δωρεάν Ενιαία λαϊκή παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΑΓΚΑ
Υποψήφια Δήμαρχος Γρεβενών

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΩΛΑ
Υποψήφια Δήμαρχος Δεσκάτης
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Μέτωπο αγώνα και δράσης
• Για να μην πληρώσει τα «σπασμένα» της κρίσης και στην εκπαίδευση η λαϊκή οικογένεια!
• Για να ικανοποιηθούν τώρα οι διευρυμένες μορφωτικές ανάγκες των νέων!


«Απευθυνόμαστε

• Στο γονιό του νηπίου, του μαθητή του Δημοτικού που βλέπει το παιδί του από την πιο τρυφερή ηλικία να προετοιμάζεται στην ημιμάθεια και στην εκμετάλλευση.
• Στο γονιό του μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου που ξεπαραδιάζεται για να πληρώσει το εμπόρευμα - παιδεία, που ζει με το άγχος να πάρει εφόδια το παιδί του. Απευθυνόμαστε στο μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου που ασφυκτιά από την έλλειψη ελεύθερου και δημιουργικού χρόνου. Που από νωρίς καλείται να απαντήσει στο πρόβλημα της δουλειάς και της ανεργίας ως δική του ευθύνη.
• Στα εργατόπαιδα, που από νωρίς η ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία τα σπρώχνει στην ψευτοκατάρτιση και στη μαθητεία, τα αναγκάζει να σπουδάζουν και να δουλεύουν.
• Στον απόφοιτο του Λυκείου και την οικογένειά του, που για να έχει κάποιο εφόδιο χρυσοπληρώνει τους καπιταλιστές εμπόρους της κατάρτισης και των κολεγίων για ένα αμφίβολο μέλλον.
• Στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που βρίσκονται αντιμέτωπα με τα εμπόδια που ορθώνει η ταξική πολιτική, που φοιτούν σε τμήματα προθαλάμους ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης.

Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη. Προετοιμάζουν την αυριανή φθηνή και παραιτημένη από δικαιώματα εργατική δύναμη.
Από το νηπιαγωγείο κιόλας εντείνεται η επίθεση στο μυαλό της νεολαίας. Θέλουν η νέα γενιά να αποδεχτεί ως φυσικό και αναγκαίο την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό μέσα από το περιεχόμενο του σχολείου και των ΑΕΙ - ΤΕΙ (βιβλία, συγγράμματα, αναλυτικά προγράμματα και προγράμματα σπουδών, κ.α.), αποδομούν τη συγκροτημένη επιστημονική σκέψη, υμνούν την αντίδραση, απαξιώνουν τη λαϊκή πάλη, επιτίθενται στο σοσιαλισμό του 20ού αιώνα, στην ιστορία του, στις κατακτήσεις και στην προσφορά του, όμως ο φόβος τους είναι η ελπίδα μας!
Το κεφάλαιο και τα κόμματά του αρπάζουν την "ευκαιρία" της καπιταλιστικής κρίσης για να εξαπολύσουν ακόμα πιο ληστρική επίθεση, αφήνουν πίσω τους συντρίμμια για την εργατική λαϊκή οικογένεια! Η "πιο δύσκολη χρονιά στην εκπαίδευση" που υποκριτικά υπογραμμίζει η κυβέρνηση είναι συνειδητά σχεδιασμένη, είναι συνέχεια της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ. Τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.
Είναι τα δικά της παιδιά που
• Θα στοιβαχτούν σε 27άρια και 30άρια τμήματα, χωρίς δασκάλους και καθηγητές, χάνοντας διδακτικές ώρες.
• Σπουδάσανε για να διδάξουν στο σχολείο και σήμερα "καλούνται" για ευκαιριακή δουλειά στην εκπαίδευση χωρίς δικαιώματα.
• Από ανήλικα θα συρθούν στη "μαθητεία" της εκμετάλλευσης, στην εγκατάλειψη του σχολείου.
• Θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα σίτισης και στέγασης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, θα αναγκαστούν να μη συνεχίσουν τις σπουδές λόγω κόστους.
Μην πιστέψεις ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την Παιδεία! Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους και στους επιχειρηματίες, τα παίρνει από σένα και από το μέλλον των παιδιών σου.
Όταν η κυβέρνηση "κάνει οικονομία στις προσλήψεις", δεν διορίζει εκπαιδευτικούς και κλείνει σχολεία, ανοίγει τους δρόμους της χρηματοδότησης στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Είναι αυτοί που απομυζούν τεράστια κοινοτικά κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα στα ΑΕΙ, προγράμματα κατάρτισης, για φθηνή δουλειά από μαθητές και σπουδαστές.
Η μεταφορά της αρμοδιότητας της εκπαίδευσης στις Περιφέρειες και στους Δήμους μέσω του Καλλικράτη θα γιγαντώσει την επιχειρηματική δράση και την ταξική διαφοροποίηση στα σχολεία. Θα κάνει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις.
Έχεις πείρα!
Λάβε υπόψη σου: Το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση που έφερνε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αστικά κόμματα και δυνάμεις του οπορτουνισμού, ανήγγειλαν την "εθνική κοσμογονία"...
Για να "πιάσουν τόπο" οι θυσίες και η αγωνία σου για τη μόρφωση των παιδιών σου πρέπει να πάρεις οριστικό διαζύγιο με τα κόμματα του κεφαλαίου, να αποδυναμώσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., να μη στηρίξεις τις ελπίδες σου σε αφερέγγυες πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχει οδηγό του τον ευρωμονόδρομο.
Λαϊκή νεολαιίστικη ανυπακοή - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - να καταργηθεί το μνημόνιο
Απειθαρχία στο σχολείο και το πανεπιστήμιο της αγοράς
Με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις οργανώνουμε την πάλη παντού! Στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, απαιτώντας:
• Μέτρα τώρα και στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των ανέργων, των μεταναστών για να αποκοπεί η σχολική διαρροή.
• Μέτρα τώρα για τους φοιτητές και σπουδαστές, παιδιά ανέργων και φτωχών οικογενειών, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση των παιδιών τους.
• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σταθερή δουλειά για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη.
Αξιοποίησε τις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη, για να δυναμώσεις την πάλη σου και για τα μορφωτικά σου δικαιώματα. Καταδίκασε αυτούς που θέλουν την Παιδεία εμπόρευμα.
Ψήφισε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ.
Άνοιξε το δρόμο για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους - χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση!
Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή - Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.
Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει ούτε στη φτώχεια ούτε στην αμορφωσιά!
Λαϊκή Παιδεία σε μια Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Αίτημα και ανάγκη της εποχής μας».
Πρώτο Κουδούνι με καλπάζουσα φτώχεια και μια φτιασιδωμένη αμορφωσιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου