ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

<< Πρόταση για την ίδρυση Σχολής Δασοπονικών Επιστημών και Ορεινών Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την πόλη των Γρεβενών >>

 





Εν΄ όψη του " Καλλικράτη" και τις διαφαινόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση νομίζουμε ότι στο ΠΔΜ υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές να δημιουργηθεί μια σύγχρονη, πρότυπη και αξιοζήλευτη Σχολή Δασοπονικών Επιστημών και Ορεινών Φυσικών Πόρων, που με τα... εξειδικευμένα τμήματά της (4 σε πρώτη φάση) θα προσφέρει αληθινά πολύτιμο έργο στη Δυτική Μακεδονία και στα πανεπιστημιακά πράγματα της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι η Σχολή θα υπηρετεί αντικείμενα ενδιαφέροντα και για γειτονικές Χώρες και θα λειτουργήσει με διδαχή σε δύο γλώσσες (ελληνική και αγγλική ). Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με επιτυχία στα Γρεβενά, ένα παραμελημένο νομό (δήμο τώρα) της χώρας, που πιθανόν στο μέλλον να καταστεί κέντρο αναφοράς δασοπονικής και ορεινής ανάπτυξης . Για αυτό το σκοπό κρίνουμε αναγκαίο να παρουσιάσουμε μερικά ντοκουμέντα ….

1) Την ομόφωνη θετική πρόταση ίδρυσης της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΔΜ προς το Υπουργείο παιδείας.

2) Την εισηγητική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής αποτελούμενης από 4 επιφανείς πανεπιστημιακούς καθηγητές.
3) Την κοινωνική συναίνεση όπως αυτή εκφράζεται ήδη από την Ομάδα Φίλων της Σχολής Δασοπονικών και Ορεινών Φυσικών Πόρων. Εκτιμούμε ότι κάθε φίλος των Γρεβενών είναι και φίλος της Σχολής.

4) Την ανάγκη να εστιάσουμε στα πραγματικά ζέοντα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ορεινής Ελλάδας.

Γι΄ αυτό το σκοπό χρειάζεται η συστράτευση όλων των υπευθύνων ενάρετων ανθρώπων και των ιθυνόντων ώστε να σχηματιστεί μια επιτροπή διεκδίκησης που θα επισκεφθεί την αρμόδια Υπουργό για να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα μας .

Να ξέρουμε ότι τίποτε δεν χαρίζεται και για να κερδίσουμε το αίτημα μας χρειάζονται αγώνες, προετοιμασία, αποφασιστικότητα μακριά από αγκυλώσεις και μικροσυμφέροντα.

Για τους Φίλους της Πανεπιστημιακής Σχολής Γρεβενών

ΤΑΚΗΣ ΣΙΟΒΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου