ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει άμεσα σε εφαρμογή δύο καινοτόμες υπηρεσίες...


 






Και οι δύο δράσεις αξιοποιούν τη νέα υπολογιστική υποδομή του Υπουργείου Παιδείας, η οποία βασίζεται στην Τεχνολογία «Cloud Computing», που έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικούς μήνες. Είναι ένα υπολογιστικό κέντρο που μαζί με τις προγραμματιζόμενες επεκτάσεις του,...
καλύπτει την υπολογιστική ισχύ του Υπουργείου, όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με δυνατότητες να επεκταθεί.
Οι δράσεις αναλυτικά:
1. Καθιερώνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Η ηλεκτρονική αίτηση για μετεγγραφή θα λειτουργήσει από τις 4 Οκτώβρη και κάθε φοιτητής θα μπορεί απλά, μέσα από τον υπολογιστή του, να ολοκληρώνει γρήγορα τη σχετική διαδικασία. Αντιμετωπίζονται έτσι μια σειρά προβλημάτων που μέχρι σήμερα παρέμεναν άλυτα καθώς με τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία:
- Δεν χάνεται το πρώτο εξάμηνο σπουδών που κατά κανόνα έχαναν οι φοιτητές που ζητούσαν μετεγγραφές.
- Τελειώνει η ανασφάλεια του πού θα σπουδάσει ο φοιτητής και οι ανώφελες μετακινήσεις από πόλη σε πόλη και από Ίδρυμα σε Ίδρυμα.
- Διευκολύνεται η λειτουργία των Σχολών και των διοικητικών υπηρεσιών των Σχολών που κατανάλωναν όλο το 1ο εξάμηνο σ’ αυτές τις διαδικασίες.
- Διευκολύνεται ο φοιτητής, που κάνει όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται ηλεκτρονικά και με πολύ σαφή τρόπο, υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι όλα τα στοιχεία που καταθέτει είναι ακριβή. Η δήλωση του κάθε φοιτητή προσλαμβάνεται ως απολύτως αληθής. Σε περίπτωση όμως που καταχωρούνται ανακριβή στοιχεία, τότε χάνει το δικαίωμα εγγραφής του.
- Απαλλάσσεται η οικογένεια από περιττές δαπάνες που έχουν επιπτώσεις στο οικογενειακό εισόδημα.
- Η αναλογική κατανομή των μετεγγραφόμενων σε ομοειδή τμήματα, θα αποσυμφορήσει τα κεντρικά Ιδρύματα, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους.
2. Καθιερώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης των δωρεάν παρεχομένων συγγραμμάτων, το σύστημα «Εύδοξος».
Στόχος είναι οι φοιτητές να έχουν το σύγγραμμα το οποίο επιλέγουν και το οποίο δίνεται δωρεάν από την πολιτεία στην αρχή της χρονιάς και όχι στο τέλος της, όπως συνέβαινε σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.
Το «Εύδοξος» αποτελεί μια τεράστια βάση δεδομένων. Στη βάση αυτή καταγράφονται όλα τα συγγράμματα που προτείνονται από κάθε Πανεπιστήμιο, από κάθε Σχολή, για κάθε μάθημα από κάθε καθηγητή και επίσης περιλαμβάνονται μερικές χιλιάδες συγγράμματα τα οποία είναι ψηφιοποιημένα και η χρήση τους είναι δωρεάν.
Με το «Εύδοξος» η επιλογή των συγγραμμάτων που επιθυμεί ο φοιτητής γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Με τον προσωπικό κωδικό του μπορεί να μπει σε συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων, να δει τα συγγράμματα που υπάρχουν στο έτος σπουδών του, στο μάθημά του, να τα παραγγείλει ηλεκτρονικά και αμέσως να ξέρει το σημείο διάθεσης από το οποίο θα τα παραλάβει.
Με αυτό τον τρόπο για 400.000 και πλέον φοιτητές :
 Τα συγγράμματα είναι στη διάθεσή τους από την έναρξη της χρονιάς.
 Δίνεται τέλος στις υποχρεωτικές φωτοτυπίες μέχρι να πάρουν οι φοιτητές τα συγγράμματα, κάτι που καθιστούσε το δωρεάν σύγγραμμα «δώρον άδωρον».
 Εμπεδώνεται η απόλυτη διαφάνεια στα συγγράμματα που προτείνουν η κάθε Σχολή, το κάθε Πανεπιστήμιο, ο κάθε διδάσκων.
 Ενσωματώνονται σταδιακά όλα τα ηλεκτρονικά συγγράμματα,
 Εξυγιαίνεται η όλη διαδικασία διάθεσης των δωρεάν συγγραμμάτων καθώς απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες επιλογής, παραγωγής, διακίνησης και εκκαθάρισης των λογαριασμών,
 Ανοίγει ο δρόμος για τις επιστημονικές και διαδικτυακές κοινότητες φοιτητών και διδασκόντων.
Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διανομής θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πόροι που επενδύονται ( φτάνουν μέχρι τα 60.000.000 ευρώ) και για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας απολογισμός και κανένας έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου