Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο τρύγος ήρθε νωρίτερα λόγω... καύσωνα!

 





Η ζέστη σε συνδυασμό με την ξηρασία του Αυγούστου οδήγησε τους οινοπαραγωγούς σε πρόωρη συγκομιδή των σταφυλιών τους.Το ερώτημα που "καίει" τους λάτρεις του κρασιού, είναι το αν η επίσπευση της διαδικασίας του τρύγου, επηρεάσει τη γεύση και το άρωμα του τελικού προϊόντος...
Όχι, λέει ο ειδικός κ. Μάκης Τσιλιλής μιλώντας στο "Βήμα". Αντιθέτως με τα όσα φοβούνται οι καταναλωτές, η πλειονότητα των ελληνικών αμπελώνων ανήκει στις λεγόμενες "όψιμες ποικιλίες" οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από τις βροχές παρά από την ηλιοφάνεια και την υγρασία.
Ο οινολόγος Στέλιος Δημητριάδης απ΄ την άλλη, εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να τρυγήσεις πρώιμα και να επέμβεις μετά με διορθωτικές ενέργειες, παρά να διακινδυνεύσεις την καταστροφή της σοδιάς από τον καύσωνα ή τις ασθένειες.
Αυτό που μένει είναι να διαπιστώσουν στην πράξη, οι ίδιοι οι καταναλωτές, αν τελικά ο φετινός πρώιμος τρύγος, επηρέασε το αγαπημένο τους κρασί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου