ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο τρύγος ήρθε νωρίτερα λόγω... καύσωνα!

 





Η ζέστη σε συνδυασμό με την ξηρασία του Αυγούστου οδήγησε τους οινοπαραγωγούς σε πρόωρη συγκομιδή των σταφυλιών τους.Το ερώτημα που "καίει" τους λάτρεις του κρασιού, είναι το αν η επίσπευση της διαδικασίας του τρύγου, επηρεάσει τη γεύση και το άρωμα του τελικού προϊόντος...
Όχι, λέει ο ειδικός κ. Μάκης Τσιλιλής μιλώντας στο "Βήμα". Αντιθέτως με τα όσα φοβούνται οι καταναλωτές, η πλειονότητα των ελληνικών αμπελώνων ανήκει στις λεγόμενες "όψιμες ποικιλίες" οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από τις βροχές παρά από την ηλιοφάνεια και την υγρασία.
Ο οινολόγος Στέλιος Δημητριάδης απ΄ την άλλη, εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να τρυγήσεις πρώιμα και να επέμβεις μετά με διορθωτικές ενέργειες, παρά να διακινδυνεύσεις την καταστροφή της σοδιάς από τον καύσωνα ή τις ασθένειες.
Αυτό που μένει είναι να διαπιστώσουν στην πράξη, οι ίδιοι οι καταναλωτές, αν τελικά ο φετινός πρώιμος τρύγος, επηρέασε το αγαπημένο τους κρασί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου