ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για Περιφέρειες και Δήμους - Αιχμές Παπανδρέου για τους "απρόθυμους" - Άγνωστος στους περισσότερους ο υποψήφιος στη Δυτ.Μακεδονία


Γιάννης Παπαϊορδανίδης








Με μήνυμα ελπίδας αλλά και αιχμές για τις διαδικασίες που προηγήθηκαν η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων πέντε μεγάλων δήμων....
"Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που μπορούν και αξίζουν να σηκώσουν στους ώμους την πρόκληση της μεγάλης αλλαγής" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

"Ή θα σχεδιάσουμε το σήμερα και το μέλλον μας ή θα το αφήσουμε στους αέρηδες της άγριας αγοράς και στους αεριτζήδες του παρασιτισμού" τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική μνεία στο στοίχημα του Καλλικράτη που καλούνται να υπηρετήσουν οι υποψήφιοι. "Πάμε μαζί, πάμε για τη νίκη. Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους" ευχήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις για πέντε δήμους
Δήμος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης
Δήμος Πειραιά: Γιάννης Μίχας
Δήμος Θεσσαλονίκης : Γιάννης Μπουτάρης
Δήμος Ρόδου: Στάθης Κουσουρμάς
Δήμος Πάτρας: Δημήτρης Κατσικόπουλος

Περιφέρειες
Μακεδονίας - Θράκης: Άρης Γιαννακίδης
Κεντρικής Μακεδονίας: Γιάννης Μπόλαρης - απέναντι στον Π. Ψωμιάδη από ΝΔ και Κ. Κιλτίδη από ΛΑΟΣ
Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Παπαϊορδανίδης (Άγνωστο όνομα στο ευρύ κοινό της Δυτ.Μακεδονίας)
Ηπείρου: Βαγγέλης Αργύρης - απέναντι στον Α. Καχριμάνη από τη ΝΔ
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας - απέναντι από τον Κ. Αγοραστό από τη ΝΔ
Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς - απέναντι στον Α. Χειμάρα για τη ΝΔ
Αττικής: Γιάννης Σγουρός - θα αναμετρηθεί με τον Βασίλη Κικίλια από τη ΝΔ
Πελοποννήσου: Τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη - απέναντι στο Δ. Δράκο από τη ΝΔ
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης - απέναντι στον Χ. Κόκκινο από τη ΝΔ
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης - απέναντι στον Γ. Πλακιωτάκη από τη ΝΔ

Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως είπε ο κ. Τσούρας οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Γνωστοποίησε μόνο ότι θα πρόκειται για πρόσωπο από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών, παρότι στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπεται ποσόστωση 40%.

Αντιδράσεις

"Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια", σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος. "Προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως - όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο", συμπλήρωσε.

"Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια" δήλωσε ο από το ΚΚΕ ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. "Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ" τόνισε.

Για τους δήμους:

Κλείδωσε για το δήμο Πάτρας ο νυν νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος

Ξυνίδης: "Μεγάλη μάχη" - Αιχμές για τον εργατολόγο Δ. Μητρόπουλο

Δίνοντας το στίγμα των επικείμενων εκλογών ο Γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε ότι “πέρα από τα κόμματα και τα πρόσωπα”, η “μάχη θα είναι μεγάλη” και από αυτή θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι “η κυβέρνηση έχει επενδύσει στον Καλλικράτη”, τον οποίο περιέγραψε ως τον “ιμάντα που πάνω του θα τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση”.

Αναφερθείς "στον σύντροφο που αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εργασίες του ΕΣ για να μην επικυρώσει πολιτικές αντιλαϊκού χαρακτήρα", ο κ. Ξυνίδης είπε ότι αυτοί οι αφοριστικοί χαρακτηρισμοί αποτελούν ύβρη για το σώμα του ΕΣ και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι στο Κίνημα ποτέ δεν κυριάρχησαν διαχωριστικές αντιλήψεις περί "ευαίσθητων" και μη , "παλαιών" και "νέων" "αριστερών" και μη και υπογράμμισε ότι όσοι πάνε να επιβάλλουν τέτοιες αντιλήψεις θα μπουν στο περιθώριο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, πριν την έναρξη των εργασιών του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, το μέλος του Σώματος, Αλέξης Μητρόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον γραμματέα του Κινήματος, στην οποία διατύπωνε τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους δεν θα λάμβανε μέρος στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός προχωρά σε σαρωτικό ανασχηματισμό τον οποίο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt, θα ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας.

Τελευταίες δημοσκοπήσεις
Ανεξαρτήτως αυτοδιοικητικών εκλογών και ανασχηματισμού, μεγάλη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών για την κατάσταση της χώρας, καθώς ένας στους δύο πολίτες θεωρούν ότι οι θυσίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα και το 45,9% θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News.

Όσον αφορά το στίβο των εκλογών του Νοεμβρίου, για την Περιφέρεια Αττικής τις πιο θετικές κρίσεις έχει ο Γ. Σγουρός (42,5%), ακολουθεί ο Κ. Σκανδαλίδης με 36,9%, η Τίνα Μπιρμπίλη με 35,4%, ο Μάκης Βορίδης με 31,1%, ο Βασίλης Κικίλιας με 27,3%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 24,1%, ο Θανάσης Παφίλης με 20,2% και ο Π. Γεννηματάς με 17,3%.Για το δήμο Αθηναίων, πρώτος σε θετικές κρίσεις είναι ο Ν. Κακλαμάνης με 46,3%, ακολουθεί η Φ. Γεννηματά με 44,2% και τρίτος έρχεται ο Γ. Καμίνης με 14,6%.

Για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος έρχεται ο Π. Ψωμιάδης με 47,2%, ακολουθεί ο Γ. Φλωρίδης με 28,7%, ο Γ. Μαγκριώτης με 28,2%, ο Κ. Κιλτίδης με 17,2% και ο Μ. Μπόλαρης με 8,9%. Για το δήμο Θεσσαλονίκης, πρώτος έρχεται ο Γ. Μπουτάρης με 49,3% και ακολουθεί ο Κ. Γκιουλεκας με 44,8%.

"Ανασχηματισμός γρήγορα" λένε οι πολίτες - Ποιούς θέλουν εκτός
Στην ίδια δημοσκόπηση, σε ερώτηση αν είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός το 57,2 απαντούν ότι χρειάζεται ενώ το 30,9% θεωρούν ότι δεν είναι. Σε ερώτηση αν ο ανασχηματισμός χρειάζεται να γίνει άμεσα ή σε βάθος χρόνου. Το 72,3% λένε ότι πρέπει να γίνει άμεσα και μόνο 23,7% θεωρούν ότι πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου.

Ποιούς ο κόσμος θεωρεί βαρίδια για την κυβέρνηση; Στην ερώτηση ποιοι θα θέλατε να απομακρυνθούν πρώτη έρχεται η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη, με 20,9%, ακολουθεί η Μ. Ξενογιαννακοπούλου με 17,9%, η Κ. Μπατζελή μα 15,8%, ο Θ. Πάγκαλος με 15,2 και η Τίνα Μπιρμπίλη με 14,6%. 

ΥΓ ΑΕΤΟΣ2: Φαίνεται τελικά πως ούτε και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όπως και ο Πάρις Κουκουλόπουλος,  δεν απεδέχτηκε την πρόταση του κ.Παπανδρέου. Με λίγα λόγια άδειασαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου αναγκάστηκε να προτείνει ένα νέο όνομα για την Δυτική Μακεδονία, που όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση την αναγνωρισιμότητα του Γιώργου Δακή. Δύσκολα τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρειά μας...
ΥΓ ΑΕΤΟΣ3: Αλήθεια γιατί δέχτηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου