ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα κατάθεση του Σ. Κόκκαλη ζητά η Εξεταστική, μετά τις αποκαλύψεις από το αρχείο Π. Καρακώστα...

 






Μετά τις αποκαλύψεις από το αρχείο του Παντελεήμονα Καρακώστα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens ζητούν να καταθέσει εκ νέου ο ιδιοκτήτης της Intracom Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ φέρονται να σκοπεύουν να ζητήσουν τη δίωξη για ψευδορκία του γνωστού επιχειρηματία... Όπως αποδεικνύουν τα κατασχεθέντα από τον εισαγγελέα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες (στο γραφείο, στο σπίτι του και σε ξενοδοχείο όπου διέμενε επί μακρόν), ο Παντελεήμονας Καρακώστας ήταν ο αφανής συντελεστής του διδύμου Siemens-Intracom στις δουλειές με τον ΟΤΕ, αναφέρει το σχετικό σημερινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

Με εντολή των ανακριτών είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες στο Μαρούσι, όπου κατοικεί ο πολιτικός μηχανικός και στα Εξάρχεια, όπου βρίσκεται το γραφείο του, στις 25, 26 και 27 Αυγούστου, παρουσία εισαγγελέα Πρωτοδικών. Στους ελέγχους αυτούς, κατασχέθηκαν περίπου εφτά κούτες με σωρεία εγγράφων, ατζεντών και ημερολογίων που φαίνεται να καλύπτουν το διάστημα 1998 έως 2006, πλην δυο ετών.

Αρχικά, εντοπίστηκε «μαύρο» χρήμα της Siemens στους λογαριασμούς του και παραδέχτηκε ότι το διακινούσε επ' αμοιβή. Στη συνέχεια, μετά και τις αποκαλύψεις της αλληλογραφίας του με τον Σ. Κόκκαλη και την ιεραρχία της Intracom στη χθεσινή «Κ.Ε.», ο ρόλος του Π. Καρακώστα γίνεται σαφέστερος: «Πληρώστε με», γράφει στον Σ. Κόκκαλη, «τα 550.000 ευρώ που μου χρωστάτε, καθ' ότι μου έχετε δώσει μόνο 70.000 ευρώ, ενώ η Siemens με εξόφλησε. Ομως εγώ έκανα έξοδα επειδή συγκρότησα ομάδα αλλοδαπών συνεργατών και πήρα γι' αυτό δάνειο».
Ο Π. Καρακώστας μαζί με την αμοιβή του, εν γνώσει τής τότε ιεραρχίας της Intracom, περιγράφει στις περιβόητες επιστολές το πώς «πιάνοντας» τους συμβούλους και χειραγωγώντας τους κοστολογικούς ελέγχους, αχρηστεύτηκαν οι ρήτρες των προγραμματικών συμφωνιών 8002 και 8004 και πώς οι Simens και Intracom ωφελήθηκαν βάζοντας τον ΟΤΕ να πληρώνει ακριβά.

Τα γράμματα του Π. Καρακώστα προς τον Σ. Κόκκαλη και τους «στρατηγούς του», αλλά και τα έγγραφα του ΟΤΕ που σχετίζονται με τις προγραμματικές συμβάσεις, έχουν κοινοποιηθεί στην εξεταστική. Μέλη της εξεταστικής επιτροπής, μετά τα νέα αποκαλυπτήρια, ζητούν έρευνα και της σύμβασης 8004 του ΟΤΕ με την Intracom, επανάκληση του Σ. Κόκκαλη και θα προτείνουν δίωξή του για ψευδορκία, καθώς υποστήριξε πως δεν ξέρει τον Π. Καρακώστα, τον οποίον όμως, όπως φαίνεται, πλήρωνε για τις παρασκηνιακές δουλειές, όχι όμως στο ακέραιο.

Στο μεταξύ, με εντολή τους οι ανακριτές ζήτησαν το άνοιγμα λογαριασμών περισσότερων από δέκα υπαλλήλων του ΟΤΕ, που έχουν εμπλακεί ως μέλη επιτροπών στην υπόθεση της σύμβασης 8002 του 1997 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου