ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ: KΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΑΓΩΝΕΣ!


 





Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Γρεβενών εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους γονείς και τους μαθητές , καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με γράμματα και αγώνες. Εύχεται επίσης στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο...
της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών του λαού.
Όλα τα παραπάνω αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε όλοι μας τις ανατροπές που έχει επιφέρει, όχι μόνο η βάρβαρη επιδρομή των τελευταίων μηνών στη ζωή μας, αλλά και η διαχρονικά εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης.
Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα, και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν «τη δυσκολότερη σχολική χρονιά», σύμφωνα και με την «ομολογία» της υπουργού Παιδείας. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη δήλωση έγινε, ώστε, στη συνέχεια, με «μπαλώματα» να έρθουν και να πούνε πως έκαναν τα πάντα! Η πραγματικότητα, όμως, δεν κρύβεται και τη βιώνουν ήδη οι εκπαιδευτικοί με τις μηδενικές αυξήσεις και τις περικοπές στα επιδόματα έως και την καθολική τους κατάργηση, οι μαθητές με τη μόρφωση που τους «προσφέρουν» η οποία μετατρέπεται, ακόμα περισσότερο, σε χρηστικές δεξιότητες για την κατασκευή ευέλικτου εργατικού δυναμικού και οι γονείς που πληρώνουν τα έξοδα για τη «δωρεάν» Παιδεία, ενώ γνωρίζουν ότι θα δεινοπαθήσουν για να τα βγάλουν πέρα.
Τα σχέδιά τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους. Είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν ό,τι έχει μείνει απ' τη «δωρεάν» Παιδεία και τα ενιαία σχολικά προγράμματα. Η δύναμη, όμως, είναι στα χέρια των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η διεκδίκηση μέτρων στήριξης της λαϊκής οικογένειας, ώστε να μην αναγκαστεί κανένας μαθητής να σταματήσει το σχολείο, η διεκδίκηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, η απαίτηση για τα απαραίτητα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι μονόδρομος για να εξασφαλιστούν τα στοιχειώδη. Η παράλληλη αντίθεση σε κάθε βήμα που διαμορφώνει τα σχολεία - επιχειρήσεις είναι προϋπόθεση για να σταματήσει η κατασκευή των «δούλων του 21ου αιώνα».


ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου