ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόθεση Siemens: Ελεύθερος ο Μαντέλης με περιοριστικούς όρους...

 





Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα παραμείνει ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens, αφού το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του λύνει τη διαφωνία που είχε προκύψει για το θέμα της προφυλάκισης, μεταξύ ανακρίτριας... και Εισαγγελέα, υπέρ της άποψης της δικαστικής λειτουργού για την επιβολή όρων.
Με το βούλευμα, ο κ. Μαντέλης καλείται, για να παραμείνει ελεύθερος, να καταβάλει ως εγγύηση το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο κ. Μαντέλης είχε απολογηθεί ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, κ. Νικολακέα την περασμένη Δευτέρα, για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και είχε αφεθεί, προσωρινά, ελεύθερος, καθώς ανακρίτρια και Εισαγγελέας δεν είχαν συμφωνήσει για το αν ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι ο κ. Μαντέλης πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ η ανακρίτρια έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν μόνο χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Οι Εφέτες με το βούλευμα τους υιοθετούν την άποψη της κ. Νικολακέα και έτσι ο κ. Μαντέλης καλείται, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας που τού επιβλήθηκε.
Στη μακρά απολογία του ο κατηγορούμενος είχε επιμένει πώς δεν δωροδοκήθηκε αλλά απλώς εισέπραξε «προεκλογική χορηγία» και πώς σε κάθε περίπτωση τα όποια αδικήματα είναι παραγραμμένα. Η κατηγορία σε βάρος του κ. Μαντέλη αφορά δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων που κατατέθηκαν το 1998 και το 2000 σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα «Α. Ρόκος» τον οποίο είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης.

Αποχωρώντας από το Εφετείο ο πρώην υπουργός, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γιάννη Ηρειώτη, είχε δηλώσει ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά ήταν προεκλογική χορηγία και είχε προσθέσει: "από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχω κάνει αξιόποινη πράξη. Ανέλαβα το πολιτικό κόστος και δεν μετανιώνω που είπα την αλήθεια. Εμπιστεύομαι την κρίση του Συμβουλίου. Ήθελα να είναι ειλικρινής και τώρα πληρώνω το κόστος"...

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Πήρε 450.000 μάρκα , πλήρωσε εγγύηση 200.00€.Σωστόόό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου