ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Φαντασμαγορικό ροκ και...πολιτική από τους U2 στο ΟΑΚΑ...(Δείτε πολλές φωτογραφίες)

 





 Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε τα 60.000 άτομα, οι U2 ολοκλήρωσαν λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ. Τραγούδησαν αρκετές από τις επιτυχίες τους, έπαιξαν με τις κάμερες ενώ έκαναν και αναφορά στην οικονομική κρίση...
Το ιρλανδικό συγκρότημα έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή λίγο πριν τις δέκα με το Beautiful Day. Οι κερκίδες ήταν σχεδόν κατάμεστες ενώ γεμάτος ήταν και ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ. Η κυκλική οθόνη βλέπετε επέτρεπε άριστη οπτική επαφή σε όλους.
Στις δύο ώρες που μάγεψαν το ελληνικό κοινό οι U2 έπαιξαν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους όπως: Pride, Vertigo, Where the streets have no name, One, Sunday bloody Sunday, Mysterious ways, Magnificent, I still haven't found what i'm looking for, With or without you, ενώ έκλεισαν τη συναυλία με το Moment of surrender.
Και ακόμα πιο εντυπωσιακή στο σκοτάδι...
Ο Bono σύστησε το συγκρότημα στο κοινό, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τους Ολύμπιους θεούς και κρατώντας για τον εαυτό του τον χαρακτηρισμό "Ο Μέγας Αλέξανδρος". Είπε πως οι Ιρλανδοί έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες "και όχι μόνο το ότι είμαστε απένταροι".
Η σκηνή και η κυκλική γιγαντοοθόνη που επιτρέπει οπτική επαφή σε ορίζοντα 360 μοιρών...
Κοινό χαρακτηριστικό, ανέφερε, είναι οι άνθρωποι που ως ξεχωριστοί στο μυαλό και την καρδιά και μπορούν να πάνε μπροστά τις χώρες τους. Δεν εξαρτώμαστε από τις αγορές χρήματος, πρόσθεσε, στο πνεύμα των εποχών πάντα.
Ακόμα μια άποψη της σκηνής
Πέρα από το συναυλιακό μέρος, φαντασμαγορικά ήταν τα εφέ που στόλιζαν τα κομμάτια στην γιγαντοοθόνη και ο τρόπος που ο Βono και η παρέα του έπαιζαν με τις κάμερες, τρέχοντας στις γέφυρες, οι οποίες άλλαζαν κατά διαστήματα θέση, πάνω από το κοινό.
Και ετοιμάζεται να ανέβει σε μια από τις γέφυρες που έφερναν το συγκρότημα "μέσα" στον κόσμο
Εν τω μεταξύ οι U2 αφιέρωσαν την συναυλία -μαζί με ένα ιρλανδικό νανούρισμα - στην ηγέτιδα της Βιρμανίας, Αούγκ Σαν Σούου Κίι, η οποία βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Χορεύει στο φώς των προβολέων...
Στα τελευταία τραγούδια της συναυλίας, ο Bono χρησιμοποίησε ένα κόκκινο τιμόνι - μικρόφωνο που "έπεσε" με σκοινί από την οροφή. Με αποκορύφωμα βέβαια όταν κρεμάστηκε από αυτό και άρχισε να αιωρείται κατά μήκος της σκηνής.
Νωρίτερα, είχαν εμφανιστεί οι επίσης Ιρλανδοί Snow Patrol και ο ισραηλινός Aviv Geffen.
ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου