ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: 122 αιτήσεις επιχειρήσεων για υπαγωγή στο «άρθρο 99»...


http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/9870.jpg 




Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο στο «άρθρο 99» του νέου πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να συνδιαλεγούν με τους πιστωτές τους για τη ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς να απειλούνται με... κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Μόνο στο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο άρθρο, που έγιναν δεκτές στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε σημαντικά το αντίστοιχο σύνολο ολόκληρου του 2009, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος.
«Από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι στο πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους έγιναν δεκτές 122 αιτήσεις για υπαγωγή στο σχετικό άρθρο, επί συνόλου 145 φακέλων, που είχαν κατατεθεί. Το 2009 είχαν γίνει δεκτές 71, ενώ είχαν κατατεθεί 134 αιτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Μπακατσέλος, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Η εξυγίανση - διάσωση της επιχείρησης στη σημερινή κρίση», που διοργάνωσε το ΕΒΕΘ, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρία "Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι" και τη συμβουλευτική KPMG.
Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος και των χρεών, που συσσωρεύουν οι επιχειρηματίες, είναι το γεγονός ότι, για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο «άρθρο 99» θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ και να απασχολεί πάνω από 20 εργαζόμενους.
Παράλληλα, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση του 51% των πιστωτών και ταυτόχρονα να υπάρχει σχέδιο αναδιάρθρωσης, όροι που «κλείνουν» τον δρόμο προς την υπαγωγή για δεκάδες επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος από την πλευρά του στο άρθρο 99, ο διευθύνων σύμβουλος της συνδιοργανώτριας δικηγορικής εταιρίας, Γιάννος Γραμματίδης, επεσήμανε ότι τέτοια εργαλεία είναι πραγματικά σημαντικά και χρήσιμα. Κι αυτό, καθώς -όπως είπε- υπάρχει ορίζοντας 5ετίας έντονης προσπάθειας της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το 2013, και οι επιχειρήσεις πρέπει βοηθηθούν ν’ αντέξουν τον καταιγισμό των μέτρων που ελήφθησαν κι αυτών που επίκεινται το 2011.
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Σκούρτης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρίας KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, κάλεσε τις επιχειρήσεις να μην περιμένουν την ύστατη στιγμή για να καταθέσουν αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, όταν αυτό είναι απαραίτητο, γιατί καθυστερώντας χάνουν πολύτιμο χρόνο.
Κατά την πλειοψηφία των ομιλητών στην αποψινή εκδήλωση, αδυναμίες εντοπίζονται ως προς την εκδίκαση των υποθέσεων σε προπτωχευτικό στάδιο. Κι αυτό επειδή, σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας, η εξέλιξη των υποθέσεων στις δικαστικές αίθουσες είναι αργή, ενώ δεν υπάρχουν και αρκετοί εξειδικευμένοι δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου