ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πτολεμαΐδα: Μελωδική διαμαρτυρία από το Μουσικό Σχολείο - Καταλήψεις και στο 3ο Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ...








Συνεχίστηκε χθες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η κατάληψη των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν και μουσική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα... έστησαν τραπεζάκι και καλούσαν τους πολίτες να υπογράψουν το υπόμνημα διαμαρτυρίας που θα αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη καθηγητών και βιβλίων στο σχολείο τους.
Υπό κατάληψη τελούσε χθες για δεύτερη μέρα από τους μαθητές και το 3ο Ενιαίο Λύκειο, ενώ στο χορό των καταλήψεων επανήλθαν την Τετάρτη οι μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διαμαρτύρονται επειδή, όπως καταγγέλλουν, το σχολείο τους πάσχει από «σοβαρές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την μουσική παιδεία», αφού λείπουν δεκάδες καθηγητές μουσικής και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, ενώ αναγκάζονται να αγοράζουν τα βιβλία μουσικής και των αγγλικών. Απαιτούν ειδικότερα την άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, κατάλληλα ειδικευμένου για κάθε μάθημα, μοριοδότηση μουσικών σχολείων και πιστοποίηση των μουσικών τους γνώσεών και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης.
Οι μαθητές του 3ου Λυκείου διαμαρτύρονται για την έλλειψη βιβλίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, για την μη διδασκαλία σχεδίου για τους μαθητές που ενδιαφέρονται για Αρχιτεκτονικές σχολές, για την αγορά βιβλίου για το μάθημα των αγγλικών, για την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, με αποτέλεσμα σε καιρούς οικονομικής κρίσης να οδηγούνται στα φροντιστήρια και να ενισχύεται η παραπαιδεία και να απαξιώνεται ο θεσμός του δημόσιου σχολείου. Διαμαρτύρονται ακόμη για τον παλιό εξοπλισμό και την μη αξιοποίηση των εργαστηρίων Φυσικής και Χημείας του σχολείου τους και ζητούν αντικατάσταση του εξοπλισμού στα εργαστήρια Πληροφορικής.
Για κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις σε βιβλία διαμαρτύρονται οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, αφού αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, έχει έρθει στο σχολείο τους μόνο το 80% των βιβλίων, ότι υπάρχει πρόβλημα στο γυμναστήριο του σχολείου τους αφού μπαίνουν νερά από τη στέγη και πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους. Πάντως, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βούρας που έσπευσε στο σχολείο μετέφερε τη διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής ότι θα αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που εντοπίζονται στο γυμναστήριο.

Ροη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου