ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Βλέπουν φως οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή...


 





Το γεωτρύπανο "T-130" ξανάρχισε την γεώτρηση χθες το πρωί από βάθος 535 μέτρων, μετά από μια παύση λειτουργίας είκοσι ωρών.Μια πρώτη βοηθητική σήραγγα αναμένεται να φθάσει το Σάββατο τους 33 μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι εδώ και δυο μήνες σε... βάθος 700 μέτρων σε ένα ορυχείο στη Χιλή, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν, ενώ το γεωτρύπανο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 μέτρων από τους μεταλλωρύχους.
Η βοηθητική σήραγγα θα φθάσει στην στοά όπου βρίσκονται παγιδευμένοι οι μεταλλωρύχοι "κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πιθανότατα το Σάββατο, και αυτό φαίνεται ως μια λογική ημερομηνία", δήλωσε ο υπουργός στον Τύπο κοντά στο ορυχείο του Σαν Χοσέ (βόρεια).
Το γεωτρύπανο "T-130" ξανάρχισε την γεώτρηση  το πρωί από βάθος 535 μέτρων, μετά από μια παύση λειτουργίας είκοσι ωρών, για την αλλαγή μιας από τις κεφαλές του, που φθείρονται κατά τη διάτρηση γρανιτικών πετρωμάτων, ανέφερε ο υπουργός.
Μόλις ολοκληρωθεί η σήραγγα, πρόσθεσε ο Γκόλμπορν, το ανέβασμα στην επιφάνεια των 33 μεταλλωρύχων θα ξεκινήσει μετά από δύο ή τρεις ημέρες, το ελάχιστο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία της επιχείρησης, ενώ μπορεί να υπάρξει αναμονή "οκτώ έως δέκα ημερών", εάν οι μηχανικοί αποφασίσουν να καλύψουν τις σήραγγες με μεταλλική επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου