ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Ακρόπολη... - Διεθνώς ρεζίλι...

 





Δε λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης μετά την απεργία που κήρυξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι, σε συμπαράσταση των συμβασιούχων. Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με χρήση χημικών τους συμβασιούχους που κρατούσαν κλειστό το χώρο από την... Τετάρτη.Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.Τη στάση της αστυνομίας με τη χρήση χημικών αλλά και γκλομπ κατήγγειλε ο πρόεδρος των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης.
Επανέλαβε πως ζητούν τη μονιμοποίηση και την καταβολή δεδουλευμένων σε 800 συμβασιούχους υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο δεν σέβεται δικαστικές αποφάσεις.«Ο νόμος είναι νόμος, δεν μπορεί να κλείνει η Ακρόπολη από περίπου 30 συμβασιούχους» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης. Πρόσθεσε πως πριν από μήνες ψηφίστηκε νόμος που αφορά τους συμβασιούχους σύμφωνα με τον οποίο όταν λήγει η σύμβαση φεύγουν.
Απαράδεκτες οι πράξεις και οι σκηνές που συμβάλουν στη δυσφήμιση της χώρας είπε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης
Απεργία κήρυξαν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού
Ευθύνες στις κυβερνήσεις που διατηρούν το καθεστώς των συμβασιούχων καταλόγισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής
Κυβέρνηση και εργαζόμενοι έπρεπε να βρουν τρόπο συνεννόησης δήλωσε  ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τα ΜΑΤ και ο αποκλεισμός της Ακρόπολης κάνουν το γύρο του κόσμου

Ο αποκλεισμός της Ακρόπολης από συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και η παρουσία των ΜΑΤ για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος, με αποτέλεσμα oι τουρίστες που κατευθύνονται προς τον Ιερό Βράχο να βρίσκουν τη σιδερένια πόρτα κλειστή κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου.
«Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που έχει κλείσει την είσοδο στην Ακρόπολη –το πιο γνωστό μνημείο της Ελλάδας– διεκδικώντας την καταβολή των μισθών των τελευταίων δύο ετών», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Associated Press.
Το Reuters κάνει λόγο για 150 διαδηλωτές που έχουν ταμπουρωθεί στον Ιερό Βράχο εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτόν. «Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν την αστυνομία να κυνηγά τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού γύρω από το αρχαίο μνημείο», μεταδίδει στη διαδικτυακή του τοποθεσία το BBC.
Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24, τα ΜΑΤ έχουν μεταβεί στον αρχαιολογικό χώρο με στόχο να ελευθερώσουν την είσοδο αποκαθιστώντας την πρόσβαση σε αυτόν. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος μιας πρωτοφανούς κρίσης χρέους και μόλις πριν από λίγους μήνες γλίτωσε από τη χρεοκοπία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Για να μειώσει τα έξοδα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει επιβάλει δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και έχει παγώσει τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», συμπληρώνει.
Για δεκάδες τουρίστες που περιμένουν καρτερικά έξω από τη σφραγισμένη πύλη του αρχαιολογικού χώρου με την ελπίδα να θαυμάσουν από κοντά το παγκόσμιο μνημείο κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα The Independent στον ιστότοπό της. 
ΤΑ ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου