Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κατέγραψαν το πιο παράνομο υλικό του Ίντερνετ...

 








Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η κακοποίηση παιδιών και η πορνογραφία, αποτελούν το συνηθέστερο παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Ιντερνετ, ενώ σε ραγδαία άνοδο βρίσκονται και οι αναφορές-καταγγελίες για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό... δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών της γραμμής SafeLine.gr για τους πρώτους 8 μήνες του 2010, όπου υπήρξαν και 60 αναφορές για κακοποίηση παιδιών, οι οποίες καταχωρήθηκαν απευθείας στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Καταγγελίας (INHOPE).
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των καταγγελιών φέτος παρουσιάζεται αυξημένος κατά 114% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου). Το πρώτο οχτάμηνο του 2010 καταγράφηκαν συνολικά 1.270 καταγγελίες, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 2.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς
Μάλιστα, υπολογίζεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι καταγγελίες αυξάνονται κατά 1.250 ανά έτος, γεγονός που αποδίδεται αφενός στην ενημέρωση του κοινού για τη γραμμή, αλλά και στην αύξηση του αριθμού των χρηστών του Ίντερνετ.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες που δέχτηκε το SafeLine τους τελευταίους 20 μήνες (έως και τις 31 Αυγούστου) ξεπερνούν συνολικά τις 4.000 καιαφορούσαν σε ποσοστό 34% το ρατσισμό και την ξενοφοβία, 19% την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή στοιχείων ταυτότητας, 26% οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών, 9% εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και 21% κακοποίηση παιδιών και παιδική πορνογραφία.
Επίσης, καταγγελίες σε μικρότερα ποσοστά αφορούσαν εγκλήματα όπως αποπλάνησης ανηλίκων (grooming), ηλεκτρονικό «ψάρεμα» δεδομένων (phishing), ηλεκτρονικό εκφοβισμό (Bullying), παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και προσωπικές απειλές.
Στο μεταξύ, σε άνοδο ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social networks), το οποίο έφτασε το 38% και αφορούσε κυρίως περιπτώσεις υποκλοπής στοιχείων ταυτότητας, εκφοβισμό, αποπλάνηση ανηλίκων, ρατσισμό και υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου