ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης σε ημερίδα- σεμινάριο για τον Πόντο στην Κιβωτό Γρεβενών...









"Είναι σημαντικό για τον κάθε έναν από εμάς να γνωρίζει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου καταγωγής του" τόνισε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στο χαιρετισμό του στην ημερίδα-σεμινάριο με θέμα: «Οι χοροί των Ελλήνων Ποντίων του Ακ Ντάγ Ματέν», η οποία πραγματοποιήθηκε το.. Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο Κιβωτού.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε με τις Περιφερειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και δίνει την ευκαιρία στην περιφέρεια να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Πόντου. Ο χορός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικές πηγές καταγραφής του πολιτισμού ενός τόπου και ο Ποντιακός Ελληνισμός μεγαλούργησε και δημιούργησε ένα ένδοξο παρελθόν πολιτισμού.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην ΠΟΕ που κρατά ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του Πόντου και τα μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενεές.
Συνεχάρη επίσης τα Μέλη του Συλλόγου Κιβωτού για τις πρωτοβουλίες τους καθώς και τα Μέλη των Συλλόγων Κιβωτιανών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βέροιας και Γερμανίας και τόνισε ότι ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών σταθήκαμε αρωγοί τέτοιων πρωτοβουλιών και κοντά στο Ποντιακό στοιχείο, όπως τη δημιουργία της Ένωσης Ποντιακών Συλλόγων Ν. Γρεβενών με τη συμπαράσταση όλων των Συλλόγων του Νομού.

Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η θεματολογία της ημερίδας έκανε αναφορά στην περιοχή του Ακ Ντάγ Ματέν: «είναι ο δικός μου τόπος, ο τόπος καταγωγής μου».
Τέλος δήλωσε ότι από όποια θέση και αν είμαστε στο μέλλον θα είμαστε δίπλα στους Συλλόγους και σε τέτοιου είδους προσπάθειες όπως κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, το Δήμο Ηρακλεωτών, τον Σ.Π.Ο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, τις Επιτροπές Πολιτισμού και Μουσικής της ΠΟΕ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτού καθώς και τους Συλλόγους Κιβωτιανών: Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Γερμανίας και περιελάμβανε ομιλίες με κεντρικό θέμα τη μουσική και την χορευτική παράδοση της περιοχής του Ακ. Ντάγ Ματέν καθώς και παρουσίαση χορών από πόντιους β΄ γενιάς με καταγωγή από την περιοχή αυτή. Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών τα Μέλη της Π.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου