ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον προστάτη της και μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο - Γρηγόρης Πατσιαρίκας: Έκλεισαν οι δίοδοι ναρκωτικών στα σύνορα











Τον προστάτη της μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία. Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Πατσιαρίκας, οικοδεσπότης της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, δήλωσε ότι «σήμερα... η ΕΛ.ΑΣ. τιμά την μνήμη του προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Σήμερα οι Έλληνες αστυνομικοί επικυρώνουμε την πίστη μας στον όρκο, στις αξίες και στα ιδανικά που υπηρετούμε, αξίες και ιδανικά που σφράγισαν τη ζωή του προστάτη του Σώματος, του οποίου η στάση ζωής και ο μαρτυρικός θάνατος αποτελούν διαχρονικό κώδικα καθήκοντος και ήθους για κάθε Έλληνα αστυνομικό, καθώς και πηγή άντλησης δύναμης για κοινωνική προσφορά.
Η σημερινή μέρα όμως είναι και μια μέρα ξεχωριστή για μας, καθώς η πολιτεία την καθιέρωσε σαν μέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι μία μεγάλη τιμή, η οποία για την ΕΛ.ΑΣ. μεταφράζεται για ύψιστη ευθύνη απέναντι στην πολιτεία και στους πολίτες, απέναντι στο σήμερα και στο αύριο. Σήμερα για μας είναι μια μέρα ευθύνης και δέσμευσης για ένα καλύτερο μέλλον, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και της κοινωνίας και στην υλοποίηση της πολιτικής ασφάλειας που έχουμε σχεδιάσει».
Επίσης, ο Γ. Πατσιαρίκας τόνισε ότι «για μας τους αστυνομικούς που υπηρετούμε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μόνιμη επιδίωξη και σταθερή αξία είναι να παραμείνει η ακριτική περιοχή μας ο ασφαλέστερος τόπος. Αυτή η αξία είναι το συμβόλαιο τιμής που έχουμε συνάψει με τους πολίτες της περιοχής, ένα συμβόλαιο που επικυρώνουμε καθημερινά με κατάθεση ψυχής».
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ιεράρχησε ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της ακριτικής περιφέρειας «την λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και την μικροεγκληματικότητα». Για τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και των ναρκωτικών, είπε ότι είναι οξύτατα. Ειδικά για τα ναρκωτικά, είπε ότι εμφανίζεται πολύ έντονο μέσα στις πόλεις, καθώς όπως είπε, «οι δίοδοι εισαγωγής από την Αλβανία στην περιοχή μας έχουν αναχαιτιστεί. Προτιμούν άλλες διόδους, περισσότερο την μεθόριο της Ηπείρου».
Για την μικροεγκληματικότητα που αφορά σε κλοπές και διαρρήξεις, είπε ότι «είναι μεταφερόμενη εγκληματικότητα», προσθέτοντας ότι «έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και εξειδικευμένες δράσεις κατά τομέα, οι οποίες μέχρι στιγμής αποδίδουν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες είναι ότι όσο η αστυνομία και αν έχει σύγχρονο εξοπλισμό και καλή εκπαίδευση, τίποτα δεν μπορεί να πετύχει σε διάρκεια αν δεν έχει τη βοήθεια και τη στήριξη της πολιτείας. Προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας είναι μια σύγχρονη νομοθεσία, ενώ απαιτούμενο είναι ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάνω απ' όλα όμως το κυρίαρχο είναι η πλήρης αρμονική σύζευξη αστυνομίας και πολιτών».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Κοζάνη, το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, όπου αξιωματούχος ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου