ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πτολεμαΐδα: Βγήκαν τα τασάκια γέμισαν τα μαγαζιά...


Τελικά κόβουμε το τσιγάρο;







Δειλά δειλά έκαναν ξανά την εμφάνισή τους σε αρκετές καφετερίες και τα μπαράκια της Πτολεμαΐδας τα σταχτοδοχεία, αφού η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είχε αδειάσει τα μαγαζιά. «Δεν είναι ότι αντιδράμε στο νόμο για την απαγόρευση... του καπνίσματος, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλεται ένας τέτοιος νόμος χωρίς κάποιες εξαιρέσεις, ότι για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα μπορούν να επιλέξουν αν θα απευθύνονται σε καπνιστές ή μη καπνιστές και μάλιστα σε τέτοια περίοδο που η οικονομική κρίση είχε αδειάσει ούτως ή άλλως τα μαγαζιά μας και αρχίσαμε να προχωράμε σε απολύσεις προσωπικού». Τα παραπάνω δήλωσε στον «Πτολεμαίο» ο κ. Σίμος Καλαϊτζόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Εστιατορίων, Οβελιστηρίων, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πτολεμαΐδας «Η Εξυπηρέτησις». Ανέφερε ότι «τα περισσότερα μέλη του συλλόγου μας τάσσονται με τη θέση της ομοσπονδίας μας, που αντιδρά στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, αφού η πολιτεία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι το μέτρο αυτό έχει οδηγήσει σε αισθητή μείωση του τζίρου των καταστημάτων μας, πράγμα που μας αναγκάζει να ξαναβγάλουμε τα τασάκια στα τραπέζια».
Ο κ. Καλαϊτζόπουλος τόνισε ότι εδώ και αρκετό καιρό τα καταστήματα της περιοχής εισπράττουν τα επίχειρα της κρίσης, αφού τα μαγαζιά είναι άδεια και έχουν πλέον κόσμο μόνο τα Σαββατοκύριακα. «Ο κόσμος δεν μπορεί να βγει να πιει ένα ποτό πλέον παρά μόνο ένα βράδυ την εβδομάδα και το τελευταίο διάστημα με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους τα μαγαζιά ήταν άδεια». Σημειώνει μάλιστα ότι «στην περιοχή μας επικρατούν ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και ο χειμώνας κρατά ένα εξάμηνο και δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κόσμος και να καπνίζει έξω στο κρύο, ακόμη κι αν κάποιοι καταστηματάρχες έχουν τοποθετήσει θερμάστρες στα πεζοδρόμια».
Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών καφεστίασης επισήμανε ακόμη ότι «ο αντίκτυπος από την πτώση του τζίρου στα καταστήματά μας έχει αρχίσει να γίνεται αισθητός και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες της πόλης, υπάρχει αντίκτυπος σε ολόκληρη την αγορά», λέγοντας ότι προβλήματα αναδουλειάς άρχισαν να αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα και εμπορικά καταστήματα, όπως κάβες, καφεπωλεία και καταστήματα ξηρών καρπών της πόλης, διότι .

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου