ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι Καθηγητές του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας - Ξεκινούν αποχή διαρκείας...








Επ' αόριστο αποχή από τα μαθήματά τους ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για την περσινή χρονιά. Η διοίκηση του ΤΕΙ η οποία μάταια ζητά λεφτά από το υπουργείο Παιδείας,... χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται, οφείλει στους περίπου 600 ωρομίσθιους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες 1,5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την μισθοδοσία από τον Ιούνιο και εντεύθεν, δηλαδή για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, καθώς και για το επίδομα άδειας και το δώρο Πάσχα. Τα οφειλόμενα σε κάθε ωρομίσθιο κυμαίνονται από 1.000 έως και 3.500 ευρώ, αναλόγως με τις ώρες και τα προσόντα που έχει ο καθένας.
Δεδομένου ότι «δεν διαφαίνεται φως στον ορίζοντα» για την πληρωμή των ωρομισθίων, η διοίκηση του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συγκάλεσε προχτές γενική συνέλευση, η οποία αποφάσισε την αποχή των καθηγητών από το διδακτικό τους έργο, από την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. «Θα συνεχίσουμε την αποχή μέχρι να πληρωθούμε τα περσινά δεδουλευμένα», δήλωσε στον «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ» ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κακουλίδης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά «αποχή επ΄ αόριστο», γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος. «Το ωρομίσθιο είναι μία πικρή ιστορία», υπογράμμισε ο Κ. Κακουλίδης, καθώς όπως είπε «αντιστοιχεί σε 13 ευρώ μικτές αποδοχές ή 10 ευρώ καθαρά», προσθέτοντας ότι «με τον τρόπο που λειτουργεί το όλο σύστημα, είμαστε οι τελευταίοι που θα πληρωθούμε, ακόμη και αυτές τις πενιχρές αποδοχές».
Δυστυχώς, οι συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του συλλόγου και της διοίκησης του ιδρύματος που πραγματοποιήθηκαν τελευταία δεν έφεραν αποτέλεσμα. «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα χρήματα από το υπουργείο Παιδείας για να πληρώσουμε τους ωρομίσθιους, αλλά δεν μας έδωσαν, οπότε αδυνατούμε να καταβάλουμε τις αποδοχές τους. Οι άνθρωποι έχουν δίκαιο, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος έκανε λόγο για μία «πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία», καθώς όπως είπε «μας έχουν περικόψει τον προϋπολογισμό μας κατά 36%!». 

Έγιναν ακόμη προσπάθειες να μεταφερθούν χρήματα από άλλους κωδικούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, σχεδόν το 50% των ωρομισθίων επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, δεν έχει άλλη δουλειά, οπότε το μοναδικό εισόδημα είναι αυτό των περίπου 400 ευρώ μηνιαίως.
Το αρνητικό είναι ότι ακόμη και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πληρωμή των ωρομισθίων. «Αν δεν γίνουν οι πληρωμές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, τότε όπως μας λένε από το υπουργείο Παιδείας, είναι αδύνατο να προλάβουν να πληρώσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους». Αυτό σημαίνει ότι οι ωρομίσθιοι καθηγητές θα πληρωθούν δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς με δύο χρόνια καθυστέρηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου