ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Οι χρυσές συμφωνίες με τους Κινέζους και η σιωπή για τον Καραμανλή...

http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/10927.jpg 




Χωρίς καμία αναφορά στον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του πήγαν στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά και επεσήμαναν τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει η συνεργασία με την COSCO. Ο Κώστας Καραμανλής είχε... φέρει τους Κινέζους στον Πειραιά και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει προεκλογικά πως θα επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία με την COSCO. Η ζωή όμως τα έφερε έτσι που ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε με τα Βαΐων και κλάδων Γουέιν Τζιαμπάο.
«Λαμπρό μαργαριτάρι της Μεσογείου» χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά ο Κινέζος Πρωθυπουργός ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. «Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας»
Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του ειδικού ταμείου ανάπτυξης των Ελλήνων εφοπλιστών το οποίο θα βοηθάει στην ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα.
Ο κ. Τζιαμπάο, τόνισε ότι η Κίνα θα ενισχύσει το ειδικό ταμείο με 5 δισ δολάρια ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου.
Ο πρόεδρος του ομίλου της COSCO, Γουει Τζιαν Φού, παρουσίασε τα σχέδια της εταιρίας για το λιμάνι του Πειραιά και τόνισε ότι μέχρι το 2015 ο σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί 3,7 εκατομμύρια κιβώτια.
Τους δύο Πρωθυπουργούς που έφθασαν στο σταθμό εν πλω από την μαρίνα του Φλοίσβου συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Κινεζικής αποστολής.
Ελληνικά ομόλογα θα αγοράσει η Κίνα προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Αυτό δήλωσε ο Γουέν Τζιαμπάο αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.
Ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να αγοράσει και καινούργια. «Η Κίνα θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση». Πρόσθεσε ακόμη πως η Κίνα είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων και τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.
«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος του Πεκίνου στην ΕΕ.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα και εξήρε τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, διάσταση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την Κίνα, σημειώνοντας πως στις κατ' ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η υπογραφή σήμερα τόσων συμφωνιών συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «προσβλέπουμε σε συνεργασία και στον τουριστικό τομέα».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη το ρόλο της Κίνας στην αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικότατο, προσθέτοντας πως σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών.
"Οι Έλληνες σας καλωσορίζουν" με αυτή την φράση υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός τον κινέζο ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου. "Κάνατε μεγάλο ταξίδι. Προσβλέπουμε ακόμη περισσότερο στην περαιτέρω ενίσχυση των διημερών σχέσεων" πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
"Ηταν μακροχρόνια επιθυμία μου να επισκεφθώ την Ελλάδα και εμείς προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεων" είπε ο Κινέζος Πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
 Σωτήρης Σταθόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Σ' έναν κόσμο ρευστό υπάρχουν νησίδες σταθερότητας! Ο τρόπος που καλύπτει η ΕΡΤ τις επισκέψεις των Κινέζων προέδρων. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αλλάζει μόνο το όνομα αυτού και αφήνει το ίδιο ρεπορτάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή