ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Υπεγράφη η απόφαση για εξόφληση μέρους χρεών νοσοκομείων σε προμηθευτές

 





Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών η απόφαση για την εξόφληση οφειλών νοσοκομείων σε προμηθευτές, όπως είχε συμφωνηθεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real FM». Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει... κλείσει το ζήτημα της καταβολής των οφειλών που καλύπτουν την περίοδο μέχρι τον Δεκεμβρίου του 2009, ενώ θα έχει δρομολογηθεί και το θέμα των χρεών του 2010, πρόσθεσε ο υπουργός. Στόχος, τόνισε, είναι το 2011 «να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων, με δυνατότητα των νοσοκομείων να πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο».
Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι επιδίωξή του αποτελεί να κλείσει το θέμα των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, τόσο για τις οφειλές του 2009 όσο και για τις οφειλές του 2010.
«Μέχρι την 31/12 θα έχει κλείσει το ζήτημα της καταβολής των οφειλών έως και το Δεκέμβριο του 2009 και οπωσδήποτε θα έχει προχωρήσει η διαδικασία και για τα χρέη του 2010. Πιέζω σε αυτή την κατεύθυνση και ως προς το δεύτερο σκέλος, γιατί στόχος μου είναι το 2011 να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων. Που να μην είναι άρρωστη και θα επιτρέψει και σε εμάς να κάνουμε οικονομία ... » τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
«Ο καθένας διαχειρίζεται τα χρέη του προηγούμενου στα νοσοκομεία. Αυτό είναι άρρωστο. Η σχέση είναι πολύ κακή, είναι απαράδεκτη για μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή [...] Η αγωνία μου είναι να κλείσω το 2010 και μαζί του όλη την ''ασθένεια'', την αρρώστια της σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων και να μπω στο 2011 με τη δυνατότητα των νοσοκομείων να πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι με τις πληρωμές σε πραγματικό χρόνο από το 2011 θα μειωθεί και η υπερτιμολόγηση. «Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές δεν θα καίγονται, γιατί μια εταιρεία που την πληρώνεις 6 χρόνια μετά, δεν είναι μόνο ότι πρέπει να προσθέσεις το επιτόκιο που θα έδινες, που θα έπαιρνε αυτή η εταιρεία αν τα λεφτά της τα έβαζε σε μια τράπεζα, πρέπει να προσθέσεις και ό, τι άλλο επιβαρύνει αυτή την εταιρεία. Για αυτό υπερτιμολογούν σε ύψη που δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε πως θα καταφέρει να πάρει από την Τρόικα την τρίμηνη παράταση που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων σημείωσε: «όταν πήγα στη Βουλή είπα αυτό που είπα (σ.σ. για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ώστε να μείνει στη θέση του) και ο κόσμος πια έχει το δικό μου χρονοδιάγραμμα πίσω από το οποίο στοιχίζεται όλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και όλοι οι υπεύθυνοι των υγειονομικών περιοχών. Δηλαδή εμείς που διοικούμε έχουμε χρονοδιάγραμμα γνωστό στον κόσμο. Όταν τα χρονοδιαγράμματα τα βάζεις πρέπει και να τα τηρείς».
Τόνισε δε, ότι έχει εξαιρετική συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών. «Η συνεργασία που έχω για τον συντονισμό με τον κ. Ραγκούση είναι άψογη και ήταν άψογη πριν πάω στη Βουλή. Έχουμε κάνει συναντήσεις, η δεύτερη ήταν χθες, και έχουμε λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Έχουμε διάθεση στην κυβέρνηση αυτή και 4-5 υπουργεία το έχουν κάνει απολύτως σαφές με τις πολιτικές που έχουν ασκήσει και με τον ιδρώτα τους. Έχουμε διάθεση να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα. Ο κ. Ραγκούσης εμένα με βοηθάει παρά πολύ, άρα δεν είχα ενδοκυβερνητικά θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου