ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Συνεχίζουν την αποχή οι απλήρωτοι ωρομίσθιοι καθηγητές...

 








Άμεσος είναι ο κίνδυνος να χαθεί εξάμηνο για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι έκτακτοι καθηγητές συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς. Οι ωρομίσθιοι επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες που είναι απλήρωτοι για τον Ιούνιο, Ιούλιο,.. δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας της περσινής ακαδημαϊκής χρονιάς, απέχουν από τα μαθήματά τους από την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες στο ίδρυμα, ενώ αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει το δ.σ. του συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.
Πάντως, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, εξέφρασε φόβους, σύμφωνα με τους οποίους, «αν η αποχή συνεχιστεί για έναν μήνα τότε θα χαθεί το εξάμηνο των σπουδαστών».
Βεβαίως, σύλλογος εκτάκτων καθηγητών και διοίκηση του ΤΕΙ βρίσκονται σε συνεχή επαφή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ώστε οι ωρομίσθιοι να επανέλθουν στις τάξεις. Ωστόσο, «τα πράγματα είναι δύσκολα», παραδέχεται ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς «βγαίνει η χρονιά και τα περιθώρια στένεψαν δραματικά. Τώρα και με ?ταχύτητα φωτός? να κινηθεί το δημόσιο, νομίζω ότι δεν θα προλάβουν να πληρωθούν οι έκτακτοι καθηγητές», είπε. Από την πλευρά τους οι ωρομίσθιοι δεν είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν στα μαθήματα αν δεν πληρωθούν, οπότε όλα τα ενδεχόμενα για την «τύχη του εξαμήνου» είναι ανοιχτά».
Η διοίκηση του ΤΕΙ η οποία μάταια αναζητά λεφτά στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται, οφείλει στους περίπου 600 ωρομίσθιους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες 1,5 εκ. ευρώ. Τα οφειλόμενα σε κάθε ωρομίσθιο κυμαίνονται από 1.000 έως και 3.500 ευρώ, αναλόγως με τις ώρες και τα προσόντα που έχει ο καθένας.
«Το ωρομίσθιο είναι μία πικρή ιστορία», υπογράμμισε ο Κ. Κακουλίδης, καθώς όπως είπε «αντιστοιχεί σε 13 ευρώ μικτές αποδοχές ή 10 ευρώ καθαρά», προσθέτοντας ότι «με τον τρόπο που λειτουργεί το όλο σύστημα, είμαστε οι τελευταίοι που θα πληρωθούμε, ακόμη και αυτές τις πενιχρές αποδοχές». Πρόσθεσε ακόμη ότι «σχεδόν το 50% των ωρομισθίων επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, δεν έχει άλλη δουλειά, οπότε το μοναδικό εισόδημα είναι αυτό των περίπου 400 ευρώ μηνιαίως».
Από την πλευρά του ο Γ. Χαραλαμπίδης, δήλωσε ότι «έχουμε ζητήσει επανειλημμένα χρήματα από το υπουργείο Παιδείας για να πληρώσουμε τους ωρομίσθιους, αλλά δεν μας έδωσαν, οπότε αδυνατούμε να καταβάλουμε τις αποδοχές τους. Οι άνθρωποι έχουν δίκαιο, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου