ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου του βουλευτή Θανάση Χαντάβα - Αετός: Μήπως κάποιοι πρέπει να φύγουν από τα Γρεβενά;...


http://greveniotis.gr/images/stories/politics/hantavas/2.jpg 





Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή ο βουλευτής κ.Θανάσης Χαντάβας για θέματα που απασχόλησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες.Αναφερόμενος σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος... «βοήθεια στο σπίτι» τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει αυτά τα προγράμματα ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνει με εθνικούς πόρους.
Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε για την λειτουργία των ΤΕΙ τόνισε ότι ποτέ δεν συναντήθηκε (όπως αναφέρθηκε σε μερίδα του τύπου) με τον πρόεδρο των καφετεριών & συναφών επαγγελμάτων κ.Τσαπατσάρη ούτε επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ΤΕΙ κ.Χαραλαμπίδη για το συγκεκριμένο θέμα. Εν τω μεταξύ η στελέχωση του ιδρύματος με μόνιμους υπαλλήλους θα προχωρήσει μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη αφού ενδεχομένως θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό από τις μετατάξεις, ως τότε όμως θα υπάρξει η στελέχωση του με εποχικό προσωπικό.
Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε με τις προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και τόνισε πως είναι αισιόδοξος για την πρόσληψη όλων των υπαλλήλων και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προβεί και σε ανακοινώσεις επι του θέματος. Επίσης ανέφερε ότι για τη λειτουργία του γίνονται προσπάθειες να δοθεί ένα κονδύλιο ύψους 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του κέντρου και την τεχνητή χιόνωση της πίστας ενώ για να λυθεί το ιδιοκτησιακό κάλεσε τον πρόεδρο της κοινότητας Σμίξης να αποστείλει ένα έγγραφο στο υπουργείο που να λέει ότι παραιτείται από την διεκδίκηση για να διευκολύνει την επένδυση ενώ παράλληλα προκάλεσε και τους υποψηφίους δημάρχους να δηλώσουν δημόσια ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του νέου Δήμου θα αποδεσμεύσουν την Γενική γραμματεία Αθλητισμού ώστε να προχωρήσει το έργο.
Όσον αφορά το δρόμο Γρεβενών Δεσκάτης ο κ.Χαντάβας παρακάλεσε τον Νομάρχη να αποστείλει ένα έγγραφο στο υπουργείο υποδομών για να αναλάβει το υπουργείο την μελέτη του έργου αυτού, αφού όπως τόνισε θεώρει ανέφικτη την πρόταση της Νομαρχίας να δοθούν 3,5 εκατ. από το ΕΠΑΔΥΜ.
Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση στην σύμπτυξη των δύο κέντρων περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης (Γρεβενών και Ζιάκα) και ότι μετά από επικοινωνία με το γραφείο της υπουργού διαπίστωσε πως το όλο θέμα δημιουργήθηκε από λάθος ενημέρωση αφού το υπουργείο θεωρούσε ότι το ένα ήταν κλειστό. Όπως σε λάθος οφειλόταν και η απόφαση της υπουργού κ.Μπατζελή η οποία στη συνέχεια όμως ανακλήθηκε για την εκποίηση των σιταποθηκών στη Δεσκάτη, πιστεύοντας ότι η Δεσκάτη ανήκει στο νομό Λαρίσης.
Για το αστεροσκοπείο του Όρλιακα ο κ.Χαντάβας τόνισε πως θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του ώστε να διασφαλιστεί η θετική γνωμοδότηση του υπουργείου περιβάλλοντος και να παραχωρηθεί η έκταση ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του ενώ εάν χρειαστεί θα γίνει και τροπολογία στη δασική νομοθεσία.

ΥΓ ΑΕΤΟΣ 3: Το παραπάνω δημοσίευμα το πήραμε από το greveniotis.gr , αφού το γραφείο του Βουλευτή έπαψε πλέον να ενημερώνει τον ΑΕΤΟ, διότι η κριτική μας   δυσαρεστεί κάποιους...
Έχουμε και λέμε: 
Για το ΤΕΙ, κανέναν δεν ενδιαφέρει εάν συνομίλησε ο κ. Βουλευτής με τον κ.Τσαπατσάρη, (πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών ειδών εστίασης κτλ)  ή με τον κ. Χαραλαμπίδη (πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας).Το θέμα είναι  η έλλειψη προσωπικού στο ΤΕΙ και όχι το αν συνομίλησε ο Βουλευτής με τον τάδε ή τον δείνα.  Ευτύχως οι φορείς του Νομού: (Δήμος Γρεβενών, ΕΒΕ,Εμπορικός σύλλογος και Σύλλογος Καφετεριών), όταν διαπίστωσαν πως η Κυβέρνηση κοιμάται ..τον ύπνο του δικαίου- μνημονίου,  αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το κλείσιμο του παραρτήματος Γρεβενών.Ας τους ευχαριστήσει τουλάχιστον κάποιος. (Αυτό που περιγράφω δεν είναι υπερβολή, κι ας  προσπαθούν κάποιοι να υποβαθμίσουν το γεγονός).
Για τη Βασιλίτσα, έχουμε φτάσει σχεδόν στην χειμερινή περίοδο, και δεν έγινε ακόμη κάτι με τις προσλήψεις των 8 "διορισμένων". Ακούστηκε και η άποψη πως οι ίδιοι έχουν ευθύνη που δεν έγινε ακόμη η συντήρηση των αναβατήρων!!! Εδώ ταιριάζει "γάντι" η παροιμία: "Αφού μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι..."
Ο κ.Χαντάβας, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, παραδέχεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, (κα Μπατζελή), νόμιζε πως  η Δεσκάτη ανήκει στον Ν.Λαρίσης... 
Και διερωτώμαι : Μήπως τελικά αυτή η Κυβέρνηση είναι τελείως άσχετη, ή
μήπως θα ήταν καλύτερα  όλοι μας να πάμε  να ζήσουμε αλλού;

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18/10 /10  6:30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου