Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γ. Ραγκούσης: Θα εκπέσουν από το αξίωμα τους όσοι δεν τηρήσουν τον εκλογικό νόμο... - Οι μετατάξεις εργαζομένων σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις

http://www.eklogika.gr/uploads/files/ragousis-2med.jpg 






Με έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου ακόμη και εκλεγμένων εάν παραβιάσουν τον εκλογικό νόμο, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε μια συνέντευξη με πολλές και σημαντικές διασαφηνίσεις για την επόμενη ημέρα της εκλογικής... αναμέτρησης. Άμεση «εκπαίδευση» των νεοεκλεγέντων για τα νέα τους καθήκοντα, απαντήσεις για τη δομή των νέων δήμων και περιφερειών, λειτουργία και χρόνοι μετάβασης στη νέα κατάσταση, Μνημόνιο και πόροι του «Καλλικράτη» στο νέο προϋπολογισμό, μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων και κυρίως των εργαζομένων στις καταργούμενες δημοτικές επιχειρήσεις, μεταβατικός χρόνος λειτουργίας των περιφερειών για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και πολλά άλλα.   
Στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Τ. Σπηλιώπουλο και Μ. Μιχελιδάκη αλλά και στους Μ. Κοττάκη, Β. Κεχαγιά, κλείνοντας ρωτήθηκε για τα διαφημιστικά ταμπλό που ενώ είναι παράνομα μοιράζονται από το δήμο στους υποψηφίους. Ο κ. Ραγκούσης, απάντησε επί του συγκεκριμένου γενικεύοντας και στέλνοντας σαφές προειδοποιητικό μήνυμα σε πιθανούς παραβάτες:

Η προβολή των υποψηφίων  
«Έχουν απαγορευτεί, βάσει νόμου. Σας λέω όμως τώρα, για να είστε ήσυχος, για πρώτη φορά με βάση αυτό το νέο νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, τον έλεγχο για το αν οι υποψήφιοι συνδυασμοί τήρησαν το συγκεκριμένο νόμο δεν το έχουν πια τα κυβερνητικά όργανα, οι περιφερειάρχες οι πρώην. Αλλά ανεξάρτητες επιτροπές με επικεφαλής δικαστικούς.
Λέω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα, και ελπίζω, αν και δεν έχω αμφιβολία ότι το έχουν πάρει στο σύνολό τους το μήνυμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, μην κάνει κανείς το λάθος να υποψιαστεί ότι θα μπορέσει να παραβιάσει αυτό το νόμο. Σας κάνω δε την πρόβλεψη, χωρίς να είναι και ευχή ταυτόχρονα, ότι στην περίπτωση αυτή, θα έχουμε από αυτές τις ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου των εκλογικών δαπανών, εκπτώσεις από τα αξιώματά τους ακόμα και εκλεγμένων αν έχουν παραβιάσει τον νόμο».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκλεγέντων
Εντατικά εκπαιδευτικά μαθήματα για τον Καλλικράτη περιμένουν τους νεοεκλεγέντες , ενώ μεταξύ των άλλων ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι έχει προετοιμαστεί  και ένα εγχειρίδιο για το πώς πρέπει κάθε δημοτική και περιφερειακή αρχή να βαδίσει τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες. «Ακόμη και το πότε να συνεδριάσουν, με τι θέματα ημερήσιας διάταξης να συνεδριάσουν» τόνιζε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η επόμενη μέρα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μετά δηλαδή τις 14 Νοεμβρίου, θα είναι μια μέρα απολύτως όπως είναι σχεδιασμένη. Και πιο συγκεκριμένα θα είναι στην πραγματικότητα ένα διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, που όλοι όσοι θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν τις τύχες αυτών των κοινωνιών στα χέρια τους είτε ως δημοτικές είτε ως περιφερειακές αρχές, θα υπαχθούν σε ένα εντατικό και πολύ αναλυτικό και πολύ βαθύ εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης και ενημέρωσής τους ώστε να αποκτήσουν στην τελευταία λεπτομέρεια κάθε πληροφορία που τους είναι απαραίτητη».
 
Πώς θα γίνει η ...«μετακόμιση» των ΟΤΑ
Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η περιοδεία στελεχών του
Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της Αυτοδιοίκησης, τα οποία «ακτινογράφησαν πλήρως όλη την υλικοτεχνική υποδομή η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί -χώροι, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων- σε κάθε αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, σε κάθε αιρετή περιφέρεια, σε κάθε νέο από τους μεγάλους 325 δήμους που δημιουργήθηκαν με τον Καλλικράτη. Ώστε όλα να είναι έτοιμα την 1/1/11 περιλαμβανομένου βεβαίως και του μεγάλου θέματος της μετάταξης εκείνου του προσωπικού που είναι απαραίτητο να ακολουθήσει».

Οι μετατάξεις εργαζομένων σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι μόνο μερικές εκατοντάδες εργαζομένων εκδήλωσαν την προθυμία να μεταταγούν εθελοντικά και τώρα οι μετατάξεις θα ακολουθήσουν την μεταφορά αρμοδιοτήτων. Κάθε αρμοδιότητα που φεύγει από τη σημερινή νομαρχία και πηγαίνει στους δήμους και η οποία σήμερα ασκείται από μια κατηγορία στελεχών ή προσωπικού της νομαρχίας, μαζί με την αρμοδιότητα θα πάει και στην περίπτωση και στον κάθε Δήμο.


«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε σε όλα τα θέματα απολύτως εντός προγραμματισμού. Έχουμε ένα εξαιρετικά αναλυτικό και προσδιορισμένο με χρόνους, με χρήματα, χρονοδιάγραμμα και επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης του Καλλικράτη έχοντας πάρει εν τω μεταξύ και όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξουν και απαραίτητες μεταβατικές περίοδοι ώστε ομαλά να γίνει η μετάβαση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης.
Στη δημοσιογραφική ερώτηση που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος (περίπου 40.000 άνθρωποι) που δεν θα έχουν αντικείμενο από 1η Ιανουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:
 «Μετατάσσονται και ακολουθούν ανάλογα τη συγχώνευση την πορεία του νομικού προσώπου στο οποίο ανήκαν ή την αρμοδιότητα την οποία υπηρετούσαν ασκώντας την είτε στο Δήμο είτε.. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει σε κάθε περίπτωση. Αορίστου χρόνου και μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει, θα μεταταγεί και θα αξιοποιηθεί με ένα όσο το δυνατόν πιο ορθολογικό τρόπο».... «Καταρχήν ότι πάνε στη νέα δημοτική επιχείρηση που θα δημιουργηθεί από τη συνένωση πολλών νομικών προσώπων του Δήμου ομοειδούς αντικειμένου, και αν, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το αποφασίζουν στη συνέχεια τα δημοτικά συμβούλια, τους απορροφούν και σε αυτόν καθ΄ εαυτόν τον Δήμο διότι δεν θα είναι υποχρεωτική η λειτουργία δημοτικών επιχειρήσεων. Πάντως, για να είμαι σαφής και να μην αφήσουμε κανένα κενό, δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμιά πιθανότητα για απολύσεις. Άλλωστε οφείλω να σας πω ότι και στην τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στο κεντρικό κράτος όλη αυτή η συζήτηση με το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στις ρυθμίσεις τις ασφαλιστικές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, έχει οδηγήσει σε πρόωρη συνταξιοδότηση ή εν πάση περιπτώσει σε κατοχύρωση και έξοδο από το δημόσιο, τους ΟΤΑ, πολύ περισσότερους από τον μέσο όρο κάθε χρονιάς. Αρκετές χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους. Και άρα ενδεχομένως εγώ δεν αποκλείω σε ορισμένες νευραλγικές θέσεις να υπάρξουν και κενά, όχι πλεονάσματα, περισσότερο κενά λόγω αυτής της τάσης που σας προανέφερα. Λοιπόν, και υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι με όλα τα εργαλεία που θα έχουν οι δήμοι στη διάθεσή τους, θα μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς κάνουν το προσωπικό».

Τα κονδύλια για τη «μετάβαση» στη νέα αρχικτεκτονική

Στο ερώτημα εάν είναι διασφαλισμένα από το υπουργείο Οικονομικών τα κονδύλια για τη μετάβαση από τη σημερινή κατάσταση στη νέα διοικητική διαίρεση, ο υπουργός κ. Ραγκούσης απάντησε:
«Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι. Αυτή η προοδευτική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δεν είναι μια πολιτική μεμονωμένη ενός Υπουργείου, του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι μια συνολική κυβερνητική πολιτική και έχει την σφραγίδα του πρωθυπουργού και όχι μόνο μετεκλογικά. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι, εγγεγραμμένοι στον προϋπολογισμό, γιατί ακριβώς σας λέω είναι μια συνολική κυβερνητική πολιτική».

Για τους οικονομικούς πόρους των νέων ΟΤΑ και τις απαιτήσεις του Μνημονίου
Για το αν θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι πόροι των νέων ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:
«'Εχουμε κάνει μια πολύ συστηματική δουλειά. Όχι μόνο η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων να ακολουθηθεί από μεταφορά και του προσωπικού που θα τις υπηρετήσει, αλλά και από μεταφορά πόρων, οι οποίοι για πρώτη φορά είναι τόσο μελετητικά κοστολογημένοι, εγγεγραμμένοι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, παρακαλώ να έχετε υπόψη σας. Και για πρώτη φορά, επίσης, είναι συνδεδεμένοι με φόρους που εισπράττει, δυναμικούς φόρους, το ελληνικό κράτος ως ποσοστό αυτών. Δηλαδή, να το πω με πιο απλά λόγια. Δεν είπαμε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα παίρνουν 6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Είπαμε ότι θα παίρνουν τόσο τοις εκατό επί του Φ.Π.Α., επί των εισπράξεων του Φ.Π.Α. της χώρας οι δήμοι, τόσο τοις εκατό, 4% συγκεκριμένα οι περιφέρειες κ.ο.κ.
Άρα, είναι πόροι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα έσοδα. Θα είναι απολύτως διασφαλισμένοι, ειδικά τώρα που ο προϋπολογισμός ο οποίος φτιάχνουμε όσον αφορά την εγκυρότητα των στοιχείων δεν θα έχει προηγούμενο».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Κοττάκη για το
πώς ταιριάζουν ο νόμος του Καλλικράτη με το μνημόνιο που κατά τη γνώμη του λέει αντιφατικά πράγματα, ο κ. Ραγκούσης, μεταξύ άλλων απάντησε:
«Οφείλω να το υπογραμμίσω ότι ο Καλλικράτης ήταν μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, η οποία και χρονικά αποδεικνύεται ότι σε καμία περίπτωση δεν προέκυψε ούτε ως επιταγή της Τρόικας, ούτε ως ανάγκη του μνημονίου. Ο Καλλικράτης με τους συντηρητικούς υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι δικοί μας ήταν λίγο πιο προωθημένοι, θα επιφέρει εξοικονομήσεις στον Έλληνα φορολογούμενο που θα ξεπερνούν το 1 δις ευρώ το χρόνο. Εξοικονομήσεις χωρίς περικοπές. Εξοικονομήσεις μέσα από την κατάργηση, σας λέω για παράδειγμα, περίπου 4.500 δημοτικών επιχειρήσεων».

Για τις απαιτήσεις του Μνημονίου όσον αφορά τη μείωση των δαπανών για τον «Καλλικράτη» ο κ. Ραγκούσης, απάντησε:


«Ο νόμος αυτό το οποίο λέει είναι με πόσα χρήματα θα χρηματοδοτείται ο Καλλικράτης. Απόδειξη δε για αυτό που σας λέω κύριε Κοττάκη, είναι, ήδη σας είπα, ότι στο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα το δείτε και στο τελικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί το Νοέμβριο, ακριβώς κατά ευρώ θα υλοποιηθεί ο νόμος του Καλλικράτη σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση δήμων και περιφερειών για το 2011.Αυτό που λέει το μνημόνιο είναι, βάζει ένα στόχο και λέει ότι εγώ θέλω, γιατί υπήρχαν σπατάλες στην Αυτοδιοίκηση και αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς ούτε μπορεί να το απορρίψει, υπήρχε ανορθολογική διαχείριση των χρημάτων που πήγαιναν στην Αυτοδιοίκηση, εγώ θέλω να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 500.000.000 € το χρόνο. Όμως, είπα ότι αυτό το είχε προλάβει το Καλλικράτης, αυτό που λέω το 1.185.000.000 έχει υπολογίσει τις εξοικονομήσεις που θα προκύψουν από τον Καλλικράτη.  Άρα θέλω να πω, και ολοκληρώνω την απάντησή μου σε αυτό το σημείο, ότι δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα μεταξύ του τι πρόκειται να γίνει από το ΄11 σε σχέση με το μνημόνιο».


Για την εξάλειψη της διαφθοράς στους δήμους και τις περιφέρειες
Ερωτηθείς για το πώς θα παταχθεί η διαπιστωμένη διαφθορά στην Αυτοδιοίκηση η οποία τώρα θα έχει υπεραυξημένες αρμοδιότητες, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε με παραδείγματα:
«Θα σας πω το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 1034 δήμοι, υπάρχουν και 76 νομαρχίες μαζί με επαρχεία κ.ο.κ. Υπάρχουν και 6000 περίπου δημοτικές επιχειρήσεις νομικά πρόσωπα των δήμων, δημοσίου δικαίου, ιδιωτικού δικαίου κ.ο.κ. Οι μισοί δήμοι, δηλαδή περίπου 500, δεν υφίστανται κανέναν έλεγχο προληπτικό από καμία αρχή, εκτός αν υπάρξει μια καταγγελία για το πώς διαχειρίζονται, για παράδειγμα αν διαχειρίζονται νόμιμα ή δαπανούν νόμιμα τα χρήματά τους κλπ. Το σύνολο των 6.000 δημοτικών επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή συζητούμε και που υπάρχουν στη χώρα μέχρι να συμπτυχθούν μετά τον Καλλικράτη σε 1500, άρα να καταργήσουμε περίπου 4.500 από αυτές, επίσης δεν υφίστανται κανέναν έλεγχο.
Από την 1/1/11, όλοι οι δήμοι της χώρας και οι 325, όλες οι δημοτικές τους επιχειρήσεις, οι 13 περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, για να δαπανήσουν έστω και ένα ευρώ θα πρέπει πρώτα την έγκριση να τη δίνει η δικαιοσύνη, δηλαδή το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα κάνει προληπτικό έλεγχο κάθε δαπάνης που προτίθεται να κάνει ένας Πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, ένας Δήμαρχος, ένας Περιφερειάρχης και μόνο εφόσον τη βρίσκει νόμιμη αυτή η δαπάνη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Σήμερα που μιλούμε, στην Αυτοδιοίκηση δεν γίνεται κανένας έλεγχος για το αν η Αυτοδιοίκηση συλλέγει τα έσοδα που κάποιος της οφείλει. Κανένας έλεγχος. Αν εισπράττουν τα πρόστιμα, αν εισπράττουν τα δημοτικά τέλη κλπ. Μετά την 1 Ιανουαρίου του ΄11 με τον Καλλικράτη, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγχει τους δήμους καθολικά και για το αν και κατά πόσον εισπράττουν τα έσοδά τους».

Μεταβατική περίοδος 6 μηνών στις περιφέρειες
«Να εξηγήσω τι εννοούσα προηγουμένως με τις μεταβατικότητες που έχουμε οργανώσει μέσα από αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνεται στον Καλλικράτη. Είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν αυτά τα δύο να συμπέσουν. Πρέπει να δώσουμε μια μεταβατικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο είπαμε ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας υλοποίησης του περιφερειακού σκέλους του ΕΣΠΑ, που για εμάς είναι μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή, πιστεύουμε κύριε Κοττάκη, ότι πολύ καλύτερο θα γίνει το ΕΣΠΑ στα χέρια των τοπικών κοινωνιών κάθε περιφέρειας παρά στα χέρια ενός κεντρικού μηχανισμού γραφειοκρατικού κάπου. Είπαμε λοιπόν, τους πρώτους 6 μήνες η αρμοδιότητα θα συνεχίσει να ασκείται από την περιφέρεια την κρατική, την αποκεντρωμένη τότε που θα υπάρχει. Αυτή λοιπόν η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στις αιρετές περιφέρειες, μετά το πρώτο εξάμηνο. Να προλάβουν πρώτα τα περιφερειακά συμβούλια να οργανωθούν, να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται»

Για τους νέους αιρετούς που θα εκλεγούν
Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι νέοι αιρετοί εκπρόσωποι τάσσονται κατά του «Καλλικράτη» σε διάφορα σημεία της συνέντευξής του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, απάντησε:
«Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρετε. Και αυτό μπορώ να σας το πω και το υπογράφω ανεπιφύλακτα γιατί το έχω ζήσει. Είναι η φλόγα που θα καίει στις νέες αρχές, δημοτικές και περιφερειακές.

Οι άνθρωποι, αυτοί οι χιλιάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι ειλικρινά είναι σε θέση να γνωρίζω με τι ορμή θα βγουν, με τι χαρά και με τι αποφασιστικότητα από τη νίκη τους στο δεύτερο γύρο κάποιοι και από τον πρώτο γύρο.
Ναι, πιστεύω ότι είναι ανθρώπινο αυτό και θα αφορά όλες τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες θα έχουν κάνει μια συμφωνία με τις τοπικές τους κοινωνίες «ψηφίστε μας για να υλοποιήσουμε τον Καλλικράτη». Η συμφωνία στην πραγματικότητα αυτή θα είναι.
Αλλά τι θα σήμαινε σε αυτή την περίπτωση, ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τι, δηλαδή, από 1η Ιανουαρίου; Π.χ. να μην παρέχουν υπηρεσίες πρόνοιας στους δημότες, να μην φροντίζουν για την επίλυση..
Κοιτάξτε, η έντιμη σχέση ενός υποψηφίου με τον πολίτη ο οποίος του δίνει την εντολή να μην γίνει ρήτορας, ο κόσμος δεν θα ψάξει να βγάλει ανθρώπους που θα ρητορεύουν, θα ψάξει ανθρώπους να δουλέψουν για τους πολίτες.
Λοιπόν, η έντιμη σχέση λέει ότι θα πρέπει αυτός που ανέλαβε ευθύνη υλοποίησης του Καλλικράτη, εκτός πια αν μιλούμε για την εξαιρετική περίπτωση που κάποιος θα πει εγώ παιδιά και να με εκλέξετε θα κάθομαι και δεν θα κάνω τίποτα, ούτε τα σκουπίδια θα σας μαζεύω, ούτε θα συνεδριάζω το περιφερειακό Συμβούλιο αν μιλάμε για τον β΄ βαθμό για να δούμε αναπτυξιακά πού θα πάει ο τόπος μας, αν κάνει τέτοια εξήγηση και πάλι του πουν οι πολίτες, πήγαινε. Ε, τότε..»
 Μ. Γλέζος: Διάλογος όχι έπαρση για τον «Καλλικράτ绨
«Επαίρεται και κομπάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για τον «Καλλικράτη» του. Για να σταματήσει συνεπώς αυτός ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού και να αποσαφηνιστεί ο πραγματικός χαρακτήρας του «Καλλικράτη» τον καλώ σε δημόσιο διάλογο σε χρόνο και τόπο της επιλογής του. Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου