ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οριστικά χωρίς μπάσκετ το Σαββατοκύριακο


 





Η απόφαση του ΠΣΑΚ για απεργία είναι οριστική και αμετάκλητη, από τη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν ανατράπηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση κι έτσι δεν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Είναι μάλιστα... άγνωστο πότε θα δοθεί το τζάμπολ στο πρωτάθλημα καθώς οι μπασκετμπολίστες κήρυξαν απεργία επ' αόριστον. Σε νέα συνάντηση των μελών του ΠΣΑΚ θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.Στη γενική συνέλευση κυριάρχησε η άποψη ότι η Πολιτεία είναι αρμόδια να επιλύσει τα θέματα των παικτών και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης τόνισε ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν είναι αντίπαλος με τους μπασκετμπολίστες. “Η απεργία όμως είναι ο,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή. Να πάμε όλοι μαζί στην Γενική γραμματεία Αθλητισμού για να πιέσουμε την Πολιτεία”
O ΠΣΑΚ δέχτηκε πιέσεις από εκπροσώπους αρκετών ΚΑΕ να αναστείλει την απεργία, αλλά ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών, Λάζαρος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. “Δυστυχώς φεύγουμε άπραγοι. Ο ΕΣΑΚΕ λέει ότι συμφωνεί σε όλα μαζί μας, αλλά στην ουσία δεν δέχεται κανένα αίτημά μας. Μας απείλησε μάλιστα επειδή κάνουμε απεργία, όμως αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμά μας. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος”

Ο ΕΣΑΚΕ
Μετά το τέλος των εργασιών της γενικής συνέλευσης, στην οποία σημειώθηκε και αντιπαράθεση μεταξύ του Θανάση Γιαννακόπουλου και του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο ΕΣΑΚΕ με δελτίο Τύπου κάνει λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ απειλεί με κυρώσεις τους απεργούς! Ο ΕΣΑΚΕ τονίζει:

"Διαπιστώσαμε ότι τα αιτήματα τα οποία διατύπωσαν προφορικά τα μέλη της, διαφέρουν τελείως από εκείνα που περιλαμβάνονται στην επιστολή που μας εστάλη χθες και με την οποία ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Α. Η αναστολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ και η μετάθεσή της για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου.

Β. Η επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και διακοπής συμβολαίων των παικτών που δεν θα συμμετάσχουν κανονικά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.
Στόχος μας είναι να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αναθεωρήσουν οι παίκτες την απόφασή τους και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους, προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό, ας ελπίσουμε πως έστω και τούτη την ώρα θα πρυτανεύσει η λογική".
Οικονομίδης: "Σε όποιον δεν αρέσει να πάει να παίξει αλλού"
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από τη στάση των παικτών. Με δηλώσεις που έκανε στο NOVAΣΠΟΡ FM τόνισε ότι η Α1 χρησιμοποιείται λόγω της απήχησης που έχει και ότι σε όποιους μπασκετμπολίστες δεν αρέσει να πάνε να παίξουν αλλού.
«Είναι σίγουρο ότι ένα βασικό αίτημα είναι η ασφάλιση των παικτών της Α2 και χρησιμοποιείται η Α1 λόγω της απήχησης που έχει. Αν πιστεύει έστω κι ένας από τους παίκτες ότι με την απεργία η Πολιτεία θα προβεί σε άμεση λύση των προβλημάτων κάνουν λάθος. Οι ομάδες είναι αποφασισμένες να κατέβουν την επόμενη εβδομάδα. Δεν γίνεται να πληρώνουμε εμείς την απεργία αυτή. Όποιος δεν κατέβει θα έχει διακοπή συμβολαίου και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Όποιου δεν του αρέσει, να μην υπογράψει με τις ομάδες και να παίξει αλλού. Αυτή τη στιγμή πλήττεται η Α1, η μόνη κατηγορία που έχει συμβόλαιο με ΟΠΑΠ και την τηλεόραση. Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να αντιδράσουν όχι για κόντρα, αλλά γιατί δεν γίνεται με ανεύθυνες αποφάσεις να διακυβεύεται το ελληνικό μπάσκετ. Απεργία από τη μία λοκ-άουτ, από την άλλη θα καταστρέψουν το μπάσκετ. Λογική και σύνεση χρειάζεται» είπε ο κ. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου