ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας:Αγνόησαν προειδοποίηση για βόμβα και δεν εκκένωσαν το κτίριο!

Κι αν ήταν αλήθεια;







Πολύ χαλαρά, αντιμετώπισαν την προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, οι καθηγητές, οι σπουδαστές και το διοικητικό προσωπικό. Αγνόησαν στην κυριολεξία το πρώτο τηλεφώνημα, ενώ μόνο όταν έγινε και δεύτερο... τηλεφώνημα που καθόριζε και την ώρα που θα εκραγεί η βόμβα, τότε δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου. Ο λόγος της ψύχραιμης αντιμετώπισης ήταν ότι η πρώτη νεαρή φαρσέρ που τηλεφώνησε, ήταν «φοβισμένη» και με δυσκολία άρθρωσε την απειλητική φράση για τοποθέτηση βόμβας, οπότε δεν την πήραν στα σοβαρά.
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το πρωί. Η γραμματέας του προέδρου του ιδρύματος που απάντησε, άκουσε μία φοβισμένη κοριτσίστικη φωνή: «Να εκκενωθεί το κτίριο γιατί υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός», είπε μπερδεύοντας τα λόγια της η κοπέλα, η οποία ενδεχομένως να είναι σπουδάστρια. Επειδή ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απουσίαζε στην Αθήνα, ο πρώτος που ενημερώθηκε ήταν ο γενικός γραμματέας του ιδρύματος, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία. Έσπευσε ένας πυροτεχνουργός της Ασφάλειας, ο οποίος όμως δεν μπήκε μέσα στο ΤΕΙ, αλλά ούτε το κτίριο εκκενώθηκε. Ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς αντίδρασης, αποδόθηκε από τους υπεύθυνους του ΤΕΙ, στο γεγονός ότι «φαινόταν πως πρόκειται για φάρσα, αφού η κοπέλα που τηλεφώνησε έχανε τα λόγια της».
Όμως οι φαρσέρ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γι αυτό ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα έπειτα από μία ώρα, δηλαδή λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Αυτή τη φορά η φωνή του αγοριού, που τηλεφώνησε ήταν πιο κοφτή, προειδοποιώντας: «Εκκενώστε το κτίριο, η έκρηξη θα γίνει σε μία ώρα». Οι αρμόδιοι του ΤΕΙ ειδοποίησαν ξανά την αστυνομία, ενώ αυτή τη φορά εκκένωσαν το κτίριο. Παράλληλα, ξαναήρθε ο πυροτεχνουργός της αστυνομίας, ο οποίος αφού άφησε να περάσει μία ώρα από τον χρόνο που είχε προσδιοριστεί η έκρηξη, μπήκε στις 2 μ.μ. στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ερεύνησε τους χώρους και δεν βρήκε τίποτα.
Στο μεταξύ, η ώρα είχε περάσει και τα μαθήματα χάθηκαν, αφού αυτός μπορεί να ήταν και αντικειμενικός στόχος των φαρσέρ, εφόσον πρόκειται για φοιτητές.

Φάρσα και στα δικαστήρια Καστοριάς
Επίσης, χτες στις 9.25 το πρωί έγινε τηλεφώνημα και στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, με το οποίο υπήρξε προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, που πρόκειται να εκραγεί». Στην περίπτωση αυτή εκκενώθηκε το κτίριο και διακόπηκαν οι δίκες. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας ερεύνησαν το χώρο, αλλά δεν βρήκαν τίποτα, καθώς επρόκειτο για φάρσα. Στις 12 το μεσημέρι επιτράπηκε η είσοδος στα δικαστήρια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου