ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Άγριο μαχαίρι στο κράτος προτείνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος... - (Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Αλέκος Παπαδόπουλος)...








«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται το ίδιο έναν ισχυρό κλονισμό πριν επιχειρήσει αξιόπιστα να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», επισήμανε ο εκ των ισχυρών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος... Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Η κρίση Μητέρα της Αλλαγής; Για μια διαφορετική Ελλάδα».
Στην πρώτη, έπειτα από καιρό, δημόσια παρέμβασή του, πρότεινε μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Το σχέδιο αυτό θα πρέπει, πρόσθεσε, να κριθεί από τον λαό με εκλογές για να επιτευχθεί, με βάση αυτό, εθνική συμφωνία που υπερβαίνει κόμματα και εκλογικές περιόδους.
Ο κ. Παπαδόπουλος άφησε αιχμές για την κυβέρνηση και τα κόμματα. «Εξαντλούνται, τόνισε, τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας. Σε λίγο θα αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
Προέβλεψε ότι το 2011 θα είναι μια εφιαλτική χρονιά στο οικονομικό πεδίο και ανέφερε ότι η χώρα ήδη τελεί «υπό χρεοστάσιο» από τον περασμένο Μάιο.
Τάχθηκε υπέρ «επώδυνων περικοπών τεράστιας έκτασης και βάθους στον δημόσιο τομέα» και είπε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να απαλλαγεί από μεγάλα τμήματα του δημόσιου τομέα και κρατικές δραστηριότητες που την επιβαρύνουν.

Τι προτείνει:
Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το νέο κυβερνητικό σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:
• Εκτεταμένες παρεμβάσεις στα πεδία του Ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας
• Καθολικές αποκρατικοποιήσεις
• Δραστικό περιορισμό των μισθοδοτουμένων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα και στους ΟΤΑ
• Διαρθρωτικές αλλαγές σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Προστασία και Δικαιοσύνη
• Τη σύμπτυξη των τραπεζών σε δύο πόλους
• Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλη μείωση τιμών
• Διευκολύνση των ξένων επενδύσεων
• Αποκεντρωμένη διοικητική συγκρότηση της χώρας. Ο Αλ. Παπαδόπουλος προχωρά ένα βήμα πέρα από τον Καλλικράτη, προτείνοντας τον περαιτέρω περιορισμό των Περιφερειών σε έξι, με κεντρική ευθύνη την ενδογενή τοπική ανάπτυξη.
Χαρακτήρισε αδιανόητο και καταστροφικό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και ανεύθυνη και επικίνδυνη τη συζήτηση για αναδιαπραγμάτευση του χρέους. "Αυτή η νέα 'νεοελληνική πονηρία' μας κάνει ήδη τεράστια ζημιά διεθνώς", είπε, υπογραμμίζοντας ότι η αναδιαπραγμάτευση προϋποθέτει πτώχευση του κράτους.
Απάντησε προληπτικά στους επικριτές του, λέγοντας: "Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα χαρακτηρισμού μου. Εξάλλου τους έχω υποστεί ήδη. Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία του και τον τρόπο ζωής του. Οι αντιλήψεις που κυριάρχησαν και δυνάστευσαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μπορεί να είναι χρήσιμες για να διοικήσεις οικονομίες σαν της Βόρειας Κορέας, σίγουρα όμως είναι καταστροφικές για να διοικήσεις οικονομία της Ευρωζώνης".
Όπως διευκρίνισε, "ονομάσαμε αναδιανομή του εισοδήματος την διανομή των δανείων και των πόρων της Ε.Ε. Η αναδιανομή θέλει πολιτικό σθένος. Για την διανομή των δανεικών, αρκεί το πολιτικό θράσος".
Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Κώστας Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε τέσσερις παράγοντες που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση: στον λαϊκισμό, τον κρατισμό, τον φόβο του πολιτικού κόστους και τους λάθους χειρισμούς την ώρα της κρίσης. «Ολοι έχουμε ευθύνες, ανέφερε, συμπεριλαμβανομένης και της Ν.Δ. που νέρωσε την ιδεολογία της και δεν τόλμησε όσο θα έπρεπε». 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Στο μεταξύ εκτάκτως στο νοσοκομείο
Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. εισήχθη  σήμερα ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, έπειτα από ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όπου θα παραμείνει για ένα τουλάχιστον 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου