ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Champions League: Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3






Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός που μπορεί να ηττήθηκε 3-0 από την "διαστημική" Μπαρτσελόνα, ωστόσο έδειξε σημάδια ομάδας. Πέδρο 27', 69' και Μέσι 62' οι σκόρερ των "μπλαουκράνα". Πρωτάθλημα και Κύπελλο,.. ζήτησαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού"."Πρωτάθλημα και Κύπελλο" απαίτησαν οι 60.000 φίλοι του Παναθηναϊκού λίγο πριν και μετά την λήξη του αγώνα με την Μπαρτσελόνα και την ήττα από τους πρωταθλητές Ισπανίας με 3-0.Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα παίζοντας κατα διαστήματα (και όσο χρειάστηκε) εξαιρετική μπάλα, έφτασαν εύκολα στο 3-0, δείχνοντας την κλάση της ως ομάδα. Εξαιρετικά στάθηκαν και οι "πράσινοι" όσο μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στον αγώνα.
Ωστόσο ο Μέσι (πέτυχε ένα γκολ) και η παρέα του (Πέδρο δύο γκολ) πήραν την νίκη και την πρόκριση για τους "16" του θεσμού.
Αποθέωση για τους "πράσινους" στο φινάλε, τον Σισέ αλλά και τους αστέρες της Μπαρτσελόνα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε την πλειοψηφία των παικτών που είδε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή με δύο αλλαγές.
Συγκεκριμένα, ο Καντέ (όπως και στο Καζάν) επιλέχθηκε να είναι ο παρτενέρ του Μπουμσόνγκ με τους Σπυρόπουλο και Βύντρα στα άκρα της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης με τον Πορτογάλο να επιλέξει την εμπειρία του διεθνή μέσου.
Μπροστά από τα αμυντικά χαφ και πλάγια οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και Μαρίνος (δεξιά) που είχαν την προσοχή τους να δίνουν βοήθειες στην μεσαία γραμμή. Επιτελικός χαφ ο Λους Γκαρθία με σκοπό να έχει την τελική πάσα προς τον Σισέ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Πέπε Γκουαρδιόλα δεν είχε εκπλήξεις στις επιλογές του αφού οι Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αντριάνο αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας που προστάτευαν τον Βίκτορ Βαλντές.
Μαστσεράνο, Τσάβι, Ινιέστα η τριάδα στο κέντρο με τους δύο τελευταίους να έχουν και οργανωτικό ρόλο στην ομάδα τους. Πέδρο, Μέσι, Βίγια η άλλη τριάδα "φωτιά" στην επίθεση των "μπλαουγκράνα".

Κατοχή οι μεν... άμυνα οι δε
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τις αμυντικές αρετές των "πράσινων" από τα πρώτα λεπτά και στο γνώριμο τρόπο ανάπτυξής τους, αναζητούσαν αλλάζοντας διαδοχικά με γρήγορο ρυθμό πάσες από πόδια σε πόδια, ένα κενό προς την αντίπαλη εστία.
Την ίδια ώρα οι παίκτες του Φερέιρα με καλό αμυντικό προσανατολισμό και συνεχές βοήθειες στα μαρκαρίσματα έδειχναν μια θετική εικόνα στον τρόπο που αντιμετώπιζαν τους "μπλαουγκράνα" στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Χαμένη μεγάλη ευκαιρία... ο Σισέ
Οι "πράσινοι" παρά την παρότρυνση των οπαδών τους δεν είχαν καταφέρει να περάσουν την μεσαία γραμμή, ωστόσο αυτό το πέτυχαν με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά την μπαλιά του Λουίς Γκαρθία αλλά ο Βίκτορ Βαλντές στο τετ α τετ με τον Γάλλο άσο απέκρουσε με το ένα χέρι διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.
Στην φάση αυτή, ο Γάλλος άσος που έδειχνε απαρηγόρητος έγινε σύνθημα στα χείλη των χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού, και εκείνος σε μια σκηνή ευγνωμοσύνης τους χειροκρότησε.
Μετά την πρώτη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν η σειρά των πρωταθλητών Ισπανίας να ανταποδώσουν με έναν παίκτη... από την άμυνα. Στο 25' ο Αντριάνο βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αλβες σέρβιρε... Πέδρο σκόραρε
Σε μια λατρεμένη κίνηση των φιλοξνεούμενων ο Ντάνιελ Αλβες... σέρβιρε μια εκπληκτική κάθετη πάσα ανάμεσα στους αμυντικούς του "τριφυλλιού" βρίσκοντας τον Πέδρο (με τον Λουίς Γκαρθία με τάκλιν να μην τον προλαβαίνει) που από διαγώνια με σουτ άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια οπαδών... και δημοσιογράφων της Μπαρτσελόνα.
Παρά το γκολ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έστειλαν το μήνυμα τους από την εξέδρα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους που έδειχνε πολύ καλό πρόσωπο στο ματς, παρά την εδαφική υπεροχή των αντιπάλων τους.
Λίγο μετά την συμπλήρωση του ημίωρου (32') ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Βαλντές.

Υπεροχή.... και "υπέροχη" Μπάρτσα
Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν επιθετικά παρόλο που βγήκαν μερικές φορές από τα πλάγια, ωστόσο δεν έδειξαν απειλητικοί. Αντίθετα, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα τρεις φορές έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Μέσι να ξεχνάει πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του.
Στο 37' ο Αντριάνο πραγματοποίησε από πλάγια την σέντρα και η προβολή του Βίγια από κοντά θα πάρει περίεργα φάλτσα και θα περάσει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (41') ο Μέσι θα βρει τον Ισπανό επιθετικό αλλά ο Βύντρα με προβολή θα σώσει πριν ο Βίγια σουτάρει.
Τελευταία καλή στιγμή για τους "μπλαουγκράνα" στο 44' και πάλι με τον Βίγια να πλασάρει αλλά τον Τζόρβα εντυπωσιακά να απομακρύνει. Στατιστικά ημιχρόνου... που απεικονίζουν πλήρως την εικόνα του ματς. 2-9 σουτ σε αντίπαλη εστία, 5-1 αποκρούσεις και 26%-74% η κατοχή μπάλας.

Μέσα Δημούτσος, εκτός Μαρίνος
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή στο δεξί άκρο της επίθεσης, βάζοντας τον Δημούτσο αντί του Μαρίνου. Το εγχείρημα αυτό του Πορτογάλου σαν πρώτη εικόνα έδειξε να έχει αποτέλεσμα,αφού ο νεαρός άσος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή μετά την πρώτη επαφή του με την μπάλα.
Στο 51' ο Αντριάνο βγήκε για άλλη μια φορά σε θέση βολής για τους φιλοξενούμενους στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε και πάλι απομάκρυνε ο Τζόρβας.

Υπόθεση... Μέσι και Πέδρο
Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλοντας να "τελειώσουν" το ματς με την συμπλήρωση μιας ώρας, μετουσίωσαν μια ακόμα εκπληκτική τους ενέργεια (με πάσες από πόδι σε πόδι Καταλανών) με τον απίστευτο συνδυασμό των Ινιέστα, Αντριάνο και Μέσι, με τον Αργεντίνο σταρ σε κενή εστία να πλασάρει για το 0-2, μέσα σε πανηγύρια.
Το γκολ αυτό επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους παρά την νέα παρότρυνση των οπαδών τους και παρά την προσθήκη του Πετρόπουλου, λίγο μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.
Μετά από μια ευκαιρία του Αντριάνο σε μια ακόμα απειλητική του ενέργεια με σουτ που απομάκρυνε ο Τζόρβας, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα "τελείωσαν" το ματς λίγο μετά.
Στο 69', μετά από υπέροχη πάσα του Ινιέστα στον κενό χώρο, ο Πέδρο πολύ εύκολα με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε το 0-3, μέσα σε πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της Μπαρτσελόνα.

Ρεσιτάλ... οπαδών και χειρονομία σε Μέσι
Ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας γνωρίζοντας πως η ομάδα του... σκέφτεται πλέον (όπως και εκείνος) το ντέρμπι της Δευτέρας με την Ρεάλ Μαδρίτης απέσυρε διαδοχικά τους Τσάβι, Πικέ και Αντριάνο και έβαλε στο ματς τους Αμπιντάλ, Κεϊτά και Μάξγουελ.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε... αφού οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα και οι γηπεδούχοι το ίδιο (αφού και εκείνοι σκέφτονταν το πρωτάθλημα πλέον) ωστόσο ο πρωταγωνιστής ήταν άλλος.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού που αρχικά ένας... οπαδός του "τριφυλλιού" στο 79' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι να τον πιάσουν οι άντρες ασφαλείας έφτασε στον Μέσι και του έκανε μια χειρονομία, με τον Αργεντίνο σταρ έκπληκτο να τον παρακολουθεί.
Την "σκυτάλη" πήρε η εξέδρα που αρχικά (λανθασμένα) άνοιξε καπνογόνα ωστόσο με τις συστάσεις από τα μεγάφωνα για ενδεχόμενη τιμωρία, άρχισε το τραγούδι και τα συνθήματα μέχρι το φινάλε.
Μάλιστα στο 88', η απαίτηση των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν οι παίκτες του συλλόγου να κατακτήσουν το "Πρωτάθλημα και το Κυπέλλο"

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Βοηθοί διαιτητή: Μαγκιάνι, Νικολέτι
Τέταρτος διαιτητής: Πάολο Βαλέρι
Έξτρα βοηθοί: Ορσάτο, Ντε Μάρκο
Κάρτες: Δημούτσος / Πικέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (68' Πλεσί), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος (46' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρθία (64' Πετρόπουλος), Σισέ.

Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (71' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.
sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου