ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Θα λειτουργήσει για πρώτη φορά «Χειμερινό σχολείο αστροφυσικής»...- Σχόλιο ΑΕΤΟΥ

Μάνος Καρδάσης - ερασιτέχνης αστρονόμος












Το πρώτο «χειμερινό σχολείο αστροφυσικής» αρχίζει να λειτουργεί στην Καστοριά και το οποίο διοργανώνουν ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία... και το δήμο Καστοριάς. Στόχος του σχολείου να φέρει σε επαφή επιστήμονες της αστροφυσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό με νέους φοιτητές που θέλουν να εξειδικευτούν στο συγκεκριμένο τομέα.
Το σχολείο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με εναλλαγή της θεματικής περιοχής του και θα καλύψει μακροπρόθεσμα ένα ευρύ φάσμα επιμέρους θεμάτων αιχμής στην επιστήμη της Αστροφυσικής.
Οι φοιτητές θα μπορούν να μαθαίνουν για τα νέα επιτεύγματα και μετά να εφαρμόζουν τη θεωρία στην πράξη συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας.
Το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 6-10 Δεκεμβρίου.
Η επιλογή της Καστοριάς για την πραγματοποίηση του Σχολείου Αστροφυσικής βασίστηκε και στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης, η οποία μπορεί να συνδυάσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης πόλης με τα έντονα στοιχεία της ιστορίας και παράδοσης του τόπου. 
ΥΓ ΑΕΤΟΥ2: Διαβάζουμε  πως ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, ξεκινά χειμερινό σχολείο αστροφυσικής. Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να συμβούν στα Γρεβενά που έχουμε ήδη τη..μαγιά; 
Αλήθεια τι γίνεται (εδώ στο Νομό Γρεβενών) με το αστρονομικό πάρκο του Όρλιακα; Εμείς γιατί δεν μπορούμε άραγε ένα έργο που το "έτρεξε" η Νομαρχία Γρεβενών να το συνεχίσει ο Νέος Δήμος Γρεβενών που στο κάτω κάτω μετέχουν οι ίδιοι: (Κουπτσίδης και λοιποί...), αυτοί που το οραματίστηκαν; Μόνο ο κ.Πετσάλνικος είναι ικανός; Εμείς είμαστε άχρηστοι;  
ΥΓ ΑΕΤΟΣ3: Μαγιά έχουμε, δυστυχώς όμως μας λείπει η...μαγκιά. 

Πρώτη δημοσίευση  4/12/2010 8:41πμ

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΑ "ΕΤΡΕΞΕ" Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΤΑΝ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ.

    ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή