VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ένα Δέντρο, σύμβολο ζωής, το Τυχερό του 2011, με την υπογραφή του Παύλου...







Ένα Δέντρο, σύμβολο ζωής, έργο του Παύλου, ενός από τους πλέον πρωτοποριακούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης ο οποίος ζει και εργάζεται από το 1958 στο Παρίσι είναι το Τυχερό του 2011.Συνεχίζοντας την παράδοση που εγκαινίασε... πριν από 15χρόνια ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη το παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Χρήστο Λαμπράκη δειλιάσαμε, φέτος, να συνεχίσουμε την προσπάθεια αλλά τελικά το τολμήσαμε» είπε παίρνοντας αρχικά τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Πυλαρινός.
«Γυρίζουμε σελίδα με ένα δέντρο, σύμβολο ζωής και δημιουργίας που αντιστοιχεί στην παράδοση δεκαετιών του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Μια εποχή σαν τη σημερινή, τέτοια δέντρα καλούμαστε όλοι να φροντίσουμε.»
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο εν γένει έργο του καλλιτέχνη και κατέληξε με μια ευχή για την νέα χρονιά: «να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα μνημόνια και να πετάξουμε ελεύθεροι.»
Τα περίφημα Δέντρα του Παύλου (Διονυσόπουλου), που κοσμούν ιδιωτικές συλλογές και μουσεία, ανήκουν στο γενικότερο έργο του «Δάσος», δουλεμένο σε χαρτί και plexiglass, που παρουσιάστηκε σε πολλά μουσεία και γκαλερί, μεταξύ των οποίων, το 1974, και στην Γκαλερί Ιόλας- Ζουμπουλάκη.
«Έζησα όλη τη διαδικασία της εγκατάστασης των έργων του Παύλου στην γκαλερί» είπε παίρνοντας τον λόγο η Πέγκυ Ζουμπουλάκη.
«Θυμάμαι πώς μεταλλάχθηκε ο ίδιος ο χώρος σε ένα θαυμάσιο δάσος. Σε ένα χώρο γεμάτο ζωή, γεμάτο οξυγόνο. Ήταν, θυμάμαι, μια θαυμάσια εμπειρία. Κατάφερα τελικά να κρατήσω τρία απ΄αυτά τα δέντρα.
» Τα δύο τα έδωσα στα παιδιά μου και το τρίτο το κράτησα η ίδια και θέλω να το έχω πάντα μαζί μου, στο σπίτι μου. Κοιτάζοντάς το, λοιπόν, πριν από λίγο καιρό, σκέφθηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για το Τυχερό του 2011. Σε μια εποχή τόσο δύσκολη σαν τη σημερινή, ας ονειρευτούμε, μέσ' από αυτό την Αθήνα γεμάτη πράσινο, δέντρα, κέφι και χαρά.»
Στη συνέχεια, η Ιστορικός Τέχνης κυρία Μαρία Κοτζαμάνη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Παύλου ο οποίος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Λονδίνο αλλά και επικείμενων δραστηριοτήτων στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Πώς θα το αποκτήσετε
Το φετινό Τυχερό, που χαρίζει στον Σύλλογο ο Παύλος, συμβολίζει την ποιότητα ζωής, τον σεβασμό και την επαφή του ανθρώπου με τη Φύση και την οικολογική συνείδηση. Κυκλοφορεί σε ασήμι 925ο, ασήμι-χρυσό καθώς επίσης και σε 200 αριθμημένα χρυσά αντίτυπα 18Κ.
Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική αξία του κοσμήματος, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.
Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν ν΄απευθύνονται στο ειδικό πωλητήριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (10.00-18.00), στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλατεία Κολωνακίου 20), στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Για παραγγελίες με χρέωση της πιστωτικής κάρτας και πληροφορίες στο τηλ: 210 7282.366.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου