ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Χτύπησαν» τους Anonymous...










Χάκερ εναντίον χάκερ, ή η συνέχεια ενός online πολέμου μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβερνοεπίθεση που έγινε κατά του ιστότοπου των Anonymous, της ομάδας που βοηθά από την πρώτη στιγμή τον Τζούλιαν Ασανζ και το wikileaks. Για περίπου 24 ώρες το site των Anonymous είχε "πέσει" και... μάλιστα οι χάκερ που το "χτυπησαν" χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική που είχαν ακολουθήσει οι Anonymous στις δικές τους επιθέσεις. Πρόκειται επίθεση τύπου DDoS (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών), κατά την οποία οι διακομιστές-στόχοι υπερφορτώνονται από αιτήματα σύνδεσης με αποτέλεσμα να βγουν εκτός λειτουργίας αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση.
Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις του BBC, που μετέδωσε την είδηση, ίσως να πρόκειται για αντίποινα στη διαδικτυακή εκστρατεία των Anonymous κατά των εταιριών Mastercard και Visa.
Πάντως οι υποψίες είχαν πέσει αρχικά στον χρήστη Jester, έναν χακτιβιστή που είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιτεθεί στο WikiLeaks. Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.
Να υπενθυμίσουμε πως οι «χακτιβιστές» είναι μέλη της κοινότητας 4chan, ενός δικτυακού τόπου στον οποίο οι χρήστες αναρτούν μηνύματα και φωτογραφίες για διάφορα θέματα. Λίγο μετά την επίθεση, ο χρήστης Moot, ιδρυτής του 4chan, έγραφε στο Twitter: "Ο δικτυακός τόπος έχει πέσει από DDoS".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου