ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η επόμενη μέρα για τα Γρεβενά (του Μιχάλη Αγραφιώτη)...







Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης αποτελεί πλέον τον πιο ισχυρό άνδρα των Γρεβενών, αφού οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει πλέον στο Νέο διευρυμένο Δήμο Γρεβενών είναι πολύ περισσότερες που είχε ως Νομάρχης. Οι σχέσεις του με τον... Περιφερειάρχη, Γιώργο Δακή είναι αρκετά καλές, αφού έχει ξεπεραστεί η περίοδος ψυχρότητας του παρελθόντος. Καλές είναι οι σχέσεις και με το Γιώργο Νούτσο, τον απερχόμενο Δήμαρχο, ο οποίος φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το δρόμο προς τη Βουλή.
Πανίσχυρος πολιτικά ο μεγάλος νικητής των εκλογών στα Γρεβενά, Δημοσθένης Κουπτσίδης, αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου τον διευρυμένο Δήμο. Το ζήτημα της μεταφοράς των μετοχών τής ΑΝΓΡΕ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών στο Δήμο φαίνεται ότι έχει διευθετηθεί, παρά τις αντιδράσεις.
Η ανεξάρτητη πολιτική στάση που τήρησε του έδωσε το πλεονέκτημα να κερδίσει πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, το φιλολαϊκό του προφίλ του έχει προσδώσει πολιτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων του. Τα πιο δυνατά στελέχη που συμμετείχαν στην απερχόμενη Νομαρχιακή αρχή ήταν υποψήφιοι στο Δήμο Γρεβενών με αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή ο Γιώργος Δακής να μην έχει την καλύτερη δυνατή επίδοση, αφού το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας ήταν αποδυναμωμένο. Τη δεύτερη Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης έβαλε «πλάτες» για τη στήριξη του Γιώργου Δακή με αποτέλεσμα τα ποσοστά του υποψηφίου Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει με καλύτερη διαφορά απ’ ότι την πρώτη Κυριακή.
Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των Γρεβενών, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα προβλήματα στις απομακρυσμένες περιοχές και την ερήμωση πολλών περιοχών. Η σύγκρουση που είχε με τον πρώην Υπουργό Χρήστο Φώλια, φαίνεται ότι του έχει ανεβάσει αρκετά της μετοχές, με τον δεύτερο να φαίνεται ότι αποχωρεί από το πολιτικό σκηνικό της περιοχής. Από το περιβάλλον του δεν επιβεβαιώνεται αυτό το ενδεχόμενο.
Η στάση του Γιώργου Νούτσου
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γρεβενών δεν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης θα αξιοποιηθεί σε κομματική θέση για τη Βόρεια Ελλάδα. Έντονη είναι η αίσθηση στα Γρεβενά ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος μπορεί να διεκδικήσει την μονοεδρική των Γρεβενών με αξιώσεις, αφού είναι από τα λίγα στελέχη που έχουν ισχυρό κύρος στους Γρεβενιώτες και εκτός Γρεβενών. Η φιλική σχέση που διατηρεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά του δίνει το πλεονέκτημα να έχει σίγουρα την πολυπόθητη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Γρεβενών.

ΥΓ ΑΕΤΟΣ 3: Αγαπητέ Μιχάλη, σε ευχαριστούμε για το άρθρο σου που μας έστειλες. Σε βρίσκουμε αρκετά ενημερωμένο. Δεν γράφεις όμως τίποτα για το σενάριο που ο ίδιος ο Κουπτσίδης ενδιαφερθεί  για την μονοεδρική έδρα του Νομού. 
Θυμήσου πως ο απερχόμενος Νομάρχης και νέος Δήμαρχος Γρεβενών σε ότι στοίχημα έβαλε μεχρι τώρα το κέρδισε. Σκέφτηκες μήπως  βάλει κι άλλο στοίχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου