Σε τεστ αντοχής για το κυβερνών κόμμα εξελίσσεται το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που αύριο συζητείται και ψηφίζεται στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση δέχτηκε βολές για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος,.. όχι μόνον από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στις συνεδριάσεις οργάνων του κυβερνώντος κόμματος υπήρξαν επικρίσεις βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, αναφορικά με το νέο "μαχαίρι" στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.
Βουλευτές μετέφεραν στους υπουργούς ότι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι χειρότερο απ' ό, τι νομίζουν τα μέλη της κυβέρνησης. Εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι το Μνημόνιο επικαιροποιείται ερήμην τους (όπως προβλέπει νόμος που ψήφισαν) και δήλωσαν ότι η κυβέρνηση τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων, με την απειλή της εξασφάλισης της κάθε δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε την απόφαση να προωθηθεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν κινητοποιήσεις που θα κρατούσαν 20 μέρες.
Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" ο βουλευτής του κόμματος Π. Κουρουπλής διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία, λέγοντας πως "χρειαζόταν περισσότερος χρόνος" προκειμένου να συζητηθεί πληρέστερα το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Άφησε ανοικτό επίσης το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο λέγοντας μεταξύ άλλων πως "όλα έχουν ένα όριο και η αξιοπρέπεια του καθενός έχει ένα σημείο όπου η αντοχή της πλέον καταρρέει".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου