ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Εφαρμογή Μνημονίου εν μέσω σκληρών συγκρούσεων...







Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να... ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.  Την ίδια ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τις αλλαγές που θα συζητηθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής και αφορούν το μέλλον της Ευρώπης την επόμενη δεκαετία με αιχμή τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει πέσει έξω σε όλα, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στο αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα και προειδοποιεί την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει την κρίση ως πρόσχημα για υπαχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
Ερωτηθείς για τη συνάντηση, την Τρίτη, με τον Γ. Παπανδρέου, αναφέρει: «είναι προφανές ότι θα του πω τις απόψεις μας. Τις οποίες τις ξέρετε και εσείς, όπως τις ξέρουν όλοι, όπως τις ξέρει και εκείνος. Με δύο λόγια μ' ενδιαφέρουν αλλαγές πολιτικής που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάκαμψης άμεσα. Ανάκαμψη άμεσα. Τίποτα λιγότερο».
Σε θέση μάχης
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από τη Δευτέρα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες, ενώ την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 του μηνός η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.
Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν Παναττική στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ την Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και εκτιμά ότι η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών εντός των επόμενων μηνών. «Θα εργαστούμε για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπνεύσει» καταλήγει ο επικεφαλής του ΔΝΤ.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν τονίζει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι ακόμα και για την Κομισιόν η εκτίναξη του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος ήταν πραγματική αποκάλυψη, ενώ σημειώνει ότι είναι σημαντικό για τη χώρα μας να γίνει ο ιδιωτικός τομέας ανταγωνιστικός και το σύστημα υγείας να βρεθεί στο επίκεντρο.
Απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζει στη Realnews ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων θέσεων εργασίας. «Η λύση στην οποία καταλήξαμε, θεωρώ ότι είναι ισορροπημένη και με κανέναν τρόπο δεν σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων...Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι συμβάσεις, αποτέλεσμα δηλαδή διαπραγμάτευσης μεταξύ συμβαλλομένων μερών. Δεν είναι μονομερείς αποφάσεις», αναφέρει.
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι το 2011 θα αρχίσουν να αποδίδουν οι αλλαγές και χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη την ενδεχόμενη παράταση αποπληρωμής του δανείου.
Το σχέδιο εξυγίανσης στα ΜΜΜ
Το σχέδιο εξυγίανσής ειδικά για τις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ, που αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, προβλέπει την αποχώρηση περίπου 2.000 εργαζόμενων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, προτεραιότητα στις αποχωρήσεις μέσω υποχρεωτικής συνταξιοδότησης ή μετατάξεων θα έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.
Οι 5 εταιρείες θα συγχωνευτούν σε 2, ενώ τα επιδόματα των εργαζόμενων δεν θα ξεπερνούν το 8% των τακτικών αποδοχών. Αναδιαρθρώσεις και αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και στις αμυντικές βιομηχανίες.
Ακινητοποιημένα τα τρένα
Στον αέρα βρίσκεται, στην ουσία, το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού για το προσεχές πενθήμερο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι κινητοποιήσεις άρχισαν την Κυριακή με 6ωρη στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει πως δεν κινούνται ούτε τα τρένα ούτε ο Προαστιακός. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη σχεδόν θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, λόγω των δύο 24ωρων απεργιών που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου