ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οι στρατηγικές βλέψεις της Άγκυρας - Ανανεώθηκε η νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ...





Η Τουρκία ενισχύει την «παρουσία» της και στα βόρεια σύνορα της χώρας μας μέσω της υπογραφής μιας νέας αμυντικής συμφωνίας με τα Σκόπια, η οποία προβλέπει ακόμη και τη διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των δύο πλευρών!Μάλιστα ο Τούρκος... υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ κατά την υπογραφή της συμφωνίας -ετήσιας διάρκειας και ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων- διατύπωσε την άποψη ότι παρά το γεγονός πως οι δύο χώρες δεν έχουν κοινά σύνορα ο τουρκικός λαός εκλαμβάνει την ΠΓΔΜ ως τον «κοντινότερο γείτονά του».
Μια άποψη που μπορεί μεν να είναι αιρετική από γεωγραφικής πλευράς, αντικατοπτρίζει δε πλήρως τις στρατηγικές βλέψεις της Άγκυρας, στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης του νεοοθωμανικού δόγματος της ειρηνικής (ως επί το πλείστον) επέκτασής στης στη Βαλκανική…
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία και απέστειλε πρέσβη, αλλά επίσης αναγνώρισε τη χώρα μαζί με το ιστορικό παρελθόν των 1.000 χρόνων και όχι με κάποιο αρκτικόλεξο», ανέφερε επίσης ο κ. Γκιονούλ, ο οποίος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου