ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Δικαστική νίκη για τους Αμερικανούς καπνοβιομηχάνους









Η αντικαπνιστική διαφημιστική εκστρατεία των αρχών της Νέας Υόρκης θίγει τα δικαιώματα των πωλητών τσιγάρων, σύμφωνα με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου. Η Philip Morris USA, η Lorillard Tobacco Co, η R.J. Reynolds Tobacco Co... και λιανέμποροι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ανάρτησης πινακίδων με εικόνες-σοκ και μηνύματα κατά του καπνίσματος. Απεικόνιζαν, μεταξύ άλλων, σάπια δόντια, ανθρώπινους πνεύμονες και εγκεφάλους κατεστραμμένους από τον καπνό.
"Ακόμη και οι έμποροι της νοσηρότητας έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται από το νόμο, για το δικό μας καλό και για το δικό τους", ανέφερε στο σκεπτικό της απόφασής του ο δικαστής Τζεντ Ρέικοφ. Όπως διευκρίνισε, μόνον η ομοσπονδιακές αρχές έχουν δικαίωμα να αναρτήσουν ανάλογες πινακίδες.
«Έχουμε απογοητευθεί που αυτή η σημαντική πρωτοβουλία για την υγεία, απορρίφθηκε από το δικαστήριο, μελετάμε την απόφαση και εξετάζουμε τις νομικές μας επιλογές», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της πόλης Νίκολας Τσιαπέτα.
Η πόλη της Νέας Υόρκης είχε κατεβάσει τις πινακίδες από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και κατατέθηκε η αγωγή από τις καπνοβιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου