ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτική ατολμία ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες; (Για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα των Γρεβενών)....










Με αφορμή δύο επιστολές, που απέστειλαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, δύο διαφορετικά άτομα δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω κάποια ερωτήματα, σ' αυτούς που σήμερα κρατούν στα χέρια τους τις τύχες ενός ολόκληρου νομού, του νομού Γρεβενών. Η πρώτη... επιστολή που ήρθε ήταν αυτή του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Νούτσου, που αφορούσε το "Πνευματικό σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών της πόλης των Γρεβενών", το "Πνευματικό παιδί του", όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε από το Grevenanews, το οποίο όμως η επίσημη πολιτεία φαίνεται πως δεν το υιοθετεί, όχι γιατί είναι ασύμφορο, αλλά γιατί η σκέψη η ωρίμανση του έργου η ετοιμότητα έγινε από τη συγκεκριμένη δημαρχιακή αρχή. Άλλη ρεαλιστική εξήγηση δεν μπορώ να βρω γιατί κανείς από τους υπευθύνους δε βγαίνει ξεκάθαρα να πει, γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτό το έργο, που χαρακτηρίστηκε "σύσσωμα" απ' τα ΜΜΕ ως ένα πρωτοποριακό, επαναστατικό και κυρίως "πράσινο έργο" για το περιβάλλον.
Αν τώρα κάποιοι "μικρόψυχοι" θελήσουν να συνδυάσουν την απάντησή τους, για το θέμα αυτό, με μικροπολιτικές σκοπιμότητες του απερχόμενου δημάρχου, τότε μία αποστομωτική επιστολή που απεστάλη από το Θανάση Οικονόμου για ένα άλλο έργο, επίσης πρωτοποριακό στη σχεδίαση, αυτό του Αστεροσκοπείου του Όρλιακα, έρχεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο της σχετικής παρέμβασής μου. Μάλιστα αν χρειαζόταν να βάλω έναν άλλο τίτλο θα έλεγα ότι ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν "Πολιτική ατολμία και μικροπολιτικές σκοπιμότητες", χωρίς διαζευκτικό και χωρίς ερωτηματικό. Αφήνω όμως μια ευκαιρία για τους σημερινούς "αρχιτέκτονες" του νομού να δώσουν επιτέλους ξεκάθαρες εξηγήσεις.
Κύριοι θέλετε ή όχι τα δύο αυτά έργα; Αλήθεια τι κάνετε ώστε αυτά να υλοποιηθούν όχι μόνο αυτά, αλλά και άλλα τόσα που εκκρεμούν; Πιστεύεται ότι οι ευχές από μόνες είναι ικανές να φέρουν εις πέρας τα έργα αυτά, για τα οποία πολλοί βάζουν συνεχώς εμπόδια;
Αν τώρα είστε απ' αυτούς που πιστεύεται ότι υπάρχουν "φαντάσματα" πίσω απ' όλες αυτές τις επιστολές και τις παρεμβάσεις μην απατάστε. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όχι μόνο αυτά δύο έργα, αλλά και άλλα τόσα που έχουν ετοιμαστεί ή έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία, που μάλλον θα χαρακτηριστεί, όχι τυχαία, ως η "Χρυσή Δεκαετία" για το νομό Γρεβενών, έχει δημιουργήσει ένα απωθημένο για πολλούς γείτονες μας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όσο για την εξήγηση είναι τόσο απλή όσο και αν κάποιοι δε θέλουν να τη δουν.
Ποτέ άλλοτε ο νομός Γρεβενών δε βρέθηκε τόσο κοντά στα ονομαζόμενα "Κέντρα Λήψης Αποφάσεων", όσο την περίοδο που ήταν υπουργοί οι δύο πρώην βουλευτές μας, ο Λευτέρης Τζιόλας και ο Χρήστος Φώλιας. Χάρις την τόλμη τους και την διορατικότητά τους έγιναν στο νομό Γρεβενών, τόσα όσα όλη την προηγούμενη περίοδο της μεταπολίτευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι προηγούμενοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί μας δεν προσπάθησαν για το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί απλοί πολίτες γειτονικών και όχι μόνο νομών "ζήλευαν", με την καλή την έννοια την παρουσία και τη δραστηριότητα των δύο. Πολλές φορές άκουσα κατά περιόδους το: "άρε να είχαμε και εμείς έναν Τζιόλα ή έναν Φώλια".
Θα μου πείτε μα οι Γρεβενιώτες τους έβαλαν στη θέση που είναι σήμερα. Ναι αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δε μπορεί να ισοπεδώσει, όπως θέλουν κάποια τοπικά "Κέντρα Λήψης Αποφάσεων" (Κ.Λ.Α.) την προσφορά τους. Μην ξεχνάτε ότι αντίστοιχα Κ.Λ.Α. είχαν πολεμήσει όσο τίποτε και τον αείμνηστο Κώστα Ταλιαδούρη, το δημιουργό και στυλοβάτη αυτού του νομού, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που δεν τον ξανάστειλαν στη Βουλή. Μάλιστα ο εμπνευστής και ιδρυτής του νομού μας έμεινε δυστυχώς με τον τίτλο του "βουλευτή νομού "Κοζάνης", αφού ποτέ δεν κατάφερα να εκλεγεί βουλευτής του νομού Γρεβενών.
Καλά όλα αυτά που λέω, αλλά τι σχέση έχουν με το σήμερα; Εδώ θα αφήσω εσάς να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα, προσθέτοντας όμως κάποιες άλλες σκέψεις.
Αλήθεια γιατί δεν προχωρά το Παλαιοντολογικό Κέντρο της Μηλιάς Γρεβενών; Η απάντηση είναι μία. Γιατί δεν το θέλει η Κοζάνη και τα εκεί Κ.Λ.Α. Ονόματα δε λέμε, απλά ψάξτε να δείτε τώρα με το ΠΑΣΟΚ ποιοι έχουν λόγο στο νομό Κοζάνης και θα τα βρείτε μόνοι σας. Η ουσία εδώ είναι τι κάνει το όποιο δικό μας Κ.Λ.Α. στο οποίο φυσικά τον πρώτο λόγο τον έχει ο σημερινός βουλευτής μας, ο Θανάσης Χαντάβας, που ευτυχώς είναι από το ΠΑΣΟΚ γιατί μπορεί να έχει λόγο.
Θα έχει ιδιαίτερη πάντως αξία, έτσι για να... γραφτεί στην ιστορία η επίσημη απάντηση που θα κληθεί να δώσει σε λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός στην ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ νομού Θεσσαλονίκης, Άγγελου Κολοκοτρώνη, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, για την τύχη του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς Γρεβενών. Αν θέλετε την άποψή μου αυτή θα είναι μάλλον στο γνωστό ύφος της απάντησης που δόθηκε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Καστοριάς, Ζήση Τζηκαλάγια για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα. Τώρα αν κάποιοι "φρόντισαν" να ενημερώσουν τον υπουργό ότι για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα χρειαζόταν πρόταση Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για να αποχαρακτηριστεί η Δασική Έκταση, μάλλον κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην αντίστοιχη υλοποίηση του έργου τοποθέτησης τον Αύγουστο νέου υπερσύγχρονου τηλεσκοπίου στην Κεφαλονιά, όπου μάλιστα πρωτοστάτησε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αξιοποιώντας με το ΝΠΔΔ του πρότυπου αστρονομικού οργανισμού, που δεν είναι κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κοινοτικά και Ελληνικά Κονδύλια. Ίσως εδώ δεν ήταν εμπόδιο ο... δεξιός, Δημοσθένης Κουπτσίδης και ο συνεργάτης του εκ δεξιών, Θανάσης Οικονόμου και χρειάστηκε απλώς μία πολιτική απόφαση.
Τώρα σε ότι αφορά τη επιστολή του Θανάση Οικονόμου. Ο άνθρωπος έχει χάσει και τον ύπνο του και έχει βρει και το μπελά του. Το άκουσα και το προσπερνάω ως "μικρότητα" αν όχι ως "ηλιθιότητα" ότι ο Θανάσης Οικονόμου στήριξε και στηρίζει πολιτικά το σημερινό νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ τον έχει στη "μαύρη" λίστα και γι' αυτό ας πρόσεχε!!!
Ένας άνθρωπος και επιστήμονας σαν το Θανάση Οικονόμου, που ποτέ δεν έκρυψε τα πολιτικά του πιστεύω ακόμη και όταν κλήθηκε ως "αριστερός" και ως "απόφοιτος πρώην Σοβιετικού Πανεπιστημίου αυτό της Τσεχοσλοβακίας" να γίνει σε περίοδο ψυχρού πολέμου το 1964 ένας από τους πιο διακεκριμένους συνεργάτες της NASA και από τους διάσημους καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου, μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα ενδιαφέρονταν ήταν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες ή οι πολιτικές του βλέψεις. Απλά στη διαδρομή του ο Θανάσης Οικονόμου απέδειξε ότι η επιστήμη έχει τον κύριο λόγο και γι αυτό έγινε σεβαστός σε όλη την υφήλιο, πλην φυσικά ορισμένων σε τούτο τον έρμο τόπο.
Απλά ο άνθρωπος αντί να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, που έχει σχέση με την εξέλιξη της επιστήμης και του διαστήματος "έμπλεξε" με την Ελληνική αν όχι Γρεβενιώτικη πραγματικότητα. Αυτή δηλαδή που θέλει ορισμένα Κ.Λ.Α. να εγκρίνουν πρώτα αυτά ότι είναι να γίνει στο νομό.
Εδώ λοιπόν έρχεται η θέση του Θανάση Χαντάβα να πάρει τις γενναίες και ξεκάθαρες αποφάσεις και να δει μαζί με όλους τους υπόλοιπους Γρεβενιώτες, ανεξαρτήτως κομμάτων και πολιτικών πεποιθήσεων, τι έργα πρέπει να προωθήσουν και τι έργα να υλοποιήσουν. Φυσικά προπαντός πρέπει να πείσει όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του νομού 'ότι πρέπει να είναι "μια γροθιά" όταν είναι για το καλό του νομού. Δείτε τι συμβαίνει με τους Κοζανίτες που είναι ένα κάθε φορά που "θίγονται" τα συμφέροντά τους, όπως τώρα με τη ΔΕΗ. Οι πρώτοι που αντέδρασαν και αντιδρούν δυναμικά είναι οι "ΠΑΣΟΚΟΙ" και δεν το κρύβουν. Τολμούν να πουν τη θέση τους και να αγωνιστούν γι΄ αυτήν.

Αλήθεια εμείς ως Γρεβενιώτες τι κάνουμε;

Με τιμή Γ. Σ. *

Υ.Γ.1. Δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚΟΣ δεν είμαι ΝΔ, ούτε ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ και όλα τα λοιπά. Είμαι ένας απ΄ αυτούς τους απλούς Γρεβενιώτες, που ποτέ δεν ήταν και δεν το επιδίωξε να είναι στα γνωστά ή άγνωστα Κ.Λ.Α. (Κέντρα Λήψης Αποφάσεων), αλλά που αγωνιά για την τύχη του τελευταίου ιδρυθέντος νομού της Ελλάδας και πλέον της τελευταίας ίσως σε ανάπτυξη περιφερειακής ενότητας της Δυτικής Μακεδονίας, με τη λογική που θέλουν ορισμένοι.

Υ.Γ.2. Όσο για την ανωνυμία μου δε θα κάνω το χατίρι σε ορισμένα Κ.Λ.Α. να συνεχίσουν να λοιδορούν με την γνωστή τους τακτική και ευχαριστώ το Grevenanews που κάνει σεβαστή αυτή την άποψή μου και παίρνει το θάρρος να φιλοξενεί τις σκέψεις μου. Πολύ ευχαρίστως θα ασπαστώ όποιες άλλες απόψεις υπάρξουν έστω και αν είναι ανώνυμες, αρκεί να είναι για το καλό του νομού.
Το διαβάσαμε στο grevenanews.gr

2 σχόλια:

  1. ειναι αληθεια οτι η Κοζανη ετοιμαζει μελετη για πνευματικο συστημα....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τζιόλας όταν επέβαλε το Leader να το πάρει η ΑΝΚΟ και όχι η ΑΝΝΓΡΕ, ήταν Γρεβενιώτης ή Κοζανίτης; Μάλλον του έφταιγε ότι τον πρώτο λόγο θα είχε ο Πέτσας και δεν το άντεχε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή