ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Είχαν έτοιμα πακέτα-βόμβες για τη Θεσσαλονίκη – Ετοίμαζαν... χριστουγεννιάτικο χτύπημα







Ένα στοιχείο στο σπίτι του ενός εκ' των συλληφθέντων, αλλά και μια τηλεφωνική συνομιλία για ένα “ταξίδι” στη Θεσσαλονίκη οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ετοίμαζαν μπαράζ χτυπημάτων με εκρηκτικά δέματα και μάλιστα μέσα στις γιορτές... οπότε και η κίνηση σε ΕΛ.ΤΑ και κούριερ είναι αυξημένη και θα περνούσαν απαρατήρητα.

Τι βρέθηκε στο σπίτι της Θεσσαλονίκης
Πρόκειται για έναν μεγάλο κίτρινο φάκελο με κυψέλες αέρα, ο οποίος περιείχε δεκάδες ακροφύσια για μπαταρίες, μέρη συνδεσμολογίας για την παγίδευση εκρηκτικών πακέτων, όμοιοι με αυτούς που είχαν χρησιμοποιηθεί στους 14 εκρηκτικούς φακέλους, οι οποίοι εξερράγησαν ή εξουδετερώθηκαν τις πρώτες δύο μέρες του Νοεμβρίου.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκύψει ταυτοποίηση των συγκεκριμένων υλικών με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην παγίδευση των εκρηκτικών πακέτων, τότε τοποθετείται η τρομοκρατική «ταμπέλα» της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και η συμμετοχή μερικών εκ των συλληφθέντων στη δράση της.

Παραλήπτης η Αντωνίου

Ο φάκελος έχει σταλεί από άγνωστο αποστολέα με την Γενική Μεταφορική στα τέλη του περασμένου Ιούνη και παραλήπτη την κατηγορουμένη Στέλλα Αντωνίου, στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα. Το παράξενο είναι πως αυτός ο φάκελος «ταξιδεύει» και πάλι στην συμπρωτεύουσα για άγνωστο σκοπό και χρήση και αποθηκεύεται μάλιστα στο διαμέρισμα που έχει νοικιάσει ο Κώστας Σακκάς με τα πραγματικά του στοιχεία.
Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερεύνησαν εξονυχιστικά το συγκεκριμένο διαμέρισμα, που είχε νοικιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κωνσταντίνος Σακκάς.

Είχε δηλώσει τα πραγματικά του στοιχεία στον ιδιοκτήτη

Το διαµέρισµα βρίσκεται στην οδό Βασ. Ολγας 80 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε δηλώσει τα πραγµατικά του στοιχεία στον διαχειριστή της πολυκατοικίας, αναφέροντας ότι σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και ότι θα μείνει µόνος του στο σπίτι. Η επιχείρηση δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να υποστηρίζουν ότι από αυτό βγήκαν «σημαντικά πειστήρια», που δεν ήταν άλλα από τα μέρη της συνδεσμολογίας για την παγίδευση εκρηκτικών πακέτων. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως τα ακροφύσια τοποθετούνται στο άνοιγμα των φακέλων για την πυροδότηση, η άλλη τους άκρη καταλήγει στις μπαταρίες και αυτές με τη σειρά τους στον πυροκροτητή, που μπορεί να είναι μια λυχνία πυράκτωσης μέσα στην εκρηκτική ύλη και στην συγκεκριμένη περίπτωση σε μαύρη πυρίτιδα. Βρέθηκαν επίσης δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητές μνήμες USB και διάφορα αντικείμενα, τα οποία στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Αυτοσχέδια πεδία βολής

Νυχτερινές βολές εκπαίδευσης σε αυτοσχέδια πεδία βολής πραγματοποιούσαν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μερικοί από τους συλληφθέντες της NO NAME οργάνωσης, αλλά και άλλα ασύλληπτα άτομα. Οι εκπαίδευσή τους στον χειρισμό των όπλων και την σκόπευση γινόταν τις νυχτερινές ώρες ή με το πρώτο φως της ημέρας σαν «προσομοίωση» του πραγματικού σχεδίου ένοπλης επίθεσης, υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, με τους υπόπτους να έχουν κατασκευάσει εικονικά «σκηνικά» του χώρου της επίθεσης που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν.
Το οξύμωρο σχήμα σε αυτούς τους ισχυρισμούς είναι το γεγονός πως αυτά τα αυτοσχέδια σκοπευτήρια δεν φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ακόμη, όπως υποστηρίζουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου και τα αναζητούν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Αγρινίου, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας. Οι ενδείξεις για την Εύβοια απέκτησαν μεγαλύτερο αστυνομικό ενδιαφέρον, όταν έγινε μια ληστεία στα Ψαχνά και πιάστηκαν τρία άτομα μετά από καταδίωξη κοντά στην Αιδηψό. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η αστυνομία εξάρθρωσε μέλη του επαναστατικού ταμείου της νεοτρομοκρατίας. Εκείνη την ημέρα από τα αστυνομικά μπλόκα ξέφυγαν δύο άτομα, τα οποία τοποθετούνται ψηλά στην λίστα των ύποπτων συμμετοχής στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.
Χαρακτηριστικά σε πληροφοριακές εκθέσεις αστυνομικών που παρακολουθούσαν τους υπόπτους στο Αγρίνιο, και δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στη δικογραφία, είχαν καταγράψει νυχτερινές εξόδους των Καραγιαννίδη, Σακκά, Μητρούσια και τριών ακόμη ανδρών, να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες, 03:00-04:00 τα ξημερώματα, να κινούνται έξω από την πόλη, να μπαίνουν σε αγροτικούς δρόμους καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση από τους αστυνομικούς και να επιστρέφουν στο σπίτι με το πρώτο φως της ημέρας.
Πρόκειται για αντίστοιχες εκπαιδεύσεις που είχαν διαπιστώσει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, με τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, να προβαίνουν σε εκπαιδευτικές βολές με καλάσνικοφ σε ορεινή περιοχή του Υμηττού. Σε άλλες πληροφοριακές εκθέσεις της αντιτρομοκρατικής υπάρχουν αναφορές για τη χρησιμοποίηση ενός σπιτιού στο Νέο Ψυχικό, με αποθηκευμένα καλάσνικοφ πριν τις εκπαιδευτικές βολές. Αυτό σπίτι, ήταν ενός νεαρού που πιάστηκε πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος νεαρός, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν αυτός που εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών με τη χρήση ΑΝΦΟ, νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου, όπως στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 27 Δεκεμβρίου 2009. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ένα ακόμη χαρακτηριστικό εύρημα της αποθήκης στην οδό Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη, μια σημαία της… Νέας Δημοκρατίας, την οποία οι αστυνομικοί συσχετίζουν με την βομβιστική επίθεση της Συνομωσίας, στις 2 Οκτωβρίου 2009 στην οδό Γκυιλφόρφου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο πεδίο του Άρεως. Στην προκήρυξή της η οργάνωση ανέφερε ότι τα μέλη της κινήθηκαν μαζί με τους οπαδούς και ανάμεσα στους αστυνομικούς που τους “χαιρετούσαν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου