ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κοζάνη: Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία κοντά στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Φώτο από το Κοzan.gr







Μία εμπορική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε χτες στις 10.30 π.μ. στην ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή της ΔΕΗ, που οδηγεί στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Το τροχαίο ατύχημα με δύο ελαφρά τραυματίες, μέλη.. του πληρώματος, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς οφείλεται στο κόψιμο της σιδηροδρομικής γραμμής από επιτήδειους, οι οποίοι έκλεψαν μία ολόκληρη ράγα. Σημειώθηκε στο 21ο χιλιόμετρο της γραμμής Κομάνου - ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Η αμαξοστοιχία που αποτελούνταν από τη μηχανή και ένα βαγόνι στο οποίο ήταν φορτωμένο ένα τεράστιο εξάρτημα της ΔΕΗ, μόλις έφτασε στην κομμένη γραμμή εκτροχιάστηκε. Το τετραμελές πλήρωμα της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετά το πρώτο σοκ, αντίκρισε τα πειστήρια του εγκλήματος: Οι ράγες ήταν κομμένες, ένα κομμάτι που πρόλαβαν και το φόρτωσαν σε φορτηγό έλειπε, ενώ όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στην οργανωμένη επιχείρηση (φιάλες οξυγόνου, κασμάδες, κλειδιά κ.λ.π.) βρισκόταν ακόμη δίπλα στις ξηλωμένες γραμμές, γεγονός που μαρτυρά ότι το ξήλωμα των γραμμών είχε γίνει λίγο νωρίτερα, οπότε οι δράστες δεν πρόλαβαν να πάρουν τα σύνεργα και να φορτώσουν όλες τις ράγες που έκοψαν.
Στην τοπική εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν τέσσερα άτομα του πληρώματος: ο μηχανοδηγός, ο μηχανοδηγός Β΄ και δύο κλειδούχοι. Όλοι τους κατάγονται από την περιοχή Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου. Τραυματίστηκαν ελαφρά ο μηχανοδηγός Β΄ και ένας κλειδούχος. Ο πρώτος χτύπησε στον ώμο και ο δεύτερος στο χέρι, το οποίο είχε πρηστεί. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κοζάνης.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα μέλη του πληρώματος γλίτωσαν από θαύμα. Ο μηχανοδηγός Β΄ Χρήστος Ζησιάδης, δήλωσε στον «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ» ότι «εδώ οι γραμμές είναι σάπιες και δεν τρέχουμε πάνω από 20-25 χιλιόμετρα την ώρα. Με αυτή την ταχύτητα πηγαίναμε και τώρα, γι αυτό και γλιτώσαμε». Επίσης, βοήθησε και το βαρύ φορτίο που μετέφερε το βαγόνι, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, «το βάρος ήταν αυτό που κράτησε το βαγόνι και δεν ανατράπηκε, ενώ το ίδιο το βαγόνι συγκράτησε την εκτροχιασμένη μηχανή, η οποία επίσης δεν ανατράπηκε». Πρόσθεσαν ότι «αναποδογύριζε η μηχανή θα μας καταπλάκωνε».
Η αμαξοστοιχία μετέφερε στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έναν τεράστιο ρότορα γεννήτριας, βάρους 65 τόνων.
Η αστυνομία άρχισε προανάκριση, παίρνοντας τις πρώτες καταθέσεις από τα μέλη του πληρώματος, ενώ συγχρόνως αναζητά τους δράστες της οργανωμένης επιχείρησης. Εκτιμά ότι επιδίωξη των δραστών ήταν η κλοπή σιδήρων, αλλά διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς και ενδεχόμενης δολιοφθοράς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου