ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί







Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη... και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί "σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα" και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας πως "ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ή τώρα θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ή θα σκύψουν το κεφάλι".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για περαιτέρω περικοπές των μισθών, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές επιλογές στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού, δήλωσε πως "σήμερα είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για όσους βουλευτές συνδέσουν το όνομά τους με αυτό το πισωγύρισμα".
Ο πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε το απόγευμα το υπουργικό συμβουλίο σχετικά με τις συναντήσεις, διαπίστωσε ότι υπάρχει συναίνεση, σε γενικές γραμμές, κυρίως στα ευρωπαϊκά ζητήματα και εξήγησε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι για να μπορεί, η Ελλάδα, να έχει φωνή, πρέπει να διατηρήσει και να ενισχύσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι εθνική. Ζήτησε επίσης την ανάληψη ευθυνών από τον καθένα και συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.
Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε και τις αναφορές του κ. Σαμαρά ότι ζήτησε (ο Πρωθυπουργός) έγκριση και συνενοχή. «Ούτε το ένα ζήτησα, ούτε το άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ζήτησε το αυτονόητο, την ανάληψη ευθύνης και συμμετοχής στην προσπάθεια. Όσο για τη συνενοχή, όπως είπε, αυτή προϋποθέτει και την ενοχή. Και τόνισε ότι είναι γνωστό ποιος έχει την ευθύνη που φθάσαμε ως εδώ και ο λαός την έχει καταλογίσει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου