ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γρεβενών κατά κ.Κουπτσίδη....







Δυστυχώς, όταν η πολιτική γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για την επίλυση προβλημάτων, τότε περισσεύουν οι ανακρίβειες και κυριαρχούν τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Αυτά τα χαρακτηριστικά είχαν οι τελευταίες παρεμβάσεις του νομάρχη Γρεβενών... ενάντια κυρίως στον Γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κύρκο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κύρκος είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Δυτική Μακεδονία μέχρι 31 Δεκεμβρίου και αυτό γιατί αυτή η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους αιρετούς και δεν ενδιαφέρεται να κυβερνάει με κολλητούς και ημετέρους, αλλά με θεσμούς και κανόνες που υπερβαίνουν τα πρόσωπα.
Δηλαδή έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας με αποκεντρωμένες λειτουργίες σ’ όλα τα επίπεδα εξουσίας, που εξασφαλίζονται από την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Αυτή η μεταρρύθμιση, ο Καλλικράτης, μαζί με τα εκλεγμένα όργανα, είναι που εξασφαλίζουν και στη Δυτική Μακεδονία ισόρροπη ανάπτυξη και στα Γρεβενά ισότιμο ρόλο σε σχέση με τους άλλους νομούς.
Επιβάλλεται όμως και εμείς στα Γρεβενά να βάλουμε προτεραιότητες, να τις προετοιμάσουμε με πληρότητα, να συζητηθούν με την κοινωνία και τότε δεν μπορεί κανένας να σταθεί εμπόδιο σε τίποτα. Αντίθετα με φωνασκίες, αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές τακτικές, όπως αυτές του κ. Κουπτσίδη, κατάφερε η νομαρχία Γρεβενών στα τέσσερα χρόνια ( τρία χρόνια με περιφερειάρχη τον αρεστό κ. Λεούδη και ένα χρόνο με τον μη αρεστό κ. Κύρκο ) να έχει ΜΗΔΕΝ έργα στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Πρώτη δημοσίευση  16/12/2010 1:23μμ

10 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, Η ΔΕΣΚΑΤΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ( ΔΟΥ,ΙΚΑ) ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή ... Ρε αυτοί μας δουλεύουν κανονικά. Επειδή αντικατέστησαν τους 13 μικρούς Κίρκους με 7 μεγαλύτερους (γενικούς δοικητές) προσπαθούν να μας πείσουν οτι εμπιστεύονται δήθεν τους αιρετούς και δεν ενδιαφέρονται να κυβερνούν με κολλητούς και ημετέρους, αλλά με θεσμούς και κανόνες που υπερβαίνουν τα πρόσωπα.
    ουαααααχαχαχαχαχαχαχαχμπουχαχαχααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κάποια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που ενέταξε έργο ΕΣΠΑ

    στην Δυτική Μακεδονία ,πλην των σχολικών κτιρίων ;....που για το νομό Γρεβενών δεν υπήρχαν αιτήματα;

    Όλες οι άλλες προτάσεις εντάξεων στο ΕΣΠΑ αφορούσανε βιολογικούς καθαρισμούς ,υδρεύσεις κλπ,

    έργα στα οποία υποβάλλονταν προτάσεις από τους Δήμους και έργα γέφυρες από το 3ο ΠΕΠ στο ΕΣΠΑ

    (όπως για τα Γρεβενά ΤΕΙ ,Δοτσικό ,Επταχώρι).Τώρα γιατί τα Μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα στο Νομό Γρεβενών-Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα ,Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς, δρόμος για Βασιλίτσα και άλλα μικρότερα αλλά σπουδαίας σημασίας όπως η γέφυρα Πόρου, δεν θέλουν κάποιοι να προχωρήσουν στο ΕΣΠΑ μόνο και μόνο γιατί είναι προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών. ...Αυτό θα το κρίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του νομού Γρεβενών και σίγουρα ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μεγάλα έργα που αναφέρετε ως αναπτυξιακά, είναι καλό να συζητηθούν με όλους τους πολίτες. Τέτοια έργα δεν είναι δουλειά ενός Νομάρχη. Ειδικά όταν δεν έρχονται σε διαβούλευση με τους πολίτες. Μέχρι στιγμής γι' αυτά τα έργα δεν ακούστηκαν όλες οι απόψεις των πολιτών.
    Ή μάλλον ακούστηκε μόνο η άποψη του Κουπτσίδη. Με μονολόγους στα ΜΜΕ χωρίς αντίλογο.

    Εάν πράγματι ενδιαφέρεστε για το καλό του τόπου, ας γίνει συζήτηση στο νέο Δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα συζήτησης τα παραπάνω θέματα.

    Να δούμε επιτέλους γιατί πράγμα συζητάμε.

    Γιατί μόνο ο ενημερωμένος πολίτης αποφασίζει σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαβουλεύεται το αυτονόητο!
    (Αυτό θα μπορούσε να το έχει πει και ο πρωθυπουργός μας.)

    Τι να διαβουλευτείς για τέτοια έργα όπως το Αστεροσκοπείο και το Παλαιοντολογικό Κέντρο;

    Για το αν πρέπει να γίνουν;
    Ασυζητητί ναι! Για όλους τους γνωστούς λόγους και όχι γιατί τα προτείνει ο Κουπτσίδης.

    Για το αν πρέπει να γίνουν εκεί που προτείνονται;
    Αν εγώ προτείνω στη διαβούλευση να γίνει στον Βατόλακκο ή στο Ελεύθερο, που έχουν τα ίδια μεσολάκκια με τη Μηλιά, τι θα προσφέρω πέρα από “θόρυβο”;

    Και τι να εξετάσεις για τη γέφυρα στον Πόρο;
    Μήπως το αν ευνοούνται σκανδαλωδώς οι Γκουστουμίτες;

    Ή να εξετάσουμε τη δυνατότητα ο δρόμος της Βασιλίτσας να γίνει προς τη Δεσκάτη;

    Οι ενημερωμένοι πολίτες αποφάσισαν πριν από ένα μήνα. Και ενέκριναν την προηγούμενη θητεία του Κουπτσίδη επιβραβεύοντάς τον.
    Κι αν αυτό δεν αρέσει σ’ εμένα, είναι σωστό να του βάζω τρικλοποδιές;
    Μάλλον οι κομματικοί έχουμε “σπασμένο τηλέφωνο ” και παίρνουμε λάθος τα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα τέσσερα αυτά χρόνια στα Γρεβενά δεν ακούσατε εσείς για τα μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν...πώς όλοι τα γνωρίζουν;... και αν όχι γιατί στα χρόνια αυτα δεν εκφράσατε δημοσίως την άποψη σας... Εκτός και αν δε ζείτε στα Γρεβενά και έχετε μια μακρινή εικόνα... Εσείς καταθέσατε κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση;...Εκτός και αν εσείς έχετε κάποιους άλλους στόχους που θα δώσουν την αναπτυξιακή ώθηση στα Γρεβενά... που είστε όλο αυτο το διάστημα... Υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι να εκφραστείτε. Η μήπως λέτε για να λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έργο μεγάλο Αναπτυξιακού χαρακτήρα = Εισροή χρηματοροών στον Νομό. Τώρα πως κάποιοι χρήζουν το Αστεροσκοπείο και το Παλαιοντολογικό Κέντρο Έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα.. (Μάλλον θα τελείωσαν το LSE..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά καταλάβατε από τα παραπάνω μόσχοι σιτευτοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με ποιού μεγέθους χρηματοροές θα είμαστε ικανοποιημένοι;
    Σημαντικές χρηματοροές είχαμε στο νομό με:
    • τις συντάξεις πολυτέκνων,
    • τις πρόωρες συντάξεις ,
    • τις συντάξεις εθνικής αντίστασης,
    • τις πολλές αναπηρικές συντάξεις.
    Φυσικά αυτά δεν είναι ανάπτυξη. Μας πέθανε η γριά χάσαμε τη χρηματοροή – μία γριά τέσσερες ροές ήταν, “Θεός σχωρέστην”!
    Μέρος της ανάπτυξης είναι ο τουρισμός. Πώς θα αυξήσουμε το μερίδιό μας σ’ αυτόν;
    Το χιονοδρομικό είναι ανάπτυξη, γι’ αυτό και πρέπει η πρόσβαση προς τα εκεί να είναι εύκολη. Όμως χιονοδρομικά και όμορφα μέρη έχουν πολλές περιοχές. Γιατί ένα σχολείο πχ να έρθει στα Γρεβενά και να μην πάει την εκδρομή του στην Έδεσσα ; Εκεί θα δούνε και τους καταρράκτες και το μουσείο νερού.
    Εδώ συμβάλλουν το Αστεροσκοπείο και το Παλαιοντολογικό. Σε συνδυασμό με το χιονοδρομικό και τα όμορφα μέρη, κάνουν ελκυστικό προορισμό τα Γρεβενά για ομάδες όπως σχολεία, παρέες φοιτητών, φυσιολάτρες και ΚΑΠΗ. Και μία μονοήμερη να γίνει στα Γρεβενά χρήματα θ’ αφήσουν κι αυτό είναι ανάπτυξη.
    Ό,τι λοιπόν μας βάζει στον τουριστικό χάρτη είναι μέρος της ανάπτυξης του τόπου. Και δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος του LSE για να το συλλάβεις ή να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην υπολογίσουμε το κόστος για την κατασκευή αυτών των 2 έργων. Το αφήνουμε απ' έξω.

    Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ποιον θα επιβαρύνει;;;;

    Και δεν θα είναι μικρό.

    Τον Δήμαρχο ή τους Δημότες;;;;

    Ποιά τα πιθανά έσοδα;; Μάλλον μηδαμινά. Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη αληθίνή;;;;

    Γιατί στην Κεφαλονία που το έφερε ως παράδειγμα ο ΝΟΜΑΡΧΗς πάει για φούντο. Επισκεψιμότητα μηδέν. Μόνο τα τοπικά σχολεία. Είναι ξέφραγο αμπέλι και βόσκουν πρόβατα γιατί δεν υπάρχει μπαγιόκο.

    Το ίδρυμα που έκαναν ήταν για να περνάν καλά τα μέλη του. ΔΕΣ
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wHrZvzjsKBkq3dtvSoClrL8g3By2FX_lVR5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuXdS0065JpEXvasbY2Z9mMp0hud57B-oQBx9Vk-eAsii


    Και να φανταστείτε ότι τους χώρους τους βρήκαν έτοιμους από την αεροπορία (ήταν radar)και τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

    Αν του περισεύουν του DENI ας κάνει και ακρωτήριο κανάβεραλ. Ας ασχοληθεί με τους αποχιονισμούς και τα σκουπίδια πρώτα και ας αφήσει τα "οράματα". Ο κόσμος πεινάει. Όχι άλλα έργα φαντάσματα. Έχει πολλές κορφές η Ελλάδα με διαυγή ουρανό. Ρωτήστε τον Σειραδάκη να σας πει. Ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή